فصل سوم رویداد فرهنگی اجتماعی «ریحان شهر» آغاز شد
سومین رویداد مردمی «ریحان شهر» در مراسمی با حضور دکتر محمدامین توکلیزاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، دکتر مریم اردبیلی مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری، اساتید و داوران دومین رویداد «ریحان شهر» و جمعی از برگزیدگان طرحهای منتخب در تالار «ایوان شمس» آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، معاون شهردار تهران در مراسم پایانی دومین رویداد «ریحان شهر» با بیان اینکه عمده تلاشی که مدتهاست از سوی مدیریت شهری شکل گرفته ؛ حول محور هویت و سبک زندگی است اظهارکرد: بنای محور گفتمان تحول نرم افزاری پایتخت در سال گذشته بر آن بوده که «هویت» یک مبنای درست تمدنسازباشد و از هویت ملی، هویت اسلامی و هویت انقلابی کار را آغاز کند و آن را به یک منظومه کامل اندیشه ای – که در این شهر بتواند متبلورشود- تسری بخشد.
دکتر توکلیزاده ادامه داد: اولویت سبک زندگی و صیانت از آن، موضوعی ایرانی نیست بلکه در همه دنیا و در کشورهایی که برخاسته از یک تمدن ریشه دار هستند، صیانت از هویت و شکلدهی به سبک زندگی بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به این موضوع که این دو محور اساسی در تهران مبنا قرار گرفته تا بر اساس آن طرحهای کلان، راه خود را باز کنند و بتوانند آهسته آهسته در شهر تسری یابند، خاطرنشان کرد: قطعا این مهم بدون مردم و مشارکت مردمی اجتماعی نمیتواند محقق شود . وی با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه مردمی سازی، روشهای مختلفی را به کار برده تا بتواند با یک حرکت جمعی و شهروندی راه خودش را باز کند اضافه کرد: ایده «ریحان شهر» هم از دسته ایدههایی است که ما دست در دست مردم در تحول نرمافزاری شهر -به ویژه حوزه هایی که بانوان و زنان می توانند ایده پردازی کنند- نهاده ایم.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین با تاکید بر این موضوع که ارزشمندتر از ایده در برنامهریزی وجود ندارد، اظهارکرد: برنامه نویسی بر اساس راه ها و سیاست، کار دشواری نیست اما به یک مرحله ای که میرسد نیازمند ایده است؛ ایده ای که هم قابلیت اجرا داشته باشد و هم مسأله محور و راهگشا باشد.
دکتر توکلیزاده همچنین گفت: شهری به وسعت 70 هزار هکتار و 10 میلیون جمعیت از 353 محله، تنوع قومی ، تنوع مذهبی و یک تنوع فرهنگی بسیار دارد که حتما با یک ایده نمیتواند به سرانجام برسد. برخی از محلات کاملا بومی هستند، هویت محلی دارند و تا حدی هویت آن استانی که مبنای شکل گیری آن اجتماع بوده را، حفظ کردهاند اما در جای دیگر کاملا به محله مهاجر و هویت مهاجرپذیری آن مواجه هستیم که اگر قرار باشد اینها با یک طرح و ایده چرخانده شوند، قطعا منجر به شکست خواهد بود.
وی ادامه داد: در «ریحان شهر» ما شاهد تمییز دادن این تفاوتها و تنوع ها – هم به لحاظ موضوعی و هم به لحاظ تخصصی – هستیم که لاجرم ما را وادار میکند که متنوع بیاندیشیم ، اقدام کنیم و الزامات و اقتضایات یک محله را حتما در اجرا ببینیم.اینکه الان به رخداد سوم رسیده ایم و این حس خوبی که شکل گرفته و ایده های شما را به سرانجام رسانده است، سرمایه اصلی ما برای ادامه راه است.
وی با بیان اینکه صیانت از سرمایه اجتماعی ، اعتماد و همگرایی که ایجاد شده بسیار برای ما موضوعیت دارد تصریح کرد: تلاش داریم که با متاع ارزشمندی که در «ریحان شهر» حاصل می شود که همان ایده ناب و راهگشاست، یک الگو برای شهرهای دیگرهم بسازیم.
«ریحان شهر» از جنس آینده است
دکتر مریم اردبیلی هم با اعلام آغاز فصل سوم رویداد«ریحان شهر» اظهارکرد: در شهری زندگی میکنیم که در گوشه گوشه آن زنان، دختران و خانوادههایی حضور دارند که ارزشآفرینی اجتماعمحوری را شکل دادهاند.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ادامه داد: از مجموع بیش از 400 طرح «ریحان شهر» که به دبیرخانه این رویداد رسیده، به عدد سه رقمی از طرح هایی که قابلیت اجرا دارند، نزدیک شدهایم که میتواند با اثرگذاری موثر، ثمرات بسیاری به دنبال داشته باشد.
وی با تاکید بر این موضوع که جنس کار در «ریحانشهر» با سایر اقداماتی که تاکنون انجام شده تفاوت بسیاری دارد تصریحکرد: منظور ما در «ریحان شهر»، خلق یک مدل مردمی بسیار اصیل است که با کلیشهها و نوع نگاه مرسوم خدشه دار نشده است.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده همچنین با بیان اینکه «ریحان شهر» ما را به آینده امیدوار کرده است ادامه داد: «ریحانشهر» از جنس آینده است؛ از جنس زنانی است که میخواهند اثر انگشت خود و خانواده هایشان در آینده شهرشان هویدا باشد و به سمت آینده زیبا و مطلوب گام بردارند.
دکتر اردبیلی با اشاره به گروههایی که در این رویداد در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: گروه های ارائه دهنده این طرحها ، گروههای مرسوم و رسمی نیستند ؛ بلکه زنانی هستند که در محله خود تصمیم گرفتهاند اقدام مثبتی انجام دهند که همین امر، سبب اصالت جنس کارشان شده است.
وی همچنین با اشاره به این موضوع که دستیابی از طریق اقدامات مرسوم و در واقع رسمی ساختارهای حاکمیتی به نقاط دارای آسیب و رفع آن، با اشکالاتی همراه است تصریح کرد: شاید حتی گروه های میانی ما، سمنها، انجمنها، گروه های جهادی، علمی، مذهبی و… دستشان به نقاطی از جامعه نرسد و آن نقاط کور باقی بماند اما «ریحان شهر» این امکان و ظرفیت را دارد که از دل آن نقاط کور برای ما فرصتهایی فراهم و آن نقاط تاریک را تبدیل به نقاط امید و روشن کند.وی اضافه کرد: برخی از طرحهای «ریحانشهر» از دل محلاتی که موسوم به محلات پرآسیب هست، نمایان شده است.
دکتر اردبیلی همچنین با نگاهی به افق در نظر گرفته شده برای این رویداد اظهار کرد: افق ما این است که در هر کوچه، مجتمع و هر جایی که امکان جمع زنانه ای وجود دارد، ریلی بسازیم ، فضا و امکانی فراهم کنیم برای چنین پاتوقهایی تا گفتگو و حل مسئله اتفاق بیافتد؛ هر آنچه که در جامعه به شدت به آن نیازمند هستیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری نیز تصریح کرد: با «ایمان» می توانیم اقدامات موثری برای جامعه مان انجام دهیم و البته، میتوانیم به شرایط بهتری برسیم. تلاش کنیم که در فضای اجتماعی ما، آنچه که ایمان و امید را مخدوش کرده و میکند، کمرنگ شود تا فضای ایمان و امید غلبه پیدا کند.
دکتر اردبیلی با اینکه «ایمان و امید » وجه مشترک تمام گروههای ریحان شهری ما است، خاطرنشان کرد: «ریحانشهر» از جنس کیمیایی است که میتواند حلال مسایل اجتماعی ما باشد.
مشاور شهردار تهران وجه تمایز فاز سوم «ریحان شهر» را تغییر در فرآیند داوری ، منتورینگ و تسهیل گری خواند و افزود: قصد داریم بررسی ایدهها و طرحها در سومین فصل از این رویداد را به سمت توزیع محله ایمنطقه ای سوق دهیم.
رونمایی از کتاب «ریحانشهر»
بعد از این سخنان با حضور دکتر توکلیزاده و با همراهی دکتر اردبیلی از کتاب نظامنامه و دستاوردهای « ریحان شهر» رونمایی شد.
ارائه کلیپ گزارشی از روند «ریحانشهر » از گام نخست تاکنون بخش دیگر این مراسم بود. همچنین برخی از طرحهای برگزیده همچون «شهر دوستدار ام اس»،«طرح مامایار» ،« تقویت هوشهای چندگانه در کودکان»،« توسعه کسب و کار خانگی در محله مهرآباد» و… از سوی ارائه دهندگان به حضار معرفی شد.برنامه میز کار با همراهی دکتر فهمیه حسینزاده راهبر علمی «ریحانشهر» هم بخش پایانی این برنامه بود.
دیدگاهتان را بنویسید