استقرار مشاور سلامت در مساجد
وزیر بهداشت، از استقرار مشاور سلامت در مساجد کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عیناللهی، در جمع نمازگزاران مسجد حضرت سید الشهدا (ع) در منطقه ۱۲، خواستار استقرار یک مشاور سلامت در هر یک از مساجد کشور شد و گفت: استقرار مشاوران سلامت در مساجد در چارچوب سیاست اولویت پیشگیری بر درمان صورت میگیرد تا مساجد در کنار اقامه فرایض و شعائر اسلامی، همچون یک مرکز سلامت به ارتقای سلامت جسم و روح مردم کمک کنند.
وی افزود: باید وضعیت کنونی شاخصهای سلامت کشور و دستاوردهای آن با آنچه در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد بودیم، مقایسه شده و قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران که همان پیشرفتهای علمی آن است، به طور دقیق تبیین شود.
وزیر بهداشت، به انجام عملهای جراحی پیچیده و بسیار دشوار با ظرافت خاص توسط دانشمندان و پزشکان کشور اشاره کرد و یادآور شد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم برای بسیاری از درمانهای کوچک و ساده به خارج از کشور اعزام میشدند؛ اما در حال حاضر همه نیازهای بهداشتی و درمانی مردم شریف ایران در داخل کشور تأمین میشود که به این توانمندی افتخار میکنیم و از بابت آن خدا را شکر میگوئیم.
به گفته عین اللهی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از شاخصهای سلامت همچون امید به زندگی، کاهش مرگ و میر نوزادان و مرگ و میر مادران به طور چشمگیری بهبود یافته و از آن جمله بیماریهای واگیر کشور کنترل شده است.
وی یادآور شد: پیشرفتهای عظیم و ارتقای شاخصهای سلامت کشورمان در شرایطی صورت گرفته که در طول ۴۴ سال از دوران انقلاب اسلامی دشمنان همواره تلاش داشته اند با جنگ و تحریم مانع این پیشرفتها شوند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: ایران اسلامی در رشتههای پیشرفته علوم پزشکی و درمان با سلولهای بنیادی از نخستین کشورهایی بود که به موفقیت دست یافت.
وی به توانمندی کم نظیر حوزه سلامت کشور در درمان مجروحان شیمیایی اشاره کرد و گفت: در طول ۸ سال دفاع مقدس که دشمن بعثی ناجوانمردانه بمبهای گاز خردل و اعصاب را بر سر مردم ما فرو میریخت، دانشمندان علوم پزشکی ما توانستند در مقابله با آثار تهاجم شیمیایی دشمن بر سلامت مجروحان موفق عمل کنند؛ به طوری که امروز در حوزه درمان مجروحان شیمیایی جنگ در دنیا حرف اول را می زنیم.
به گفته عیناللهی، ۷۰ درصد از نیروهای تخصصی و ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مناطق محروم کشور اعزام شده اند و حدود ۱۵ هزار تخت بیمارستانی نیز در مناطق محروم افتتاح شده اند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در دولت سیزدهم ۱۰ درصد به ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده و قرار است با تمهیداتی که اندیشیده میشود تا پایان امسال ۷ هزار تخت بیمارستانی که عمده آن به مناطق محروم تعلق دارد، به ظرفیت تختهای بیمارستانی اضافه شود.
وی به افتتاح و راه اندازی دو کلان بیمارستان حضرت مهدی (عج) و غدیر اشاره و تاکید کرد: بخش عمده تجهیزات پزشکی این بیمارستانها به همت شرکتهای دانش بنیان داخل کشور تولید و آماده سازی شده است.
عیناللهی به راه اندازی شعب دانشگاههای بزرگ کشور همچون دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی در خارج از کشور اشاره و تصریح کرد که اولین شعبه دانشگاهی علوم پزشکی کشور را با نام سبطین در کربلا معلا افتتاح کردیم.
به گفته وزیر بهداشت، در خواست کشورها برای راهاندازی شعب دانشگاههای علوم پزشکی جمهوری اسلامی در کشورشان در حالی صورت میگیرد که در گذشته نه چندان دور مسئولان وقت برای تأسیس دانشگاههای غربی در ایران رایزنی میکردند اما امروز جمهوری اسلامی به همت دانشمندان غیور و توانمند خود در حوزه تولید علم به چنان پیشرفتی رسیده است که کشورهای دیگر خواهان حضور و تأسیس دانشگاههای معتبر ایرانی در کشورشان هستند.
وی به پیشرفتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: امروزه ۹۹ درصد داروهای داخلی در کشور تولید میشود و ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی عمدتاً از طریق شرکتهای دانش بنیان ساخته میشود.
عیناللهی به برنامه سلامت خانواده که در وزارت بهداشت در حال اجراست، اشاره و عنوان کرد: نخستین عنصری که میتواند سلامت را در جامعه ایجاد کند و گسترش دهد، خانواده است. طرح سلامت خانواده در ۹۱ شهرستان آغاز شده و در این طرح تلاش خواهیم کرد تا برای هر ایرانی، یک پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شود.
به گفته وزیر بهداشت، همه اطلاعات بهداشتی و سلامت مردم ایران در پرونده الکترونیک سلامت آنان ثبت و بررسی و در صورت ابتلاء به بیماری و تشخیص پزشک به متخصص و حوزه بستری معرفی میشوند که در این صورت، ۹۵ درصد هزینههای درمانی آنها توسط وزارت بهداشت پرداخت خواهد شد.
عیناللهی درباره صندوق بیماریهای صعب العلاج و خاص نیز گفت که اعتبار این صندوق از ۵ هزار به ۷ هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.
دیدگاهتان را بنویسید