اجرای مدیریت جامع بیماران مبتلا به سرطان در ۶ استانکشور
مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان گفت: پس از موفقیت اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان در قم، بزودی این طرح در پنج استان دیگر اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جهانگیری، در دومین سمینار سرطان در جوانان، اظهار داشت: اجرای آزمایشی مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان از بهمن ۱۴۰۱ در قم اجرا شده و برای اجرای آن ۲۸ هدف کلی تعریف شده است.
وی افزود: این مدل با حمایت وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و کمک شبکه ملی خیرین سلامت به زودی در پنج استان دیگر اجرا میشود.
مدیرعامل مکسا با بیان اینکه با اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان مراقبتهای حمایتی- تسکینی قبل از تشخیص بیماری ارائه خواهد شد، افزود: در حال حاضر این مراقبتها در فاز شروع بیماری کمرنگ است و امیدواریم به مرحلهای برسیم که این مراقبتها قبل تشخیص قطعی بیماری ارائه شود.
وی افزود: مراقبتهای حمایتی – تسکینی باید قبل از تشخیص بیماری شروع شود و حتی در دوران سوگ خانواده بیمار را پوشش دهد.
جهانگیری هدف از اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان را رفع دغدغههای بیماران و اکوسیستم حمایتی برشمرد و افزود؛ این طرح ۲۶ گام دارد و در حوزه پیشگیری، غربالگری، درمان و خود مراقبتی تعریف شده است.
مدیرعامل مکسا در ادامه با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی از سال ۱۳۹۰ طب تسکینی را به عنوان دانش پذیرفته است، گفت؛ مراقبتهای حمایتی-تسکینی برای بهتر زندگی کردن بیماران و خانوادههای آنها است.
جهانگیری تاکید کرد: طب تسکینی به هیچ وجه در روند تخصصی درمان مداخله نمیکند و به شرایط جسمی، روحی و عوارض اجتماعی، معیشتی بیمار توجه دارد.
وی درباره سابقه مکسا گفت: مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را شروع کرد و در سال ۱۳۹۲ در بیمارستان فیروزگر توسعه یافت.
جهانگیری با اشاره به تفاهمنامه های همکاری میان مکسا و وزارت بهداشت، افزود: تاکنون بیش از ۳۱ هزار بیمار رایگان تحت پوشش مکسا قرار گرفته اند و در سال ۱۴۰۱ مکسا در بیمارستان شریعتی مستقر شد و همچنین مکسای مجازی راه افتاد.
وی، شبکه مراقبت در منزل را اصلی ترین بخش مراقبتهای مکسا برشمرد و افزود: تا قبل از تأسیس مکسا این خدمت در کشور مغفول مانده بود و مکسا این خدمت پر هزینه را رایگان ارائه میدهد.
جهانگیری با اشاره حمایت همه جانبه مکسا از بیماران اظهار داشت: این خدمات شامل مراقبتهای پزشکی و پرستاری، مددکاری اجتماعی، بازتوانی، روان شناسی، تأمین تجهیزات پزشکی، تغذیه، مشاوره ژنتیک و مرکز پاسخگویی ۲۴ ساعته است.
به گفته مدیرعامل مکسا، تاکنون ۲۷ هزار تجهیزات رایگان در اختیار بیماران قرار گرفته است.
دومین سمینار سرطان در جوانان به همت خیریه محمدحسین رضوی ۱۳ و ۱۴ مهر ۱۴۰۲ در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد.
یکی از اهداف مهم این سمینار شناساندن طب تسکینی به پزشکان، بیماران مبتلا به سرطان و خانوادههای آنان بود.
دیدگاهتان را بنویسید