صفر تا صد حمایت از بیماران کلیوی در هلال‌احمر

به بهانه آغاز هفته حمایت از بیماران کلیوی صفر تا صد حمایت از این بیماران در هلال‌احمر تشریح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، از سال ٢٠٠۶ کمپین روز جهانی کلیه با شعار «آیا کلیه‌های شما سالم هستند؟» شروع به فعالیت کرد و هدفش ارتقای آگاهی عمومی درباره بیماری‌های کلیوی، درمان و پیشگیری از این بیماری‌ها است. در همین راستا ۲۳ آبان روز حمایت از بیماران کلیوی نام گذاری شد.

افراد با مشاهده علائمی مثل سوزش یا مشکلات در حین ادرار کردن، تکرر ادرار خصوصاً در نیمه شب، ظاهر شدن خون در ادرار، تورم در اطراف چشم، دست و پا خصوصاً در اطفال، درد در قسمت پهلو (به خصوص زیر دنده‌ها) و فشارخون بالا می‌توانند متوجه مبتلا شدن به مشکلات کلیوی بشوند.

هلال احمر برای حمایت از بیماران کلیوی چه می‌کند؟

یکی دو دهه اخیر بود که چالش تأمین صافی دیالیز برای بیماران دیالیزی به عنوان دغدغه اصلی تشکل‌های مردم نهاد فعال در این بخش حواشی متعددی ایجاد کرد. به طوری که رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی وقت اعلام کرد اگر صافی دیالیز بیماران کلیوی تأمین نشود چه بسا ۱۴ هزار بیمار کلیوی نیازمند به این تجهیزات از بین بروند. به دنبال این اعلام نیاز شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران با تمرکز بر تولید صافی دیالیز یک حرکت جهادی و منحصر به فرد در حوزه تأمین این نیاز انجام داد به طوری که امسال با گذشت ۲۲ سال از آن زمان کشور در تأمین این محصول خودکفا شده است.

خط تولید صافی دیالیز هلال احمر در سال ۱۳۷۴ ایجاد شد‏، از این خط تولید به عنوان یکی از خطوط تولید حرفه‌ای و منطبق با آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در خاورمیانه ایجاد شد.

محصولاتی همچون انواع صافی دیالیز، ست دیالیز، محلول دیالیز، کیسه و کارتریج بی کربنات سدیم سوکارت، سوبگB، سوبگ S ، سوزن فیستولا وریدی G۱۶، سوزن فیستولا شریانی G۱۶، محلول دیالیز و محلول ضدعفونی کننده از تولیدات اصلی شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران در حال حاضر محسوب می‌شود.

این صافی‌های دیالیز تولیدی نقش مهم و اساسی را در عمل همودیالیز (رایج‌ترین روش برای درمان نارسایی پیشرفته و دائمی‌کلیه) ایفا می‌کند.

همچنین سازمان تدارکات پزشکی در سال ۹۷ از تولید نخستین بسته مورد نیاز بیماران دیالیزی به همت متخصصان این شرکت در کشور خبر داد. این بسته شامل سوزن فیستولا، محلول دیالیز، ست دیالیز، صافی دیالیز (فیبرهای توخالی و نیمه تراوایی که با استفاده از پدیده انتشار (Diffusion) مواد زائد با وزن مولکولی کوچک مانند اوره و نظایر آن را از خون جدا می‌کند) است.

هدف از تولید نخستین بسته ویژه بیماران دیالیزی را کمک به کاهش آلام بیماران کلیوی و دیالیزی، قطع وابستگی کشور به ورود اینگونه محصولات به منظور جلوگیری از خروج ارز، انتقال دانش فنی تولید تجهیزات پزشکی و ایجاد اشتغال برای جوانان بود.

پیش از تولید این بسته ویژه مورد نیاز بیماران کلیوی و دیالیزی، این شرکت صافی دیالیز را در دو نوع (Low Flux) و (High Flux) و همچنین کیسه پودر بی‌کربنات سدیم، ست و سوزن همودیالیز، محلول دیالیز، کیسه کارتریج بی‌کربنات سدیم را به منظور کمک به درمان بیماران کلیوی و دیالیزی در سبد تولید محصولات راهبردی و یک بار مصرف پزشکی خود داشته است.

گفتنی است؛ سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر با هدف تأمین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جمعیت هلال‌احمر فعالیت خود را در سال ۱۳۳۴ آغاز کرد؛ این سازمان به عنوان یک هلدینگ دارویی و تجهیزات پزشکی با مجموعه‌ای از کارخانه‌های تولید دارو و تجهیزات پزشکی و با در اختیار داشتن شرکت پخش دارو و شرکت بازرگانی تلاش می‌کند، ضمن ارائه بهترین خدمات به آحاد جامعه، نقش به سزایی در ارتقای نظام سلامت کشور ایفا کند.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید