واکسن درمانی برای مقابله با سرطان پانکراس
یک کارآزمایی بالینی کوچک جدید نشان می دهد که بیماران مبتلا به شایع ترین نوع سرطان پانکراس (لوزالمعده) می توانند از یک واکسن درمانی تجربی بهره مند شوند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این واکسن که در حال حاضر ELI-۰۰۲ نام دارد، برای مواردی که به عنوان تومورهای جامد جهش یافته با KRAS شناخته میشوند، هدف قرار گرفته است. بیش از ۹۰ درصد تومورهای پانکراس دارای جهش در ژن KRAS هستند که میتواند منجر به بدخیمی شود.
دکتر «شوبهام پنت»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه تکزاس، گفت: «هنوز زود است، اما ما شاهد نتایج امیدوارکنندهای بودیم که نشان میدهد این واکسن ممکن است به بسیاری از این بیماران کمک کند تا از عود بیماری شأن جلوگیری شود، که میتواند مدت بقا را افزایش دهد».
سرطان لوزالمعده مدتهاست که به عنوان «قاتل خاموش» شناخته میشود، زیرا اغلب زمانی تشخیص داده میشود که به مرحله پیشرفته رسیده باشد.
جراحی اغلب اولین خط حمله علیه سرطان لوزالمعده است، اما تومورها میتوانند برگردند.
کارآزمایی جدید شامل ۲۵ بیمار با میانگین سنی ۶۱ سال مبتلا به سرطان پانکراس یا روده بزرگ بود. همه آنها تحت عمل جراحی برای برداشتن تومور قرار گرفته بودند و هفت نفر نیز تحت پرتودرمانی قرار گرفته بودند.
پنت خاطرنشان کرد: «بیمارانی که تحت عمل جراحی سرطان لوزالمعده قرار گرفتهاند، حتی پس از پایان شیمیدرمانی، همچنان در معرض خطر عود بیماری هستند.»
بیماران تا ۱۰ دوز واکسن ELI-۰۰۲ دریافت کردند.
ELI-۰۰۲ غدد لنفاوی بیماران را هدف قرار میدهد و به دنبال تخریب DNA جهش یافتهای است که میتواند باعث ایجاد تومورهای جدید شود. تیم تحقیق توضیح داد که واکسن سلولهای T سیستم ایمنی را برای شناسایی و حذف جهشهای KRAS آموزش میدهد.
به نظر میرسد که واکسن تأثیر مطلوبی بر سیستم ایمنی دارد. به گفته محققان، ۸۴ درصد از بیماران پاسخ مورد انتظار سلولهای T را نشان دادند و این میزان در بین افرادی که هر ۱۰ دوز را دریافت کردند به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
به گفته این تیم، انتظار میرود فاز ۲ آزمایشی اواخر امسال آغاز شود و واکسن در آن آزمایش برای جهشهای KRAS حتی بیشتر مورد هدف قرار خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید