تجربه دارویاری آیینه عبرت تجهیزات پزشکی شود
سرپرست اداره تولید و ثبت دستگاههای پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، از فعالیت بیش از ۲۲۰۰ شرکت تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مجید حمیدی، روز دوشنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۲ در پنل رفع موانع تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی در دومین نمایشگاه سلامت بنیان، گفت: تعداد ایندکس تولیدی تجهیزات پزشکی در ۹ ماهه امسال به ۱۶۸۰ عدد رسید.
وی افزود: در مجموع حدود ۵۵۰۰ ایندکس داریم که بسیاری از آنها فعال نیستند.
حمیدی با اشاره به فعالیت بیش از ۲۲۰۰ شرکت تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور، ادامه داد: تعداد IRC محصولات نهایی تجهیزات پزشکی تولید داخل در ۱۴۰۲ تاکنون به ۶۷ هزار و ۹۸۱ عدد رسیده است.
وی افزود: تعداد IRC مواد اولیه و قطعات ساخت حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی هم به بیش از ۱۵ هزار عدد رسیده است.
سرپرست اداره تولید و ثبت دستگاههای پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، گفت: داشبورد فهرست اولویتهای تولید در اوایل امسال برای عموم منتشر شد.
از مشکلات طرح دارویاری عبرت بگیریم
در ادامه این پنل، جلیل سعیدلو رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، با عنوان این مطلب که دوره تأمین کالا در صنعت تجهیزات پزشکی به ۸ ماه رسیده است، گفت: سازمان غذا و دارو زیر بار قیمتگذاری تجهیزات پزشکی نرود. البته چابکی لازم را هم برای قیمتگذاری ندارد. قیمتگذاری میتواند منجر به کاهش و توقف تولید شود.
وی با عنوان این مطلب که طرح دارویاری یک ضرورت بود اما در اجرا دچار مشکل و بحران نقدینگی شد، افزود: باید از این طرح عبرت بگیریم و اجازه ندهیم این مشکل در حوزه تجهیزات پزشکی تکرار شود.
سعیدلو ادامه داد: باید به تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی تسهیلات داده شود تا در صورت تغییر نرخ ارز بحران نقدینگی ایجاد نشود.
وی افزود: در صورت حذف نرخ ارز ترجیحی باید قیمتگذاری هم به درستی انجام شود.
به گفته سعیدلو، حجم مطالبات تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، ۷ تا ۸ همت است.
وی افزود: اعتقادی به ارز ترجیحی نداریم اما باید ابتدا وضعیت مطالبات تعیین تکلیف شود. به طوری که قبل از حذف ارز ترجیحی باید وضعیت پرداخت مطالبات و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان مشخص شود.
مشکل نقدینگی شرکتهای تجهیزات پزشکی
محمدرضا کمپانی نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که تحقیق و توسعه در بسیاری از شرکتهای تجهیزات پزشکی متوقف شده است، گفت: با این روند در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی به سمت واردات و SKD خواهیم رفت.
وی افزود: مشکل اصلی حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی، نبود پول و نقدینگی است. بیش از ۶۰ درصد از انرژی و زمان شرکتها صرف تأمین نقدینگی میشود.
کمپانی با انتقاد از اینکه بعضاً از یک تولیدنما در مقابل یک تولیدکننده واقعی حمایت میشود، ادامه داد: تولیدکنندگان مواد اولیه پتروشیمی را با دلار بالای ۷۵ هزار تومانی تأمین میکنند.
وی افزود: تولیدکنندگان برای پرداخت حقوق کارکنان و تأمین نقدینگی مجبور به فروش آپارتمانها و ساختمانهای خود شدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید