در پلتفرم ها داروخانه ها از وزارت بهداشت پنهان می شدند

داروخانه دارو

به گزارش ریان، جدال بر سر فروش دارو به صورت آنلاین، در چند روز گذشته و با انتشار آئین‌نامه دولت که به امضای وزیر بهداشت و وزیر ارتباطات رسید، به پایان رسید. در زمانی که پلتفرم های سلامت دیجیتال، شروع به ارائه خدمات مختلف پزشکی کردند، تایید نسخ و فروش داروهای آنلاین نیز در برنامه برخی از این پلتفرم ها مثل اسنپ دکتر، حال و… قرار گرفت. اما در سال گذشته سازمان غذا دارو به شدت با فعالیت این پلتفرم ها مخالف بود و همین باعث شد موانع بسیاری بر سر راه این کسب و کارها قرار بگیرد و سهولت […]

به گزارش ریان، جدال بر سر فروش دارو به صورت آنلاین، در چند روز گذشته و با انتشار آئین‌نامه دولت که به امضای وزیر بهداشت و وزیر ارتباطات رسید، به پایان رسید.

در زمانی که پلتفرم های سلامت دیجیتال، شروع به ارائه خدمات مختلف پزشکی کردند، تایید نسخ و فروش داروهای آنلاین نیز در برنامه برخی از این پلتفرم ها مثل اسنپ دکتر، حال و… قرار گرفت.

اما در سال گذشته سازمان غذا دارو به شدت با فعالیت این پلتفرم ها مخالف بود و همین باعث شد موانع بسیاری بر سر راه این کسب و کارها قرار بگیرد و سهولت خرید دارو برای کاربران نیز در حاله ای از ابهام قرار گرفت.

در روزهای اخیر اما اعلام شد که این پلتفرم ها صرفا می توانند در حمل و نقل دارو از داروخانه به مقصد کاربر فعالیت کنند و تایید نسخ در اختیار آن ها نخواهد بود.

پلتفرم‌هایی می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند که دارای مجوز از اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی و عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور یا دارنده پروانه خدمات حمل‌و‌نقل، فناوری اطلاعات و هوشمندسازی از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشند.

البته این تنها شرط فعالیت این سکوها نیست و در آئین‌نامه تأکید شده است که داروهای تحت کنترل، خاص و داروهایی که نیازمند حمل با شرایط خاص هستند، از شمول این آئین‌نامه خارج هستند و فهرست این داروها از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

نسخه‌پیچی داروها نیز تنها باید در سامانه‌های تخصصی نسخه‌پیچی در داروخانه انجام شود و پلتفرم‌ها موظف شده‌اند امکان ثبت شکایت و پیگیری برخط آن را با نظارت سازمان غذا و دارو برای کاربران فراهم کنند.

همچنین درج هرگونه تبلیغات و تشویق مستقیم و غیرمستقیم کاربران به مصرف فرآورده‌های دارویی ممنوع شده است.

پلتفرم ها چه نظری دارند؟

امین دولتی، بنیانگذار اپلیکیشن حال، در خصوص بحث تایید دارو در این سامانه به ریان گفت: «از قدیم ارسال دارو در اپ حال بود، اما سیستم ارسال دارو ما منطبق با همین آیین نامه بود. ما از پلتفرم های خارجی ایده گرفتیم و البته به قوانین داروخانه ها نیز آگاه بودیم. در حقیقت ما به صورت دارورسان کار میکردیم و در این فرآیند متصدی داروخانه تصمیم گیرنده بود که مطابق وضعیت خرید دارو به صورت متداول بود. نسخه ها به صورت الکترونیک به پلتفرم ارسال می شد و ما بر اساس لوکیشن کاربر آن را به نزدیکترین داروخانه ارسال میکردیم، نسخ توسط تکنسین ها تایید و نسخه پیچی میشد و به وسیله پیک مطمئن به دست کاربر می رسید.»

وی همچنین در خصوص تغییرات محصول حال توضیح داد: «تغییرات محصول ما اندک و جزئی است. مثلا برای داروهای حساس مثل داروهای سقط جنین، ضد بارداری و… نسخ کاغذی را در سیستم تعریف نخواهیم کرد.»

دولتی در مورد هزینه هایی که متحمل شدند افزود: «در این سال هایی که هنوز آیین نامه تدوین نشده بود ما هزینه های بسیاری متحمل شدیم. ما باید بسیاری از داروخانه ها از وزارت بهداشت پنهان کنیم و همین باعث می شد خیلی از این دوستان با ما همکاری نکنند. اما الان با حمایت وزارت بهداشت کار ما بسیار ساده می شود.»

روابط عمومی اسنپ دکتر اما در این خصوص سکوت کرد و پاسخی به ریان نداد.

قابل ذکر است که این آیین نامه قرار است شش ماه به صورت تست اجرا شود.

 

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید