نگاهی به افتتاح فروشگاه حضوری دیجی کالاآیا مشکل لجستیک فروشگاه‌های آنلاین را به آفلاین تبدیل می‌کند؟

لجستیک دیجی کالا

ریان: جمعه 28 اردیبهشت 1403، فضای رسانه‌های اکوسیستم و شبکه‌های اجتماعی، خبر از افتتاح اولین فروشگاه حضوری دیجی کالا می‌داد. این در حالیست که مسعود طباطبایی، مدیرعامل کنونی دیجی کالا، در آذرماه گذشته و در رویداد یلدا سامیت در این خصوص صحبت کرده بود و حالا بعد از گذشت کمتر از شش ماه این اتفاق به وقوع پیوست. طباطبایی در مراسم افتتاحیه این فروشگاه اعلام کرد: «می‌خواهم به این پرسش که چرا وارد فضای فروشگاه فیزیکی شدیم پاسخی بدهم. در انتهای سال ۱۴۰۱ با همکاری مرکز افکارسنجی ایسپا مطالعات اجتماعی گسترده انجام دادیم مبنی بر اینکه چرا هنوز مردم ایران […]

ریان: جمعه 28 اردیبهشت 1403، فضای رسانه‌های اکوسیستم و شبکه‌های اجتماعی، خبر از افتتاح اولین فروشگاه حضوری دیجی کالا می‌داد. این در حالیست که مسعود طباطبایی، مدیرعامل کنونی دیجی کالا، در آذرماه گذشته و در رویداد یلدا سامیت در این خصوص صحبت کرده بود و حالا بعد از گذشت کمتر از شش ماه این اتفاق به وقوع پیوست.

طباطبایی در مراسم افتتاحیه این فروشگاه اعلام کرد: «می‌خواهم به این پرسش که چرا وارد فضای فروشگاه فیزیکی شدیم پاسخی بدهم. در انتهای سال ۱۴۰۱ با همکاری مرکز افکارسنجی ایسپا مطالعات اجتماعی گسترده انجام دادیم مبنی بر اینکه چرا هنوز مردم ایران چندان به خرید آنلاین تمایل ندارند.

نتایج این افکارسنجی به ما نشان داد که مردم دوست دارند کالاها را تجربه کنند تا هنگام خرید براساس این تجربه تصمیم‌گیری کنند. این فروشگاه هم با محوریت تجربه‌محور بودن برای مشتری افتتاح می‌شود. قصد داریم فاصله فضای آنلاین و آفلاین را کم کنیم؛ این موضوع در دنیا هم در حال رخ دادن است و به تدریج یک تجربه ترکیبی از فضای مجازی و حقیقی برای مردم دنیا ایجاد خواهد شد.»

اما این سوال مطرح می‌شود که آیا افتتاح یک فروشگاه حضوری، توسط پلتفرمی که فرهنگ خرید آنلاین را در کشور جا انداخت، عقبگرد است یا کسب سود بیشتر؟

گفته‌های طباطبایی حاکی از این است که افتتاح این شعبه، نتیجه افکارسنجی و تقاضای کاربران بوده است، اما می‌توان اینطور برداشت کرد که دو عامل «دیتا» و «لجستیک» نیز بر این تصمیم تاثیرگذار بوده است.

به جرئت می‌توان گفت که یکی از دلایل شکست بامیلو، هزینه‌های لجستیکی بود که سود حاصل از فروش کالاها را می‌بلعید. همین اتفاق در فروشگاه تازه تاسیس دارتیل (زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ) منجر به خرید استارتاپ الوپیک توسط این مجموعه شد. در فروشگاه‌های اسنپ نیز، استفاده از خدمات اسنپ باکس است که به توسعه این خدمات کمک می‌کند.

دیجی‌کالا نیز به فکر سهم بازار جدیدی افتاد که هزینه‌های لجستیکی کمتری را به همراه داشته باشد و همین این پلتفرم را به فکر افتتاح فروشگاه آفلاین انداخت. شاید در نگاه اول این مسئله عقبگردی برای یک پلتفرم ای-کامرسی محسوب شود، اما بررسی‌های پارامترهای مختلف این تصمیم را به عنوان فتح سهم بازار خواهد شناخت.

نقش اطلاعات چیست؟

در یک مثال جهانی، شرکت داروسازی مرک، سومین شرکت داروسازی دنیا، مدتی است که به فکر کانال درآمدی دیگری از طریق اطلاعات مصرف‌کنندگان و تحلیل آن است. در حالی که یک شرکت داروسازی که جز صنایع تولیدی محسوب می‌شود، به چنین کانالی وارد می‌شود، بدیهی است که یک پلتفرم دیجیتال نیز همچین مسیری را داشته باشد.

دیجی‌کالا با داشتن اطلاعات خریداران و فروشندگان، کاملا به نیاز بازار مشتریان، حتی در مناطق مختلف یک استان آگاه است و همین باعث می‌شود بتواند در فروشگاه‌های آفلاین خود با موفقیت بیشتری نسبت به رقبای آفلاین دایر کند. البته فروشگاه‌های آفلاین نیز با دسترسی به اطلاعات سبد خرید مشتریان خود کمابیش دیتای تحلیلی در دست دارد، اما امکان مقایسه برایشان وجود ندارد و این دیتا، همانطور که مدیرعامل دیجی‌کالا عنوان کرده است، مزیت رقابتی برای این پلتفرم و شعبه‌های آفلاین آن محسوب می‌شود.

به گفته طباطبایی، به طور روزانه ۴.۵ الی ۶ میلیون نفر از این پلتفرم دیدن می‌کنند و ۳۶۰هزار فروشنده در این فروشگاه آنلاین حضور دارند. قطعا بیزنس مدل فروشگاه‌های آفلاین این مجموعه متفاوت است و مقیاس‌پذیری نسخه دیجیتال خود را ندارد، اما به گنجینه بزرگی از ثروت این روزها یا همان دیتا، دسترسی دارد.

 

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید