پرستار با حقوق ۲۰ میلیونی در تهران کار نمی کند
معاون پرستاری وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که هزینههای زندگی در کلانشهرها بالا رفته است، گفت: پرستار با حقوق ۲۰ میلیونی در تهران کار نمی کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، روز یکشنبه در جلسه شورای عالی نظام پرستاری اظهار کرد: با توجه به بازار بزرگ حوزه سلامت، همکاران پرستار ما به هر حال مسیر خود را پیدا میکنند. مشکلات و نارضایتیهای شغلی نه فقط در حوزه پرستاری بلکه در اصناف دیگر نیز وجود دارد و اگر افراد به نسبت انتظاری که دارند بازخورد دریافت نکنند ممکن است تصمیماتی برای مهاجرت، استعفا و ترک خدمت بگیرند و در سالهای اخیر این اتفاقات به دلیل فشار کاری رخ داده است.
وی افزود: به همین دلیل ما به جز اینکه دغدغه مسائل صنفی حوزه پرستاری را داریم نگران سلامتی مردم هستیم و نگرانیم تا به دلیل موانع خدمتی در حق مردم در حوزه سلامت، کوتاهی داشته باشیم.
عبادی ادامه داد: خوشحالیم که صدای پرستاران توسط عالیترین مقام دولت شنیده شده و رئیس جمهوری مأموریت ویژه به خانم دکتر پاد و سایر ارکانها دادهاند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در چند ماه گذشته ارکان نظارتی و امنیتی کشور نیز این موضوع را پایش کردهاند و روز گذشته نیز در نهاد ریاست جمهوری جلسهای داشتیم که به نظر میرسد نهاد نیز مشکلات حوزه پرستاری را احساس کرده است.
عبادی بیان کرد: وضعیت گروه پرستاری و وضعیت مردم در حوزه پرستاری اضطراری است و اگر به این اضطرار پاسخ داده نشود دچار بحرانهای اجتماعی خواهیم شد.
وی با قدردانی از زحمات ریاست جمهوری تأکید کرد: سرعت در پیگیری لایحه حمایت از حقوق پرستاران و انجام اقدامات تسکینی ضرورت دارد و امیدواریم بتوانیم مصوباتی مانند افزایش ضریب ریالی اضافه کار و افزایش مجوزهای استخدام را از هیئت دولت دریافت کنیم.
عبادی با اشاره به کمبود پرستار در تهران و کلانشهرها گفت: در تهران دردسری که داریم این است که به رغم مجوزهای استخدامی، کمبود پرستار داریم در حالی که در برخی استانهای غربی کشور تعدد پرستار داریم. دلیل این است که هزینههای زندگی در کلانشهرها به ویژه تهران بالا رفته و مقرون به صرفه نیست که یک پرستار نهایتاً با ۲۰ میلیون تومان حقوق در کلانشهرها زندگی کند و از پس هزینههای مسکن و معیشت بربیاید.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برای اصلاح ضرایب اضافه کار فرمولهایی پیشنهاد شده است، تصریح کرد: میانگین معوقات در کشور ۸ ماه است و در برخی استانها مانند کرمانشاه و لرستان ۱۳ ماه است و در برخی شهرها مثل تهران و مشهد دو ماه است. دلیل این اختلاف، سوءمدیریت منطقهای است و برخی دانشگاهها پروژههای عمرانی را در اولویت قرار میدهند و برخی همکاران ما میراث دار زیانهای انباشته دورههای قبل هستند. البته در دولت جدید ۵ ماه میزان عقب ماندگی در پرداختیها را کم کرده ایم.
دیدگاهتان را بنویسید