فرهنگ دفاع مقدس باید سرلوحه جامعه پزشکی قرار گیرد/خاطره درمان شهید خرازی در عملیات خیبر و اولین پرسش او پس از بهبود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه فرهنگ دفاع مقدس باید سرلوحه جامعه پزشکی قرار گیرد، به ذکر خاطره ای از درمان دست شهید خرازی در عملیات خیبر توسط خود پرداخت.

به گزارش وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (4مهرماه) در آیین سنگر حیات که به منظور یادبود حضور ایثارگرانه جامعه پزشکی در دفاع مقدس در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: فرهنگ دفاع مقدس به قیمت خون هزاران شهید گلگون کفن و جانبازی مردم قهرمان ایران حاصل شده و همه باید برای انتقال این فرهنگ به نسل جدید بکوشیم.

وی با اشاره به حضور جامعه پزشکی و کادر درمان در 8 سال دفاع مقدس دوشادوش دلاورمردان نظامی و بسیجی کشورمان گفت: افتخار جامعه پزشکی این است که در شرایط حساسی همچون دفاع مقدس کنار مردم بوده است و این پیوند را در همه گیری کرونا مجددا بازاحیا کرد و نشان داد که تا پای جان برای جان مردم تلاش می کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مردم را عامل اصلی موفقیت ایران در عرصه های گوناگون برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر مردم نبودند هیچ موفقیتی حاصل نمی شد ما هرچه داریم از مردم است و همه ما باید تلاش کنیم که در خدمت به مردم در جهت حل مشکلات آنان بکوشیم.

دکتر ظفرقندی با تاکید بر اینکه کادر درمان در دفاع مقدس زمان رسیدن بر بالین مجروحان جنگی را کاهش داد، گفت: جامعه پزشکی تا می توانست خود را به مجروحان جنگی نزدیک می کرد تا بتواند دقایق طلایی درمان رزمندگان گرانقدر را از دست ندهد چرا که عامل شهادت بسیاری از رزمندگان سرافراز ما خونریزی بود.

وی با اشاره به تلاش سردار فتحیان رئیس موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت در توزیع امکانات به بیمارستان های صحرایی در دفاع مقدس گفت: در اوایل جنگ بیمارستان صحرایی وجود نداشت اما با همت همه در اواخر جنگ بیش از 50 بیمارستان صحرایی دایر شد.

دکتر ظفرقندی به ذکر خاطره ای از مداوای دست شهید حسین خرازی در عملیات خیبر اشاره و خاطرنشان کرد: اگر نیم ساعت دیرتر به شهید خرازی رسیدگی می شد ایشان قطعا در همان عملیات به دلیل شدت خونریزی شهید می شد؛ وقتی خونریزی وی را کنترل و مداوا به پایان رسید اولین سوالی که ایشان از بنده پرسید این بود: “بچه های من (همرزمان) چه شدند؟” و اساس موفقیت ما در جنگ همین بود. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عملیات کربلای 5 در 19 دی 1365 اشاره و خاطرنشان کرد: در عملیات کربلای 5 تعداد و شدت جراحت مجروحین به قدری بود که جامعه پزشکی و کادر درمان ما 72 ساعت بیدار ماند و به مداوای مجروحین پرداخت؛

در عملیات کربلای 4 نیز کادر درمان تلاش کرد برای درمان مجروحین خود را به خط مقدم برساند.

دکتر ظفرقندی با تاکید بر اینکه فرهنگ دفاع مقدس باید تا ابد زنده بماند، گفت: فرهنگ دفاع مقدس باید سرلوحه جامعه پزشکی ما قرار گیرد چرا که این فرهنگ به کار پزشکی و درمان ارزش بخشید.

گفتنی است، آیین سنگر حیات با حضور دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، سردار سرلشگر رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری و رییس هیات امنای موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت، سردار فتحیان، رییس این موسسه، دکتر حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و جمعی از مدیران و ایثارگران وزارت بهداشت، امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید