بیشتر تعیین کننده های سلامت روان در اختیار وزارت بهداشت نیست
رییس انجمن علمی روان پزشکان ایران ارتقای سواد سلامت روان و اطلاع رسانی گسترده در این خصوص را از مهمترین ابعاد کاهش اختلالات روانی دانست و گفت: بیشتر تعیین کننده های سلامت روان در اختیار وزارت بهداشت نیست.
دکتر سید وحید شریعت در گفتگو با خبرنگار وبدا، با بیان اینکه با ارتقای سطح سواد سلامت روان و آگاهی رسانی عمومی، مردم باید اختلالات روانی و خودمراقبتی در برابر این اختلالات را بشناسند، گفت: با افزایش سواد سلامت روان مردم می توانند راه های مقابله با اختلالات روانی را بدانند و اگر دچار مشکل جدی و شدید داشتند، این مشکلات را شناسایی کنند و بدانند باید به چه مراکزی مراجعه کنند.
وی افزود: یکی از پازل های مهم ارتقای سلامت روان در جامعه در بخش سیاستگذاران، حاکمیت و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و سایر خدمات است البته بیشتر تعیین کننده های سلامت روان در اختیار وزارت بهداشت نیست و مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و اتفاقات سطح کلان کشور می توانند تعیین کننده های مهم در این زمینه باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: وزارت بهداشت باید در زمینه تامین سلامت روان، خدمات پیشگیری در سطح خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت و همچنین در سطح تخصصی در مراکز درمانی را به خوبی فراهم کند تا دسترسی به این خدمات وجود داشته باشند و آموزش های لازم به منظور بهره مندی مردم از این خدمات نیز ارائه شود.
رییس انجمن علمی روان پزشکان ایران با اشاره به متفاوت بودن میزان اختلالات روانی در کشورهای مختلف، یادآور شد: باید کشورهایی با شرایط مشابه را با همدیگر مقایسه کنیم. در ایران، اختلالات روانی در دهه های اخیر رو به افزایش بوده است. از سوی دیگر در برخی کشورها که با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی درگیر هستند، افزایش اختلالات رخ می دهد به ویژه کشورهایی که شرایط بسیار ناپایداری مانند جنگ، قحطی و بحران های طبیعی و غیرطبیعی را تجربه کرده باشند.
وی ادامه داد: در کشورهایی که ثبات نسبی وجود دارد، خیلی تفاوت زیادی در افزایش اختلالات روانی وجود ندارد و حتی گاهی در برخی شاخص ها مانند میزان خودکشی، با مداخلاتی که انجام شده شاهد کاهش روند هستیم.
دکتر شریعت با اشاره به انتخاب عنوان « اولویت امروز، سلامت روان در محیط کار» به عنوان هفته سلامت روان، گفت: یکی از محیط هایی که جمعیت مولد کشور در آن حضور و فعالیت دارند، محیط کار است که با توجه به شرایط سنی جمعیت مولد، در معرض اختلالات به ویزه اضطراب و افسردگی هستند.
وی در پایان یادآور شد: وقتی محیط کار تغییر یابد و استرس تنش های شغلی و به حداقل برسد، سلامت روانی افراد و سلامت خانواده تا حد زیادی تامین می شود. تاکید بر محیط های مختلف و ارتباط آنها با سلامت، پرداختن به مشکلات اختصاصی آنها و برداشتن گامی به پیش است.
دیدگاهتان را بنویسید