لزوم توجه به نیازهای حوزه سلامت در فصل بودجه
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر تکریم ارباب رجوع، گفت: اگر کادر بهداشت و درمان کشور در اقصی نقاط کشور مورد تکریم قرار گیرند، این کرامت به خدمت گیرندگان نیز تسری می یابد.
به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی، در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ضمن تشریح دستاوردهای کشور در حوزه سلامت در سال های پس از انقلاب، گفت: در حال حاضر سرانه تخت در کشور 1.7 به ازای 1000 نفر جمعیت است که در استان هرمزگان این سرانه حدود یک است و با افزودن ۱۰۰۰ تخت که به زودی به مجموعه تختهای درمانی استان هرمزگان اضافه میشود، این سرانه به استاندارد کشوری می رسد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بحث نیروی انسانی اهمیت زیادی دارد، خاطرنشان کرد: با برنامه های پیشنهادی مبحث نیروی انسانی نیز برطرف خواهد شد.
وی گفت: در تمامی دولتهای پیشین، خدمات خوبی ارائه شده و هر دولتی سهمی داشته است. برای مثال در دوران کرونا خدمات بسیار ارزنده ای به کشور ارائه شد و این راه باید تداوم یابد؛ مقام معظم رهبری در سخنانشان فرمودند، بجای پرداختن به حواشی، باید به اصل هر موضوعی بپردازید و باید از فرصت هایی که در اختیارمان قرار می گیرد، استفاده کنیم تا برای جامعه اثرگذار باشیم.
وی عنوان کرد: دکتر جاودان در دوران مسئولیتشان در دانشگاه عملکرد خوبی داشتند و جزو سرمایه های حوزه سلامت کشور محسوب می شوند؛ دکتر شاهرخی نیز یک مسئولیت سنگین را پذیرفتند که با تجربیات و توانمندی هایی که دارند، به خوبی این مسئولیت را انجام خواهند داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: این دوره، یک دوره استثنایی است، چراکه رییس جمهورمان نیز یک پزشک است و سال های زیادی را در وزارتخانه و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مسئولیت داشتند و بستر خوبی برای ارتقای خدمات حوزه سلامت مهیاست و باید با تمام توان و بر اساس استراتژیها و برنامههای سلامت محور، از این فرصت در جهت ارتقای خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور، بهره برد.
وی، رسیدگی به مناطق مورد غفلت واقع شده کشور را از اولویت وزارت بهداشت عنوان و تصریح کرد: تمامی مسئولین باید با عزم راسخ مشکلات مملکت را یک به یک حل کنند.
دکتر رییسی با تاکید بر تکریم ارباب رجوع، اظهار کرد: تکریم ارباب رجوع و تکریم بیماران، در سایه تکریم ارائه دهندگان خدمت میسر می شود. به این معنا که اگر کادر بهداشت و درمان کشور در اقصی نقاط کشور مورد تکریم قرار گیرند، این کرامت به خدمت گیرندگان نیز تسری می یابد.
وی با تاکید بر اینکه در فصل بودجه بندی باید به نیازهای حوزه سلامت توجه ویژه ای شود، گفت: در این بودجه باید به جبران خدمات مراقبین سلامت، نیروهای پاراکلینیک و عقب افتادگی پرداختی های پزشکان و پرستاران نیز توجه شود.
وی با تاکید بر ساماندهی حوزه سلامت، گفت: در حال حاضر پزشک عمومی در کشور کمبود نداریم، اما بسیاری از پزشکان عمومی به دلیل مسائل مالی و معیشتی در شغل خود خدمت نمی کنند و به دنبال کسب و کار دیگری رفته و از سیستم خارج شده اند. اکنون بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار پزشک عمومی در کشور داریم، اما متاسفانه حدودا ۱۰۰ هزار نفر از آنها در شغل اصلی شان فعال هستند؛ یعنی سرمایه عظیمی را دست داده ایم که باید تلاش کنیم آنها را برگردانیم.
توسعه باید متوازن و پایدار باشد
دکتر رییسی با تاکید بر اینکه نظام پرداخت، یک نظام رفتارساز است، افزود: در بحث توسعه، دو مقوله توازن و پایداری اهمیت زیادی دارد. توسعه باید متوازن باشد، چون اگر متوازن نباشد، یک رشد کاریکاتوری شکل خواهد گرفت. توسعه باید پایدار باشد و برنامه ها و منابع آن از پایداری برخوردار باشد.
وی افزود: در مناطقی مانند هرمزگان توسعه باید هم متوازن و هم پایدار باشد، یعنی در کنار توسعه حوزه سلامت، سایر حوزه ها نیز باید توسعه یابند. مانند بحث ماندگاری پزشکان که بجز حوزه سلامت، به سایر حوزه های زیرساختی نیز مربوط است.
وی گفت: دکتر ظفرقندی در موضوع نیروی انسانی نهایت تلاش خودشان را به کار گرفته اند. برای مثال، طرحی در حال ابلاغ است تا پزشکان طرحی در طی مدتی که هنوز حقوق شان توسط دانشگاه برقرار نشده، بتوانند حق الزحمه خود را دریافت کنند.
وی افزود: اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع یکی از اولویت های وزارت بهداشت است؛ اما برای اجرای آن مراقب سلامت نباید دغدغه دریافت حقوق را داشته باشد و باید اعتبارات آن دیده شود.
وی گفت: نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی همیشه پیگیر امور مردم بودند، اما برخی قوانین هم درمجلس وضع می شود، اما در عمل میسر نمی شود. مثلا در مجلس قانون حمایت از تولید داخل تصویب می شود و وقتی به سراغ کالای تولید داخل مثلا دستگاه دیالیز می رویم، می گویند سال دیگر. همین موضوع را در مورد واکسن کرونا نیز مشاهده کردیم.
دکتر رییسی خاطرنشان کرد: برای حوزه سلامت باید بهترین ماشین ها برای آمبولانس درنظر گرفته شوند. آنچه با سلامتی مردم ارتباط دارد، نباید آلوده به مسائل دیگر شود. یا در مورد واکسن آنفلوآنزا یکی از شرکت های داخلی اعلام کرد که 5 میلیون واکسن تحویل می دهد، اما تاکنون 25 درصد تحویل داده اند و وقتی می خواهیم از کشورهای دیگر وارد کنیم، می گویند از تولید داخل حمایت نکردید.
گفتنی است، در این مراسم، دکتر پژمان شاهرخی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان معرفی، و از خدمات دکتر غلامعلی جاودان در دوران تصدی ریاست دانشگاه، قدردانی شد.
بازدید از مرکز جامع سلامت و آزمایشگاه مرجع بندرعباس
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین در ادامه سفر به استان هرمزگان، از مرکز خدمات جامع سلامت شهری سعادت شهر بندرعباس و همچنین آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز بازدید کرد.
دیدگاهتان را بنویسید