لزوم حمایت ‌های جسمی، روانی و اجتماعی از بیمارانِ بهبود یافته از مسمومیت با مواد مخدر

فوق تخصص مسمومیت، متخصص طب اورژانس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، گفت: مواد مخدر برای تسکین درد و یا دادن پاداش به بدن استفاده می ‌شوند و به مرور زمان فرد را دچار اعتیاد می ‌کنند.

به گزارش وبدا، دکتر سید میثم یکه سادات، با بیان اینکه مسمومیت با مواد مخدر و محرک هر ساله بیماران زیادی را به بخش ‌های اورژانس می‌ کشاند، گفت: مواد مخدر اغلب از طریق اتصال به گیرنده‌ های اپیوئیدی در مغز عمل می ‌کنند و این گیرنده ‌ها که به ‌صورت طبیعی نیز در بدن برای کاهش درد فعال هستند، در اثر مواد مخدر تحریک شده و منجر به کاهش درد و ایجاد حس آرامش و خواب ‌آلودگی می‌ شوند و در صورت مصرف بیش از حد، می‌ توانند به کاهش شدید تنفس، کاهش هوشیاری و حتی مرگ منجر شوند.

وی افزود: با توجه به افزایش روزافزون سوءمصرف این مواد و پیامدهای جدی آن بر سلامت افراد و جامعه، ارائه راهکارهای عملی برای تشخیص زودهنگام، درمان مناسب و مراقبت ‌های بعدی، از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، مسمومیت با مواد مخدر و محرک‌ را یکی از چالش‌ های مهم سیستم های بهداشت و درمان کشورها عنوان کرد و گفت: سوءمصرف این مواد اثرات منفی گسترده‌ ای بر منابع و خدمات درمانی دارد و برخی از چالش‌ های اصلی می تواند افزایش بار بیماران در بخش اورژانس، آموزش به پزشکان و پرستاران برای درمان صحیح و سریع مسمومیت‌ ها و افزایش آگاهی عمومی و تقویت تخصص کادر درمان باشد تا بتوان سلامت جامعه را حفظ کرد.

دکتر یکه سادات به مراقبت‌ های پس از مسمومیت با مواد مخدر اشاره و بیان کرد: برای درمان سریع تر این بیماران باید حمایت ‌های جسمی، روانی و اجتماعی در نظر گرفته شود تا بیمار بتواند به زندگی سالم و بدون وابستگی به مواد مخدر بازگردد.

وی گفت: این راهکارها پس از ترخیص، شامل پایش علائم حیاتی بیمار (ضربان قلب، فشار خون، تنفس و دما) به ‌طور منظم است تا هرگونه تغییر یا عارضه جدید به سرعت شناسایی و درمان شود. بیماران و خانواده ‌های آنها باید با علائم خطر و عوارض جانبی احتمالی آشنا شوند تا در صورت بروز، بتوانند به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

تاکید بر ضرورت مداخلات روانشناختی برای این بیماران

وی با بیان اینکه بسیاری از بیماران ممکن است با مشکلات روانی یا اضطراب ناشی از تجربه مسمومیت مواجه شوند، ادامه داد: ارجاع به روانشناس یا مشاور برای دریافت حمایت‌ های روانی ضروری است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، تشویق بیماران به رعایت یک رژیم غذایی متعادل و سالم که به بهبود وضعیت جسمی و روانی آنها کمک می ‌کند را یکی از راهکارهای حمایتی عنوان و تصریح کرد: همچنین، برای این بیماران انجام ورزش‌های سبک و منظم که به بهبود روحیه و کاهش استرس آنان و تشویق به ارتباط با گروه‌ های اجتماعی و دوستانه که به بهبودی شان کمک می ‌کند نیز توصیه می شود تا بیماران سریع تر بهبود یافته و احتمال عود مجدد نیز کاهش یابد.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید