کولیک شیرخوارگی؛ از نشانه‌ها تا درمان

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بی‌قراری و گریه‌های طولانی شبانه در شیرخواران از نشانه‌های ابتلا به کولیک شیرخوارگی است، گفت: یکی از نشانه‎‌های اصلی کولیک شیرخوارگی این است که به طور مرتب و تا بازه زمانی خاصی تکرار می‌شود.

به گزارش وبدا، دکتر امیرحسین حسینی، کولیک را یکی از شایع‌ترین مشکلات دوران شیرخوارگی دانست و گفت: این مشکل معمولا از هفته سوم تولد و در تمام شیرخواران آغاز می‌شود و تا پنج یا شش ماهگی ادامه دارد.

دردهای کولیکی معمولا شب‌ها بیشتر می‌شود

این فوق تخصص گوارش، کبد و اندوسکوپی کودکان و نوجوانان از گریه‌ و بی‌قراری شدید به عنوان یکی از مهمترین نشانه‌های کولیک شیرخوارگی یاد کرد و افزود: دل دردهای شیرخواران در ساعت‌های خاصی از شبانه‌روز ایجاد می‌شود که معمولا از بعدازظهر تا نزدیک صبح متغیر است. مشخصه کولیک شیرخوارگی این است که به طور مرتب و تا بازه زمانی خاصی تکرار می‌شود.

دکتر حسینی یادآور شد: شیرخوارن معمولا در طول روز آرام هستند و گریه و بی‌قراری با در آغوش گرفتن برطرف می‌شود. صدای سشوار، لالایی خواندن و تکان‌ها یا حرکات لرزشی آرام، برای بیشتر شیرخواران آرام‌بخش است.

هر بی‌قراری و گریه در شیرخوار نشانه کولیک نیست

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: اگر شیرخواری طبق جدول، وزن‌گیری مناسبی نداشته باشد یا مدام در طول شبانه‌روز بی‌قرار و درحال گریه کردن باشد باید برای بررسی بیشتر به متخصص اطفال مراجعه کرد.

فوق تخصص گوارش، کبد و اندوسکوپی کودکان و نوجوانان در ادامه دفع خون، خلط و بلغم از مدفوع، استفراغ‌های خونی و جهنده و افزایش فشار داخلی مغزی(به شکلی که درقسمت قدامی سر برجستگی مشاهده شود) را از عوامل اورژانسی برای بررسی بیشتر توسط پزشک عنوان کرد و افزود: بی‌قراری در پی بروز این نشانه‌ها، کولیک تلقی نمی‌شود و نیاز به مداخله فوری توسط پرشک وجود دارد.

درمان علامتی کولیک شیرخوارگی

دکتر حسینی با تاکید بر اینکه در صورتی که در معاینه شیرخوار هیچ‌گونه علامت خطر یا نکته مشکوکی یافت نشود، می‌توان علائم و نشانه‌های بی‌قراری و گریه شبانه را ابتلابه کولیک دانست، ادامه داد: در این صورت گام اول برای درمان شیرخوار، اطمینان بخشی و ارایه توضیحات لازم به والدین است، حمایت از والدین شیرخوار طی این دوران پراضطراب و خسته‌کننده یکی از مهم‌ترین اقدامات درمانی در سیر درمان کولیک شیرخوارگی است.

به گفته وی کولیک شیرخوارگی با در آغوش گرفتن، همراه با تکان‌های آرام و راه رفتن، تسکین پیدا می‌کند. همچنین باید توجه داشت که زمانی که نوزاد یا کودکتان در حال شیرخوردن است، هوای اضافی وراد معده نشود، اگر هوا وارد معده شیرخوارشود، بلع معده افزایش پیدا خواهد کرد و دل‌دردهای ناشی کولیک به مراتب بیشتر می‌شود.

منع مصرف فست‌فود‌ها در مادران شیرده

فوق تخصص گوارش، کبد و اندوسکوپی کودکان و نوجوانان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیروی از رژیم غذایی مناسب برای مادران را مورد تاکید قرار داد و گفت: مادر باید از مصرف غذاهای نفاخ، فست‌فودها، حبوبات، کاهو، سیر و پیاز خام پرهیز کند.

وی انجام ماساژ روی کمر و شکم را یکی دیگر از راه‌های کاهش نشانه‌های کولیک دانست و اضافه کرد: استفاده از کیسه آب‌ولرم، گرفتن بادگلو، انجام حرکات لرزشی، لالایی خواندن وتکان دادن‌های آرام در گهواره از مهمترین راه‌های کم کردن دردهای کولیک در شیرخواران است.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید