جزییات حمایت از رساله‌های دکتری در ۶ حوزه پیشرو در علم و فناوری

رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: بنیاد در ۶ حوزه پیشرو در علم و فناوری اعم از هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو و نانو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک از رساله‌های دکتری حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد علی سلطانی در نشست خبری که امروز یکشنبه ۱۱ آذرماه در معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، از برنامه این بنیاد برای حمایت از رساله های دکتری در برخی حوزه های اولویت دار خبر داد و گفت: حمایت‌های ویژه ما از رساله‌های دکتری در حوزه‌های پیشرو در علم و فناوری است و در حال حاضر ۶ حوزه موضوعی برای حمایت از رساله‌های دکتری در نظر گرفته شده است. این فراخوان دو ساله است که از آذرماه سال جاری آغاز شده است و تا آذر ماه سال ۱۴۰۵ ادامه دارد.

حمایت از رساله های دکتری در ۶ حوزه فناوری

رئیس بنیاد ملی علم ایران موضوعات مورد حمایت را هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو و نانو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک عنوان کرد و گفت: در قالب این حمایت دانشجویان دکتری تا ۲۵۰ میلیون تومان مورد حمایت قرار می گیرند و یا به عبارتی ماهی ۱۰ میلیون تومان به مدت ۲ سال دریافت می‌کنند.

سلطانی ادامه داد: ۲۵۰ میلیون تومان به طور مستقیم به دانشجو اعطا می‌شود و ۵۰ میلیون تومان برای خرید سایر موارد مانند تجهیزات و مواد اولیه به آن ها اختصاص می‌یابد.

وی ضمن اشاره به اینکه مخاطب این فراخوان دانشجویان دکتری کلیه دانشگاه‌های کشور هستند، افزود: حمایت‌های ما در دو بخش تعریف شده که یک بخش آن پژوهش‌ها و رساله‌های دکتری حوزه‌های بنیادی و پایه و بخش دیگر رساله‌های کاربردی است و انتظار می‌رود که در بخش دوم تولید نمونه محصول و یا نرم افزار صورت گیرد.

در سال ۱۴۰۳ رکورد دریافت طرح‌های پژوهشی در بنیاد شکسته شد

رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ رکورد دریافت طرح‌ها در بنیاد شکسته شد و تاکنون (۸ ماه اول سال) به تعداد طرح‌های دریافتی سال ۱۴۰۲ رسیده‌ایم، خاطرنشان کرد:تعداد طرح های ارسالی به بنیاد در سال ۱۴۰۲، ۳۰۹۷ طرح بوده که از این تعداد ۱۰۲۹ طرح مصوب شده است و از این تعداد معادل ۲۱۶ میلیارد تومان حمایت شده است. از ۱۰۲۹ طرح مصوب، ۳۲۰ طرح پسادکتری و ۱۸۸ طرح رساله دکتری بوده است.

حمایت ۲۴۰ میلیاردی از ۸۴۰ طرح پژوهشی مصوب از ابتدای ۱۴۰۳ تا کنون

سلطانی در ادامه تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۳۱۴۲ طرح در بنیاد دریافت کرده‌ایم که ۸۴۰ طرح آن مصوب و با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان حمایت شده است. از این تعداد طرح مصوب در ۸ ماه سال اول، ۲۳۰ طرح پسا دکتری و ۱۸۲ طرح رساله دکتری مورد حمایت قرار گرفته اند. براساس آمارها ۶۵ درصد طرح های ارسلی به بنیاد به دلیل کیفیت بالای داوری ها رد می شود و از این پس بنا داریم علت رد شدن طرح ها را به افراد اعلام کنیم.

تعریف گرنت های فاخر ۵ و ۱۰ ساله در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها

سلطانی با بیان این مطلب که انتشار فراخوان‌ها در حوزه‌های علوم انسانی و هنر و علوم اجتماعی افزایش می یابد، گفت: همچنین بنا داریم گرنت های فاخری را برای ماموریت های ۵ و ۱۰ ساله در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها تعریف کنیم.

وی ادامه داد: در دو سال اخیر در بنیاد تلاش شده است تا فراخوان‌ها هدفمند و در راستای حمایت از پژوهش‌ها باشد که عمدتا با حمایت دستگاه ها و نهادهایی چون وزارت علوم، جهاد کشاورزی و سایر نهادها منتشر شده است. در این فراخوان‌ها طرح‌های پژوهشی به پژوهشگران اعلام می‌شود و از آنها دعوت می‌شود که طرح‌های پژوهشی خود را ارسال کنند و پس از داوری از طرح‌های تایید شده حمایت صورت می گیرد.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید