هشدار درباره حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی و دارو/ امنیت و سلامت، محل آزمون و خطا و بی تجربگی نیست

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: هرگونه تصمیمی درباره حذف ارز ترجیحی باید دارای تمهیدات ویژه باشد. یعنی ما به التفاوت نرخ دارو و تجهیزات پزشکی باید دیده شود و متاسفانه اکنون در لایحه بودجه 1404 به آن پرداخته نشده است و با این وضع شاهد تورم در حوزه سلامت خواهیم بود.

دکتر فاطمه محمدبیگی نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با وبدا درباره مخالفت این کمیسیون با حدف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی اظهار داشت: سهم سلامت از منابع ارزش افزوده و هدفمند یارانه ها باید به صورت کامل تحقق پیدا کند که متاسفانه سهم ما از جی‌دی‌پی (GDP) که حدود 8 درصد بود در بیست سال گذشته به 4 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه درآمدهای سلامت از منابع مالی که دولت در نظر گرفته کاهش پیدا کرده است، گفت: حوزه سلامت از چهارده اولویت سازمان برنامه و بودجه از اولویت های اول به اولویت یازدهم تنزل پیدا کرده است و همین باعث شده افزایش هزینه کرد مردم شده است.

دکتر محمدبیگی با بیان این که متاسفانه ساختاری در سیاست گذاری و تصمیم گیری‌ها حاکم است که درک درست و عمیقی از جایگاه حوزه سلامت در زندگی مردم ندارد، گفت:  بر اساس برنامه توسعه ششم پرداخت از جیب توسط مردم ۲۵ درصد تعیین شده بود اما در عمل به ۶۰ درصد افزایش یافته است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: ما تاکنون چند جلسه رسمی برای بررسی لایحه بودجه برگزار کردیم و همه کمیته های سلامت الکترونیک، طب سنتی، جمعیت و حمایت از خانواده، دارو، خیرین و تجهیزات پزشکی نظرات تخصصی خود را ارائه داده اند.

وی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت رای ندادم چرا که معتقدم ضعف‌های عمده ای در لایحه بودجه وجود دارد البته ما سعی می کنیم از دولت حمایت و پشتیبانی کنیم و تلاش داریم  لایحه را اصلاح کنیم و از این حیث بیش از سی پیشنهاد الحاقی اضافه کردیم.

وی ادامه داد: خرید 2 هزار و 500 آمبولانس های جدید بدون عوارض گمرکی و شماره از جمله پیشنهادات الحاقی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به لایحه بودجه است.

دکتر محمدبیگی گفت: 34 ماده از 73 ماده قانون جوانی جمعیت بر عهده وزارت بهداشت است اما متاسفانه هیچ بندی برای این موضوع گنجانده نشده است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با تاکید بر این که سهم سلامت از بودجه باید افزایش پیدا کند، گفت:  هرگونه تصمیمی درباره حذف ارز ترجیحی باید دارای تمهیدات ویژه باشد. یعنی ما به التفاوت نرخ دارو و تجهیزات پزشکی باید دیده شود و متاسفانه اکنون در لایحه بودجه 1404 به آن پرداخته نشده است و با این وضع شاهد تورم در حوزه سلامت خواهیم بود.

وی در پایان گفت: امنیت و سلامت محل آزمون و خطا و بی تجربگی نیستند. اگر ما بخواهیم آبروی مردم، جسم و جان مردم و سلامت معنوی و اخلاقی مردم را حفظ کنیم باید بدانیم که در حوزه سلامت اجازه آزمون و خطا کردن نداریم.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید