واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای حرام گوشت در برخی رستورانها
معاون وزارت بهداشت نسبت به عرضه برخی غذاها با گوشت حرام در برخی رستورانها توضیح داد.
به گزارش خبرنگار مهر صبح امروز در نشست خبری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با حضور علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد.
رئیسی در این نشست گفت: مبحث تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است که کمتر به آن توجه میشود. حتماً نیاز است صحبتهای بیشتری راجع به تغذیه داشته باشیم به طوری که در دنیای جدید و مدرن با تغییر سبک زندگی، ذائقه و نوع مصرف و طبخ غذا و کیفیت فرآوری محصولات غذایی تأثیر گذارند و خیلی از بیماریها بخاطر نوع تغذیه و کیفیت تغذیه است.
وی ادامه داد: فرق ظریفی بین غذا و مسمومیت وجود دارد. ما هر چیز مفیدی را میتوانیم مصرف کنیم ولی مصرف بیشتر از حد آن تبدیل به سم میشود، بیماری مسمومیت با آب را داریم زمانی که فرد زیادی آب مصرف کنند خون رقیق شده و میتواند تشنج کند.
معاون وزیر بهداشت افزود: کمیت غذا و اندازه آن مهم است. تنوع غذایی انواع فیبرها مصرف شود مهم است. دو نوع چربی وجود دارد: چربی اشباع (زیادی آن برای بدن مفید نیست) کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از چربی اشباع باشد. چربی غیر اشباع ساده و پیچیده وجود دارد. هرچه میزان کالری دریافتی بدن از چربی کمتر باشد فرد سلامت تر است. یک حداکثری برای چربی اشباع باید در نظر گرفت و در بعضی بیماران مصرف چربی باید حتی به کمتر از پنج درصد برسد.
وی اذعان کرد: روغن گیاهی نیز یکدسته بندی دارد، بهترین روغن روغن کانولا، کنجد و آفتاب گردان است که غیر اشباع است اما کانولا بهتر است.
رئیسی خاطر نشان کرد: روغنگیری نیز مهم است. باید دانههای کنجد یا آفتاب گردان سم زدایی شده باشند. نوع استفاده از روغن در حرارتهای مختلف ترکیبش تغییر میکند و ممکن است به ترکیب ناسالم مبدل شود، روغنهای چندین بار استفاده شده ممکن است برای بدن مضر باشد.
معاون وزیر وزارت بهداشت، در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره عرضه غذاهای حرام گوشت در رستورانها گفت: دامپزشکی خود سازمانی دارد برای اینکه عرضه گوشت را کنترل و نظارت میکند.
وی ادامه داد: اگر دقت داشته باشید در قصابیها ورستورانها روی محصولات گوشتی یک مهر نظام دامپزشکی خورده شده است.
معاون وزیر زوارت بهداشت افزود: گوشت ممکن است از دو مسیر بیاید یک مسیر قانونی و دو مسیر غیرقانونی است که موردی اگر کشف شود برخورد قضائی صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر در رستورانی مسمومیت اتفاق بیافتد و گزارش شود حتماً وزارت بهداشت مداخله کرده و مسائل بهداشتی آن مورد بررسی قرار گرفته میشود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی صرفاً به معنای تأمین و خرید غذا نیست، بیان کرد: امنیت غذایی شاخصهای مختلفی دارد از جمله اینکه یک منطقه تا چه میزان میتواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چه میزان از فرآوردههای غذایی سالم استفاده میشود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است.
سرانه پایین مصرف گوشت و لبنیات
رئیسی افزود: اکنون در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما جز کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است. با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانه مصرف آن کاهش مییابد. سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم باید ۷۵ گرم در روز باشد که الان برای هر نفر در کشور ما ۳۵ گرم است که تقریباً نیمی از سرانه در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: روزانه باید ۲۵ گرم فیبر مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما اکنون ۱۵ گرم در روز است. نان سبوسدار و سبزیجات و میوهها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از بروز مشکلات گوارشی و سرطانها جلوگیری میکند.
وی با اشاره به سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است، گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات باعث بدتر شدن این وضعیت میشود.
کانولا جز روغنهای غیر اشباع و مفید است
در ادامه نشست، احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: پویش ملی تغذیه سالم ۱۴ سال است که با شعار روغن مناسب غذای سالم خانواده سالم انجاممیشود.
اسماعیل زاده گفت: روغن کانولا جز روغنهای غیر اشباع و مفید است اما نباید زیادی داغ بشود و از نظر قیمتی فرقی با بقیه روغنها در بازار ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید