مصرف چربی را به کمتر از 30 درصد کل انرژی روزانه محدود کنید
پانزدهمین پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغنها و چربیها، از 17 آذر آغاز شده و تا 30 آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
به گزارش وبدا، چربی های مصرف شده توسط انسان عموماً به شکل تری گلیسیرید هستند که شامل سه اسید چرب متصل به یک مولکول گلیسرول هستند. درصد چربی در رژیم غذایی را می توان به عنوان «چربی کل» نام برد و مجموع چربی های رژیم غذایی است که شامل اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس (بدون تمایز بین انواع مختلف چربی ). منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان، گوشت، ماهی، محصولات لبنی، روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی، آجیل و دانه ها و غذاهای بسیار فرآوری شده است.
بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به 30 درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد 2 سال و بالاتر باید عمدتاً اسیدهای چرب غیراشباع باشد، به طوری که بیش از 10 درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب اشباع شده و بیش از 1 درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب ترانس دریافت نشود.
البته باید توجه داشت انجمن قلب آمریکا برای حفظ سلامت قلب و عروق توصیه کرده است که نباید بیش از 6 درصد کالری روزانه از چربی غیر اشباع باشد. چربی های اشباع شده چربی است معمولاً در دمای اتاق جامد هستند و در غذاهای حیوانی مانند گوشت و لبنیات یافت می شوند. خوردن بیش از حد چربی های اشباع شده می تواند سطح کلسترول بد شما را افزایش دهد و خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.
چربی های غیر اشباع معمولاً در دمای اتاق مایع هستند. آنها از منابع گیاهی و ماهی های چرب مانند سالمون می آیند. گنجاندن چربی های غیر اشباع در رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند. آنها همچنین اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن شما را تامین می کنند.
غذاهای سرشار از چربی غیراشباع عبارتند از: روغن های گیاهی غیر گرمسیری مانند زیتون، کانولا و سویا، ماهی های چرب مانند ماهی تن، سالمون و ساردین، آجیل و دانه هایی مانند گردو، دانه کتان و تخمه آفتابگردان و غذاهای دیگر مانند آووکادو و کره بادام زمینی.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
دیدگاهتان را بنویسید