هفته پژوهش زمانی است که دانشگاه مطالبهگر و پاسخگو باشد
معاون فرهنگی معاون اول رئیس جمهور گفت: لازم است بایدها و نبایدهای مدیریت اجتماعی مطرح شود و دانشگاه باید بیان کند و صدا داشته باشد و هفته پژوهش زمانی است که دانشگاه، مطالبهگر و پاسخگو باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید ضیا هاشمی در نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاهها با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی که امروز دوشنبه ۲۶ آذرماه برگزار شد، با بیان اینکه زمانی که میتوانستیم کشور را با اتکا به منابع نفتی اداره کنیم گذشته است، گفت: امروز باید متکی به منابع علمی، سرمایههای کشور را به سمتی هدایت کنیم که پیشرفت جامعه محقق شود. بنابراین دانشگاه تنها یک سرمایه فرهنگی و نمادین نیست بلکه نقش سرمایه اقتصادی دارد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه نسبت به جامعه تعهد دارد، گفت: امروز باید دانشگاه برای پیشرفت کشور نقشآفرین باشد و به عنوان عقل منفصل و کانون ایدهپردازی و مشاوره مورد استفاده قرار گیرد.
معاون فرهنگی معاون اول رئیس جمهور گفت: وضعیت موجود کشور با شرایط مطلوب فاصله دارد و در این شرایط، پیوند دانشگاه و صنعت یک ضرورت حیاتی است و از مرحله اولویت گذشته است.
وی از دانشگاهها خواست در حوزه مسئولیت اجتماعی خود پاسخگو باشند تا گفتگوی دولت و دانشگاه و گفتوگوی جامعه و دانشگاه نهادینه شود و مشخص باشد هر کدام از دانشگاهها چه خلایی را در کشور برطرف خواهند کرد.
هاشمی گفت: هم اکنون در انسجام اجتماعی، مسأله داریم نسل جوان در فضای مجازی تحت تاثیر هستند و اگر از این امکان به درستی استفاده نشود این امر به تهدید تبدیل میشود.
وی افزود: این که نسل جدید، ارتباط جهانی دارند فرصت خوبی است اما اگر جامعه در این مسیر، آمادگی نداشته باشد، انسجام و هویت جامعه از هم متلاشی خواهد شد.
استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران با اشاره به سرعت بالای تغییرات اجتماعی و فناورانه در دنیای کنونی، گفت: عوامل تاثیرگذار بر این تغییرات نیز زیاد است اما سوال اینجاست برای افزایش انسجام اجتماعی چه باید بکنیم و در این شرایط، دانشگاه باید ضمن پاسخگویی، راهحل نیز ارائه کند.
وی تصریح کرد: لازم است بایدها و نبایدهای مدیریت اجتماعی مطرح شود و دانشگاه باید بیان کند و صدا داشته باشد و هفته پژوهش زمانی است که دانشگاه، مطالبهگر و پاسخگو باشد یعنی به بیان مطالبات و راهکارهای خود در مواجهه با چالشها بپردازد.
هاشمی از دانشگاه به عنوان کانون امر به معروف و نهی از منکر علمی با نگاه علمی یاد کرد و گفت: البته به شرط اینکه دانشگاه نقشآفرین باشد، در مسئولیت اجتماعی اگر صنعت علمی مدیریت نمیشود و از دانشهای روز بهره نمیبرد باید دانشگاهها پاسخ دهد که چرا وضعیت اینگونه است.
دیدگاهتان را بنویسید