گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاهها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به ظرفیت قانون جهش تولید گفت: قراردادهای پژوهشی شرکتها با دانشگاهها مشمول مشوق مالیاتی میشود و ما نسبت به عملکرد دانشگاهها در این زمینه گلایه داریم.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پیمان صالحی در نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاهها با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی که امروز دوشنبه در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، درباره جزئیات ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان گفت: طبق این قانون، هر شرکت دولتی و خصوصی اگر با دانشگاهها قرارداد پژوهشی امضا کند مالیات خود را از محل قرارداد پرداخت میکند و این موضوع، مشوق مالیاتی است و ما در این زمینه نسبت به عملکرد دانشگاهها گلایه داریم.
وی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه که با اجرای این قانون، درآمد مالیاتی دولت کاهش مییابد، تصریح کرد: باید بگویم در قانون بودجه امسال، ۱۳۰۰ همت درآمد از محل مالیات پیشبینی شده است و هدفگذاری ما در ماده ۱۳ تنها نیم درصد است و این آسیبی به درآمدهای دولت نمیزند و باید بگویم هزینهکرد کل اعتبار مالیات ما تاکنون ۱۳۷۳ میلیارد تومان بوده است و امیدوارم در این زمینه فعال شویم.
صالحی یادآور شد: در شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری، چهار نوع پسادکتری تعریف شده است اما متاسفانه از ظرفیت آن استفاده نکردیم، سال گذشته مقام معظم رهبری با سالانه ۵۰۰ امریه سربازی برای محققان پسا دکتری موافقت کردند و این نیز فرصت خوبی برای طرحهای پژوهشی است.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: اجرای فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت اجباری است. در صورتی که اساتید در این فرصت مطالعاتی شرکت نکنند، تبدیل وضعیت نمیشوند. بنابراین دانشگاهها به عنوان متولی باید از این طرح حمایت کنند.
وی ضمن اشاره به برنامههای هفته پژوهش اظهار داشت: در هفته پژوهش امسال برای نخستین بار از ۱۰ نفر برگزیده ارتباط صنعت با جامعه تقدیر شد.
وی در مورد راهاندازی مراکز هدایت شغلی در زمینه ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها گفت: ۸۰ مرکز هدایت شغلی و کاریابی در کشور داریم و سال گذشته ۳۰۰ هزار دانشجو در این مراکز حضور داشتند.
صالحی درخصوص دیگر اقدامات انجام شده در معاونت پژوهشی وزارت علوم گفت: سالهاست با موضوع مفاصا حساب طرحهای پژوهشی مواجه هستیم، با پیگیریهای انجام گرفته، مقرر شد امسال مفاصا حساب صادر شود و هیچ طرحی بدون پرداخت مفاصا حساب نداشته باشیم، در همین راستا ۷۰۰ پروژه تاکنون اعلام شده است و قائل به اجرای قانون برنامه هفتم توسعه در این زمینه هستیم.
معاون وزیر علوم گفت: ماموریتگرایی در دانشگاهها و پژوهشگاهها را نیز در دستور کار قرار دادیم و ۴۴ ماموریت استانی به دانشگاههای استانی محول کردیم تا مشکلات موجود برطرف شود.
تقدیر از دانشگاههای ماموریتگرا
دکتر محمدسعید سیف؛ مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: تنوع فعالیتهای گسترده در حوزههای فنی و مهندسی، هنر، کشاورزی و علوم انسانی و … را در دانشگاهها شاهد هستیم که هدف ارتباط با صنعت و جامعه است.
سیف افزود: هدف از برگزاری جلسه سالانه نشست ارتباط صنعت و دانشگاه هم افزایی و هم سانی نیازهای صنعت و دانشگاه است و وزارت علوم به اثربخشی و بهره وری توجه دارد.
وی بیان کرد: امسال از دانشگاههایی که ماموریت گرایی و فرصت مطالعاتی داشته باشند، تقدیر خواهد شد و همچنین دانشگاهها و پایان نامهها و رسالههای برتر را معرفی میکنیم.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: قراردادهای ارتباط صنعت و دانشگاه مهم هستند، اما تعامل صنایع و رفع نیازهای کشور اولویت ماست.
دیدگاهتان را بنویسید