نقش ویتامین D در سلامت دوران بارداری

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ویتامین D به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در بارداری سالم یاد کرد و گفت: مصرف مکمل ویتامین D در مادران باردار به تنهایی احتمال خطر ابتلا به دیابت حاملگی، وزن کم تولد هنگام تولد و خطر خونریزی شدید پس از زایمان را کاهش می دهد.

به گزارش وبدا، دکتر پروین یداللهی با بیان اینکه ویتامین D یا ویتامین «آفتاب» یکی از ویتامین هایی است که در بدن هنگام قرار گیری در معرض نور خورشید تولید می شود، افزود: علاوه بر داشتن فواید بیشمار این ویتامین برای بدن مانند سلامت استخوان، مغز، قلب و عروق، ایمنی، سوخت و ساز بدن و تنفس می تواند به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در یک بارداری سالم باشد.

وی در خصوص مزایای مصرف ویتامین D برای مادران باردار، گفت: زنان بارداری که ویتامین 3D را با دُز 1000 روزانه مصرف کرده اند، به طور قابل توجهی به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کنند و از سوی دیگر وزن کم نوزاد هنگام تولد با میزان ویتامین D در بدن مرتبط است.

این متخصص بهداشت باروری با اشاره به اثرات ویتامین دی موجود در بدن مادران باردار بر جنین و همچنین نوزادان تازه متولد شده و حتی سلامت کودک در زندگی آینده او، خاطرنشان کرد: به دلیل عدم قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب (به دلایل مختلف)، کمبود ویتامین D در رژیم غذایی (بدون مکمل) یا عوامل ژنتیکی موجب می شود تا میزان ویتامین D تولید شده در بدن بسیار کاهش پیدا کند.

دکتر یداللهی تصریح کرد:  استفاده از ضد آفتاب، انتخاب رژیم غذایی نادرست، مصرف مکمل ویتامین 3D ناکافی و موقعیت جغرافیایی می تواند خطر کمبود این ویتامین را افزایش دهد.

وی ادامه داد: کمبود ویتامین D در بدن در سه ماهه نخست بارداری احتمال به وجود آمدن محدودیت های رشد جنینی را افزایش می دهد و همواره از سوی متخصصان زنان و زایمان توصیه می شود با توجه به اهمیت نقش این ویتامین در بدن از به وجود آمدن عوارض دیگر پس از انجام آزمایش خون و مشخص شدن میزان ویتامین D در بدن، مصرف مکمل های این ویتامین آغاز شود.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید