تجلیل از دکتر کلانتری، چهره ماندگار سوختگی ایران در شب ققنوس/ بیان تجربه زیسته یکی از کودکان حادثه شینآباد
هفتصد و نود و نهمین شب از سلسله شبهای بخارا با حضور جمعی از اندیشمندان، پزشکان و چهرههای فرهنگی به موضوع سوختگی و تجلیل از دکتر امیرحسین کلانتری، چهره ماندگار سوختگی ایران، اختصاص یافت. این مراسم در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد و شاهد سخنرانیها، اجراهای هنری و تجلیل از فعالان این حوزه بود.
به گزارش وبدا، هفتصد و نود و نهمین شب بخارا با عنوان “شب ققنوس” به جمعیت حمایت از بیماران سوخته اختصاص داشت. این مراسم عصر روز شنبه 15 دیماه 1403، با حضور دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
در این نشست همچنین چهرههای برجسته ای چون دکتر علیاصغر دادبه، ادیب و ادبیات پژوه و محقق عرفان و فلسفه اسلامی، نرگس جودکی، روزنامه نگار، محمدجواد فاطمی، رییس هیات مدیره انجمن ققنوس، هومن حاجیغفاری، منظر فرامرز علمی و اسرین معروفی (از کودکان حادثه شینآباد) نیز حضور داشتند.
یکی از بخشهای مهم این مراسم، تجلیل از دکتر امیرحسین کلانتری، چهرۀ ماندگار سوختگی ایران، بود. همچنین خانم اسرین معروفی، از بازماندگان حادثه شینآباد، به بیان تجربه زیسته خود از دوران سوختگی و چالشهای پس از آن پرداخت.
این مراسم با سخنرانی دکتر حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، همراه بود. وی با تأکید بر اهمیت همدلی و تعامل در موضوع سوختگی، نقش دولت، سازمانهای غیردولتی و نهادهایی همچون جمعیت هلالاحمر را در کاهش آسیبهای ناشی از سوختگی و حمایت از قربانیان بسیار مؤثر دانست.
در ادامه مراسم، اجرای قطعاتی توسط گروه موسیقی بامداد و شاهنامهخوانی، فضای هنری و فرهنگی به این شب خاص بخشید. همچین دکتر کلانتری و دکتر دادبه به صورت وبینار در این مراسم حضور داشتند.
جمعیت ققنوس که این شب با نام آن برگزار شد، در سال ۱۳۹۴ با هدف ترویج پیشگیری از سوختگی و حمایت از درمان و بازتوانی بیماران سوخته تأسیس شد. این نهاد غیردولتی، با اتکا به کمکهای خیّرین، به ارائه خدمات در سه حوزه جسمی، روانی و اجتماعی به بیماران سوخته و خانوادههای آنان میپردازد. همچنین تلاش میکند با آموزش، بهبود قوانین و استانداردها، خطر سوختگی را در جامعه کاهش دهد.
این مراسم علاوه بر گرامیداشت دستاوردهای انجمن ققنوس، فرصتی برای تأکید بر اهمیت پیشگیری، آموزش و حمایت از افراد آسیبدیده از سوختگی بود.
دیدگاهتان را بنویسید