کار نیکوکارانه به یاد شهیدان اسدی لاری
دیروز پنجمین سالگرد حادثه تلخ پرواز 752 و آسمانی شدن 176 سرنشین مظلوم این پرواز بود. دکتر محمد حسین و زینب اسدی لاری از شهدای نخبه در این حادثه بودند که به یاد آنها بنیاد نیکوکاری شهیدان محمد حسین و زینب اسدی لاری راه اندازی شده تا در حوزه آموزش و سلامت، یاریگر نیازمندان باشد. به منظور آشنایی با این بنیاد به سراغ دکتر محسن اسدی لاری، پدر شهیدان اسدی لاری و مدیرکل سابق همکاری های بین الملل وزارت بهداشت رفتیم؛ فردی که نقش مهم و تاثیرگذار اما کمتر دیده شده ای در سنگر سلامت مقابله با کرونا و تامین […]
دیروز پنجمین سالگرد حادثه تلخ پرواز 752 و آسمانی شدن 176 سرنشین مظلوم این پرواز بود. دکتر محمد حسین و زینب اسدی لاری از شهدای نخبه در این حادثه بودند که به یاد آنها بنیاد نیکوکاری شهیدان محمد حسین و زینب اسدی لاری راه اندازی شده تا در حوزه آموزش و سلامت، یاریگر نیازمندان باشد.
به منظور آشنایی با این بنیاد به سراغ دکتر محسن اسدی لاری، پدر شهیدان اسدی لاری و مدیرکل سابق همکاری های بین الملل وزارت بهداشت رفتیم؛ فردی که نقش مهم و تاثیرگذار اما کمتر دیده شده ای در سنگر سلامت مقابله با کرونا و تامین واکسن در دوره سخت کم بودن تولید و عرضه واکسن در سطح دنیا ایفا کرد و البته کمتر هم مورد توجه قرار گرفته است.
بنیاد نیکوکاری شهیدان اسدی لاری در حوزه سلامت هم فعال است. توضیح بیشتری بدهید
آموزش و سلامت برای همه، همواره مورد توجه شهیدان ما بود. مرکز خدمات جامع سلامت شهیده زینب اسدی لاری در شهرستان پرند که در طول 3 سال ساخته شده، اخیرا با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون بهداشت وزارت بهداشت راه اندازی شد که در منطقه جنوب فاز 6 پرند به مردم خدمت رسانی می کند. فاز 6 از نظر مساحت و جمعیت، بزرگترین منطقه پرند است که قرار است 220 هزار نفر در این منطقه سکونت داشته باشند و متاسفانه از خدمات بهداشتی و درمانی محروم بودند.
این مرکز قرار است چگونه فعالیت کند؟
خوشبختانه راه اندازی مرکز خدمات جامع سلامت شهیده زینب اسدی لاری برکات زیادی داشت؛ با تصمیم و موافقت دکتر رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت مقرر شد با تمام توان در دو شیفت کاری تا ساعت 9 شب به مردم، خدمت رسانی کند و باتوجه به مشکلات سلامت روان، مرکز سراج (سلامت روانی اجتماعی) در آن منطقه، به عنوان اولین مرکز سراج پرند در طبقه دوم این مرکز راه اندازی شد. از سوی دیگر پرند به عنوان شهرستان مجری طرح پزشکی خانواده در استان تهران قرار است انتخاب شود که این مرکز می تواند در این طرح، نقش مهمی داشته باشد.
وضعیت زیرساخت های بهداشتی و درمانی پرند وضعیت مناسبی دارد؟
اخیرا کارگروهی متشکل از معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، شرکت عمران پرند و بنده برای تدوین نقشه سلامت پرند تشکیل شده است. در این کارگروه نقشه سلامت پرند تدوین و جهت تایید و اعلام نظر کارشناسی به وزارت بهداشت ارسال شد. پیش بینی می شود جمعیت پرند تا دو سال آینده به 700 هزار نفر برسد که در این نقشه نیاز به راه اندازی 18 مرکز بهداشتی و درمانی و 29 پایگاه سلامت دیده شده تا پوشش خدمات بهداشتی این شهر کامل شود.
برنامه ای برای افتتاح مراکز دیگری در پرند وجود دارد؟
بله در آینده ای نزدیک 3 مرکز بهداشتی و درمانی دیگر در پرند افتتاح می شود که یکی از آنها، مرکز خدمات جامع سلامت شهید محمدحسین اسدی لاری در شمال فاز 6 پرند است. این سه مرکز در مراحل پایانی ساخت و آغاز تجهیز است که به همت معاونت های بهداشت و توسعه وزارت بهداشت، تجهیز انجام می شود البته مجوز ماده 23 بیمارستان 220 تختخوابی پرند داده شده اما دانشگاه علوم پزشکی ایران و وزارت بهداشت در سالهای گذشته بنا به دلایلی، آمادگی آغاز این پروژه را نداشته اند و امیدواریم این پروژه به زودی آغاز شود. همچنین چندین مرکز اورژانس در پرند فعال شده و راه اندازی چندین پایگاه اورژانس، مراکز آزمایشگاهی، تصویربرداری و مراکز توانبخشی نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. در پرند راه اندازی شهرک سلامت و پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران هم پیش بینی شده که امیدواریم به زودی راه اندازی شود و موجب ارتقای وضعیت علمی کشور و اشتغال جوانان را فراهم آورد. مسئولان شرکت عمران پرند عنوان می کنند که روح بزرگ شهیدان اسدی لاری موجب خیر و برکت و توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی برای این شهرستان شده است.
چرا پرند را برای راه اندازی مراکز جامع سلامت به یاد شهیدان تان انتخاب کردید؟
پرند نزدیک ترین شهر به کربلای عزیزان مان است که البته با محرومیت های بهداشتی و درمانی زیادی هم روبرو بود. پرند سرریز جمعیت تهران را سکونت داده و بیشترین مهاجرپذیری را دارد. فاز 7 پرند هم در حال ساخت است و به زودی به جمعیت 700 هزار نفر می رسد.
چند مدرسه به نام و یاد شهیدان تان راه اندازی کرده اید؟
تا کنون 6 مدرسه به نام شهیدان مان راه اندازی کردیم که 2 مدرسه در سیستان و بلوچستان، 2 مدرسه در منطقه 17 تهران و 2 مدرسه هم در محمدشهر کرج بوده است. در این مدارس 2400 دانش آموز دبستانی تحصیل می کنند.
در مدارسی که راه اندازی کردید توجه و تمرکز ویژه ای بر ارتقای سلامت دارید. توضیح بیشتری بدهید؟
یکی از نکاتی که به صورت ویژه در این مدارس مدنظر ما قرار داشت، ارتقای سلامت دانش آموزان است و با کمک شایان توجه دانشگاه علوم پزشکی تهران و دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، خدمات مربوط به سلامت دهان و دندان و نیز برای اولین بار در سطح دانش آموزی در کشور، خدمات سلامت روان در این مدارس ارائه می شود.
همچنین می خواهیم که همه دانش آموزان در این مدارس، دارای پرونده الکترونیک سلامت شوند و در زمینه بیماریهای غیرواگیر نیز با تاکید دکتر رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اقدامات خوبی در این مدارس انجام می شود. برای اولین بار در کشور، ارگونومی دانش آموزان از نظر قد و قامت بعد از غربالگری فیزیوتراپی با همکاری دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر دانشکده های توانبخشی سطح تهران انجام می شود. به زودی به این سمت خواهیم رفت که با غربالگری قامت و ارگونومی دانش آموزان، مراقبت ها و مشاوره های لازم را دریافت کنند تا فرزندانی سالم از نظر جسمی، روانی، تلاشگر، پویا و شاد رشد کنند.
دیدگاهتان را بنویسید