تشریح وضعیت تغذیه در کشور؛ از تغییر مسیر یارانه شکر و روغن تا مصرف نان کامل
مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در ارتباط با تازه ترین برنامه ها و مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن امامی رضوی، روز یکشنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳ در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، موضوعات مرتبط با حوزه سلامت را رصد و نظارت میکند و ارتباط بین بخشی را برقرار میکند.
وی افزود: تشکیل این شورا در زمان وزارت دکتر پزشکیان بوده و از همین رو، اهمیت کارکرد شورا در این دولت بیش از پیش نمایان خواهد شد.
امامی رضوی ادامه داد: مفهوم جدیدی از سلامت تحت عنوان سلامت در همه سیاستها، به مفهوم ارتقای سلامت مردم همسو در جهت رفاه باشد.
وی افزود: برنامه ارتقای ایمنی ترافیک و کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در دستور کار شورا قرار دارد.
مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: مراقبت از سلامت مردم در سفرهای نوروزی، بیش از گذشته در دستور کار شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دارد. در همین راستا، تکالیفی برای سایر دستگاهها و نهادها، دیده شده است.
وی افزود: موضوع دیگر که در شورای عالی سلامت دنبال میشود، تهیه سند دانش بنیان امنیت غذایی است که در حال پیگیری آن برای اجرا هستیم. این سند، سلامت غذایی را از مزرعه تا سفره در بر میگیرد.
امامی رضوی اظهار داشت: موضوع مالیات بر کالاهای آسیب رسان به سلامت، از دیگر برنامههای شورا است که اصلاحاتی در فهرست صورت گرفته و در قانون بودجه ۱۴۰۴، حداقل ۲ درصد و حداکثر ۱۰ درصد مالیات بر کالاهای آسیب رسان بر سلامت، دریافت میشود.
وی درباره مصرف نان کامل در کشور، افزود: یکی از نکات مهم، این است که مردم در مصرف نان کامل همکاری کنند.
به گفته امامی رضوی، امیدواریم بتوانیم با کمک وزارت جهاد کشاورزی قیمت نان کامل را به قیمت نان غیرعامل برسانیم تا جامعه آسیب پذیر، بیشتر از این نوع نان مصرف کنند.
وی افزود: تعبیر نان کامل نکته مهمی است که مردم باید با آن آشنا شوند.
امامی رضوی اظهار داشت: قیمت گذاری شیر از اولویتهای اصلی شورا است و انتظار داریم یارانه مواد غذایی مثل شکر و روغن که آسیب رسان به سلامت، به سمت لبنیات سوق داده شود.
وی افزود: از نوشابههای گازدار و قندی قطعاً باید مالیات دریافت شود.
امامی رضوی ادامه داد: سازمان غذا و دارو بر محصولات غذایی غنی شده با ویتامینها نظارت دارد.
مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: بهترین روش کاهش مصرف کالاهای آسیب رسان به سلامت، بالا بردن مالیات برای آنها است.
وی بدون اشاره به آمار سوءتغذیه در کشور، افزود: در استانهایی که سطح درآمدی کمتری دارند، سوءتغذیه بیشتر است.
امامی رضوی ادامه داد: سبد امنیت غذایی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تدوین شده و وزارتخانههای رفاه و اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه قرار است برای قیمت گذاری این سبد غذایی، تصمیم گیری کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص دریافت مالیات از صداوسیما بابت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت، افزود: دریافت عوارض از کالاهای آسیب رسان به سلامت، سالهای سال است که مطرح است و هدف وزارت بهداشت، درآمدزایی از این محل نیست.
امامی رضوی اظهار داشت: به رغم قولهای داده شده، همکاریهای صداوسیما با وزارت بهداشت، مطلوب نبوده و ما اصرار داریم، ممنوعیت و دریافت عوارض از این کالاها حتماً اعمال شود.
دیدگاهتان را بنویسید