نقش بی بدیل مددکاری در تحقق عدالت اجتماعی در نظام سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر نقش بی بدیل مددکاری در تحقق عدالت اجتماعی در نظام سلامت، گفت: ارتقای جایگاه مددکاری در بیمارستان ها مشهود است ولی برای تحقق عدالت در سلامت هنوز کارهای بسیاری باید انجام شود.

به گزارش وبدا، دکتر سید سجاد رضوی در مراسم «سی و نهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت» در سالن اجتماعات امام جواد (ع) وزارت بهداشت، اظهار داشت: واحدهای مددکاری جزو بخش های مهم، تاثیرگذار و برجسته بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور هستند و باید همچنان با صلابت و اقتدار به فعالیت خود ادامه دهند.

وی با بیان این که هنر مددکاری و مددکاران در دوران همه گیری کرونا برای جامعه آشکارتر شد، ابراز داشت: مددکاری فقط کمک به نیازمندان نیست، جایگاه و نقش مددکاری آنقدر مهم است که به نظر من اگر بیمارستانی فاقد مددکاری باشد نباید فعالیت کند. برای همین در ارزشیابی بیمارستان ها به مددکاری نیز توجه می شود.

معاون درمان وزارت بهداشت با  اشاره به این که معنی ندارد مددکار در اتاق خود در بیمارستان بنشیند، بلکه باید همراه تیم پزشکی و کادر درمان بالای سر بیمار حضور یابد و در کاهش آلام بیماران نقش ایفا کند، خاطرنشان کرد: مددکار باید گروه های مختلف بیمارستانی و اجتماعی را برای کمک به بیماران به ویژه بیماران نیازمند و همراهان آنان ترغیب کند، زیرا برخی از این عزیزان نه تنها با حقوق خود آشنا نیستند بلکه به  دلیل این که از شهرهای دور به مرکز کشور یا مراکز استان ها مراجعه می کنند از انجام کارهای اولیه خود نیز ناتوانند و نیاز به کمک و راهنمایی و همراهی مددکار دارند.

دکتر رضوی با بیان این که برخی از بیماران و همراهان آنان نیز با مناعت طبعی که دارند از مراجعه به مددکاری خودداری می کنند، گفت: مددکاران روحیه بخش بیماران هستند، گاهی یک مددکار می تواند در جهت التیام بیماران کارهایی کند که از پزشک و پرستار بر نمی آید.

معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیمار جز رنج بیماری نباید رنج دیگری را تحمل کند، گفت: درمان زمانی موثر است که به بیمار توجه، محبت و رسیدگی شود. باید بیمار را درک کرد و به او عشق ورزید، در آن صورت حتی اگر کامل درمان نشود، راضی خواهد بود.

دکتر رضوی حفظ کرامت انسانی و پیشگیری را مهم تر از درمان دانست و خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه کرد که مددکاری در بیمارستان ها با تخصص های مختلف همچون کودکان، زنان، قلب با هم تفاوت دارد.

وی با تاکید بر حمایت سیستم از مددکاران، تصریح کرد: مددکاران جزو تیم درمان محسوب می شوند و برای حمایت از فعالیت رسمی مددکاران با همکاری سازمان نظام پزشکی تلاش می کنیم که فعالیت مددکاران پروانه دار شود.

در پایان این مراسم با حضور معاون درمان وزارت بهداشت آیین رونمایی از «راهنمای مداخلات تخصصی مددکاران اجتماعی بیمارستانی در حوزه رفتارهای خود آسیب رسان» انجام شد و همچنین از چند تن از پیشکسوتان مددکاری و مددکاران نمونه کشور تقدیر به عمل آمد.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید