خدمتگزاری مددکاران به ۹۷ گروه هدف در بیمارستانها
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۲۰۰ مددکار در بیمارستانهای کشور مشغول خدمت هستند، گفت: خدمات مددکاری برای ۹۷ گروه هدف در بیمارستان ها انجام میشود./مددکاران
به گزارش وبدا، دکتر محمد حسین جوادی در سی و نهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت با عنوان آینده مشترک در سایه عدالت اجتماعی، گفت: ۱۲۰۰ مددکاران اجتماعی در بیمارستانهای کشور به ارائه خدمت میپردازند که این تعداد در بیمارستانهای عمومی و تخصصی مشغول به کار هستند.
وی گفت: سهم برخورداری بیمارستانهای تخصصی کودکان، روانپزشکی و آنکولوژی از حضور مددکاران اجتماعی نسبت به سایر بیمارستانها بیشتر است.
دکتر جوادی درباره گروههای هدف مددکاران اجتماعی توضیح داد: به نظر میرسد فقط نیازمندان، به عنوان جامعه هدف مددکاران اجتماعی درنظر گرفته میشوند. اما ۹۷ گروه هدف برای مددکاران اجتماعی در سامانه HIS بیمارستانها در نظر گرفته شده است.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت گفت: ارائه خدمت به هرکدام از گروههای هدف ۹۷گانه به مدیریت و برنامهریزی اختصاصی خود نیاز دارد؛ چرا که جنس چالشهای این گروهها متفاوت است.
دکتر جوادی گفت: وزارت بهداشت با توجه به تعداد مددکاران در بیمارستانها تلاش کرده است که راهنماهای عمل تخصصی برای آنها تهیه کند و مددکاران اجتماعی تلاش میکنند که خدمات خود را با توجه به نیازهای جامعه هدف ارائه دهند.
وی افزود:فعالیت در حوزه مددکاری اجتماعی کودکان از افتخارات جامعه مددکاری کشور است.
دکتر جوادی گفت: مراکز درمانی و بیمارستان ها ممکن است یک گذرگاه اولیه برای کودکانی که در معرض بد رفتاری قرار گرفته باشند، باشد و مددکاران اجتماعی همواره در این زمینه در حال آموزش، ایجاد حساسیت، کسب مهارت و آگاهی اجتماعی هستند.
رئیس اداره مددکاری وزارت بهداشت تاکید کرد: غربالگری موثر در مراکز درمانی جهت شناسایی کودکانی که مورد بد رفتاری قرار گرفته اند به صورت مستمر انجام می شود تا بتوان با مداخلات موثر، سلامت کودکان را ارتقا داد.
وی گفت: همچنین راهنمای عمل مداخلات مددکاری اجتماعی در بیمارستانهای کشور با عنوان «پروتکل خدمات جامع مددکاری اجتماعی در بیمارستانها» با رویکرد «مدیریت مورد» را مبنای عمل خود قرار دادهایم.
دکتر جوادی گفت: مددکاران اجتماعی با رویکرد مدیریت مورد تلاش میکنند که گام به گام در کنار تیم درمان گام بردارند.
وی درباره پروتکلهای مددکاری اجتماعی در کشور گفت: پروتکلهای «مداخلات اجتماعی در حوزه روانپزشکی»، «مداخلات اجتماعی در حوزه بدرفتاری با کودکان»، «سرطان» و «بلایای طبیعی» پروتکلهای حوزه مددکاری اجتماعی هستند.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه استانداردهای خدمتی به تایید مراجع علمی وزارت بهداشت رسیده است، گفت: ۳ استاندارد خدمتی «ارزیابی اجتماعی خانوادگی»، «خدمات تعاملی پیچیده» و «مشاوره آموزشی» را در نظر گرفتهایم و استانداردهای ۳ گانه به دانشگاههای علومپزشکی کشور ابلاغ شده است.
دکتر جوادی درباره نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی نیز گفت: نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی در گذر زمان تغییر کرده است؛ به طور مثال، نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی در یک بازه زمانی عدد ۱۵۰ بود که این عدد به ۷۴ رسیده است.
وی افزود: نسبت تعداد مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی به تصویب وزارت بهداشت رسیده و برای سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است و امیدواریم که نسبت استاندارد مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی اجرایی شود.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت درباره طرح رشته مددکاری اجتماعی گفت: طرح رشته مددکاری اجتماعی از خرداد ماه سال ۹۳ اجباری شده و به حرفهای شدن این رشته بسیار کمک کرده است.
جوادی با بیان اینکه مددکاران اجتماعی از شماره نظام پزشکی برخوردار نیستند، گفت: یکی از مشکلات جدی مددکاران اجتماعی این است که شماره نظام پزشکی و شماره پروانه مددکاری ندارند و گاهی دچار مشکلات حقوقی میشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برای رفع این چالشها تلاش میکند و اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت از معاونت درمان میخواهد که برخورداری مددکاران اجتماعی از شماره نظام پزشکی و شماره پروانه مددکاری را پیگیری کند.
دیدگاهتان را بنویسید