حال سلامت خوب نیست؛ ۱۰۷ همت بدهی و جیب خالی

سلامت

شرایط حوزه سلامت کشور در این روزها اصلا خوب نیست و مهم‌ترین دلیل آن نیز، کمبود منابع مالی برای تزریق به بخش‌های مختلف حوزه است تا بتواند جان تازه‌ای برای ورود به سال جدید را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها به هر کدام از بخش‌های حوزه سلامت نگاه می‌کنیم، شرایط نامساعد و بحرانی است. از ستاد وزارت بهداشت گرفته تا دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، با بحران مالی مواجه اند.

در چنین شرایطی، وزارت بهداشت می‌بایست به دنبال سرپا نگه داشتن بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران باشد. این بیماران، نیاز به دارو، تجهیزات پزشکی و مراقبت دارند. هر سه ضلع حوزه سلامت، تقریباً اوضاع نامناسبی دارند، از دارو گرفته تا کادر بهداشت و درمان که حال و روز خوشی ندارند.

جامعه داروسازی از کمبود نقدینگی گلایه دارد و اینکه قیمت دارو دستوری است. فعالان تجهیزات پزشکی از حذف ارز ترجیحی دلخورند و اینکه نمی‌توانند در چنین شرایطی، بازار با ثباتی را داشته باشند و کادر بهداشت و درمان هم از پرداخت نشدن مطالباتش و سختی کار گلایه دارد.

روزها به سرعت سپری می‌شوند و سال ۱۴۰۳ رو به پایان است، اما وزارت بهداشت با انبوهی از مشکلات و بحران‌ها مواجه است و باید هر طور شده شرایط را مدیریت کند. زیرا، سلامت مردم شوخی بردار نیست و نمی‌توان نسبت به کمبودها و مشکلات، بی اعتنا بود.

حجم مطالبات داروخانه‌ها، پرداخت نشدن کارانه و اضافه کار پرستاران و…، گوشه کوچکی از بحران‌های پیش روی وزارت بهداشت است. در کنار همه اینها، بحران کمبود دارو به خصوص داروهای بیماران خاص و سخت درمان؛ مهم‌ترین دغدغه وزارت بهداشت است.

طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، با اشاره به فرسودگی ناوگان اورژانس کشور، از نیاز کشور به پنج هزار دستگاه آمبولانس خبر داد و گفت: هزار دستگاه برای پشتیبانی، هزار دستگاه برای توسعه و سه هزار دستگاه برای جایگزینی آمبولانس‌های فرسوده مورد نیاز است.

وی همچنین از وجود ۵۰ هزار تخت فرسوده در بیمارستان‌های کشور خبر داد و افزود: حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، هزینه‌های نوسازی را به شکل چشمگیری افزایش داده است.

موهبتی با تأکید بر اهمیت مدیریت منابع بر اساس اولویت‌های کشور، به بدهی ۱۰۷ همتی وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: حداقل ۷۰۰ میلیون از یک میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی به نظام سلامت اختصاص یافته، به تأمین ۶ ماه ذخایر دارو و تجهیزات مصرفی اختصاص دارد و ۳۰۰ میلیون مابقی نیز مربوط به بدهی‌های دارویی و تجهیزات مصرفی است و امکان استفاده از آن در حوزه نیروی انسانی وجود ندارد.

توضیحات معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت که مسئول پاسخگویی به بخش‌ها و قسمت‌های مختلف حوزه سلامت است، نشان می‌دهد که حال حوزه سلامت خوب نیست و باید تدبیری اندیشید.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید