چالش گرانی و کمبود برخی اقلام دارویی در زنجان

اقلام دارویی

زنجان- دارو به عنوان یک کالای ضروری همواره در سیاستگذاری های کلان مورد توجه بوده و این امر در استان زنجان با تاثیرپذیری از سیاست ها و برنامه ریزی های کشوری دچار فراز و فرودهایی است.کمبود برخی اقلام دارویی از یک سو و از سوی دیگر قیمت دارو در ایران افزایش چشم‌گیری داشته و برخی شرکت‌های داروسازی لیست‌های قیمت جدیدی منتشر کرده‌اند که در آن نرخ برخی داروها به یک‌باره «چند برابر» شده است و این امر فشار اساسی را بر اقشار کم در مد جامعه متحمل شده به گونه‌ای که زندگی بسیاری از خانواده‌های ایرانی را با چالش مواجه کرده است.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: استان زنجان دارای ۱۸۲ باب داروخانه است که در نقاط مختلف این استان پراکنده شده‌اند که ۳۸ باب از این تعداد، داروخانه‌های شبانه روزی هستند که این حجم از داروخانه‌های استان توانسته‌اند در کنار شرکت‌های توزیع کننده اقلام دارویی سهم مهمی را در تأمین داری مورد نیاز شهروندان زنجانی و در برخی مواقع مراجعه کنندگان از استان‌های همجوار را تأمین کند.

در این میان آنچه امروز به عنوان یک دغدغه مهم در کنار برخی چالش‌های مقطعی در زمینه کمبود دارو همواره خود را نشان داده مباحث مطرح شده در خصوص قیمت دارو است که باعث شده است، نگرانی‌های را برای شهروندان زنجانی ایجاد کند، داروهای که برخی‌ها تحت پوشش بیمه نبوده و یا کمیاب بوده و باید برای تهیه آن به داروخانه‌ها سفارش داده شاید آنها با واسطه‌های خود آن را بدست آورند.

چالش گرانی و کمبود برخی اقلام دارویی در زنجان

برخی شرکت‌های داروسازی لیست‌های قیمت جدیدی منتشر کرده‌اند که در آن نرخ برخی داروها به یک‌باره «چند برابر» شده است

کمبود برخی اقلام دارویی از یک سو و از سوی دیگر قیمت دارو در ایران افزایش چشم‌گیری داشته و برخی شرکت‌های داروسازی لیست‌های قیمت جدیدی منتشر کرده‌اند که در آن نرخ برخی داروها به یک‌باره «چند برابر» شده است و این امر فشار اساسی را بر اقشار کم در مد جامعه متحمل شده به گونه‌ای که زندگی بسیاری از خانواده‌های ایرانی را با چالش مواجه کرده است.

آنچه در جامعه ایران همواره نمود داشته تأثیرگذاری مستقیم بالا رفتن نرخ بر اقلام مختلف بخصوص دارو است به گونه‌ای که چالش کمبود دارو، نیز بر این امر افزوده شده و فضای موجود در این حوزه را دچار التهاب می‌کند. که فضا را برای سودجویان و محتکران این حوزه مهیا می‌کند.

قیمت دارو باید کمترین تغییرات را داشته باشد

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد بودجه دارو در کشور اظهار کرد: رقمی که در بودجه سال ۱۴۰۳ برای دارو و کالاهای اساسی پیش‌بینی شده بود، حدود ۱۵ میلیارد دلار تعیین شد.

مصطفی طاهری با اشاره به اینکه از این مبلغ حدود ۳.۵ میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی است، عنوان کرد: بر خلاف اینکه همه جا ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حذف شده اما در فصل دارو ما هنوز ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی داریم.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جزو اولویت‌های نظام، مجلس و دولت است که در دارو کمترین تغییرات را داشته باشیم و سامانه دارویار نیز برای اینکه از قاچاق جلوگیری کند، ایجاد شده است.

وی سلامت مردم را جزو اولویت‌های دولت و مجلس خواند و گفت: تغییرات قیمت نیز باید در کمترین میزان باشد، البته برخی تغییرات در حوزه دارو رقم درشتی داشت که امیدواریم کمیسیون بهداشت و درمان با جدیت این مسئله را دنبال کند.

چالش گرانی و کمبود برخی اقلام دارویی در زنجان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز در گفتگویی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۲ باب داروخانه در استان فعال است که ۳۸ باب به صورت شبانه روزی به شهروندان خدمت می‌دهد، می‌گوید: هرچند کمبودهای دارویی در سطح استان نسبت به کشور کمتر است اما تلاش می‌کنیم آن را به حداقل برسانیم و وضعیت زنجان در زمینه تأمین داروهای مورد نیاز نسبت به سایر استان‌های کشور، قابل قبول است.

کمبودهای دارویی به صورت سامانه‌ای به سازمان غذا و دارو اعلام می‌شود

جواد میانداری با بیان اینکه کمبودهای دارویی به صورت سامانه‌ای به سازمان غذا و دارو اعلام می‌شود، می‌افزاید: سازمان غذا و دارو برای تهیه داروها به صورت کشوری اقدام کرده و سپس داروهای تأمین شده را در تمامی استان‌ها با توجه به نیازهای اعلام شده توزیع می‌کند.

وی با بیان اینکه در صورتی که فردی به دنبال داروی خاص مورد نیاز خود است می‌تواند از طریق سامانه ۱۹۰ پیگیری کند، ادامه می‌دهد: بازرسان دانشگاه علوم پزشکی به صورت مستمر بر فعالیت داروخانه‌های استان نظارت می‌کنند و طبق روال هر داروخانه سالانه چهار تا پنج بار مورد بازدید قرار می‌گیرد که این تعداد برای داروخانه‌های متخلف بیشتر است.

میانداری ادامه می‌دهد: وقفه در تداوم پرداختی سازمان‌های بیمه‌گر و یارانه دولتی به داروخانه‌های استان موجب ایجاد وقفه در خدمات رسانی آنها می‌شود که باید تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه می‌دهد: در تأمین برخی داروهای خاص به ویژه برای بیماران شیمی درمانی در صورتی که پرداختی بیمه‌ها و یارانه دولتی به موقع به داروخانه‌ها پرداخت شود مشکلی وجود ندارد.

چالش گرانی و کمبود برخی اقلام دارویی در زنجان

میانداری درباره وضعیت تأمین دارو در استان زنجان، با تاکید بر اینکه برای رفع کمبودهای دارویی در استان زنجان تلاش می‌کنیم، می‌افزاید: تلاش خود را برای رفع کمبودهای دارویی در استان زنجان می‌کنیم و به علت تأخیر در پرداختی بیمه‌ها و یارانه دولتی ارائه داروهای خاص و شیر خشک با وقفه مواجه می‌شود.

زنجان کمبود دارو ندارد

مدیر بخش دارویی معاونت غذا و دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان می‌گوید: در زنجان کمبود دارو نداریم اما برخی روی استفاده از داروهای خارجی و برندهای خاص تأکید دارند.

فائضه نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص کمبود دارو اظهار می‌کند: یک سری دارو در کشور کمبود داشته و مخصوص به استان زنجان نیست و برخی داروها با سهمیه در اختیار استان قرار می‌گیرد که البته وضعیت زنجان خوب است.

نواقص در سامانه کمبودهایی دارویی به صورت هر هفته ثبت و از این طریق به سازمان غذا و دارو اطلاع داده می‌شود تا اقدامات لازم صورت گیرد

وی با بیان اینکه تا کنون با مشکل حادی در هیچیک از داروها برخورد نکردیم، عنوان می‌کند: نواقص در سامانه کمبودهایی دارویی به صورت هر هفته ثبت و از این طریق به سازمان غذا و دارو اطلاع داده می‌شود تا اقدامات لازم صورت گیرد.

مدیر بخش غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خاطرنشان می‌کند: با توجه به شیوع آنفلوانزا در فصل زمستان، همه تمهیدات اندیشیده شده و هیچ کمبودی در این خصوص نداریم و مواردی مثل سرم یا آنتی‌بیوتیک‌ها دپوی لازم را دارد.

وی با اشاره به وجود چالش‌هایی در خصوص داروهای بیماران خاص تصریح می‌کند: داروی این افراد وجود دارد اما مشکل این است که بیماران یا پزشکان برندهای خاصی را مورد نظر دارند و با توجه به شرایط حال حاضر نمی‌توان روی برند مانور داد.

چالشی در مورد داروهای شیمی‌درمانی نداریم

نجفی ادامه می‌دهد: چالشی در مورد داروهای شیمی‌درمانی نداریم و حتی بدن برخی بیماران به داروهای ایرانی بهتر جواب می‌دهد اما برخی تأکید روی استفاده از داروی خارجی یا برند خاص دارند.

وی با بیان اینکه در داروخانه شهید رجایی موضوع داروهای تک نسخه‌ای را راه‌اندازی کردند و موفقیت‌آمیز بوده است، یادآور می‌شود: با این کار موانع برای بیمارانی که به منظور تهیه داروی تک‌نسخه‌ای مجبور به سفر به سایر استان‌ها بودند برداشته شده است.

مدیر بخش دارویی معاونت غذا و دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان می‌گوید: سعی می‌کنیم داروهای سهمیه‌ای را به شکل متمرکز توزیع کنیم و چند داروخانه آن‌ها را در اختیار دارند و با اطلاع‌رسانی به مردم، از وجود دارو در داروخانه مورد نظر مطلع می‌شوند.

پوشش بیمه‌ای بعد از راه‌اندازی سامانه دارویار بهتر شد

وی با بیان اینکه پوشش بیمه‌ای بعد از راه‌اندازی سامانه دارویار بهتر شد، تصریح کرد: برخی بیمه‌ها تعهدی در مورد تعدادی از داروهای دیابت نداشتند اما از سال ۱۴۰۱ با اختصاص ارز، این داروها تحت پوشش قرار گرفت.

نجفی در مورد گرانی دارو و تفاوت قیمت روی بسته و قیمت پرداختی بیماران عنوان کرد: در این موارد زمان تولید دارو با زمان تولید جعبه یکسان نیست و سازمان غذا و دارو ملاک قیمت را نرم افزار تی تک قرار داده و مردم با QR کد نصب شده در داروخانه می‌توانند قیمت را استعلام کنند.

وی خاطرنشان کرد: بیمه‌ها سطح تعهد را بالا بردند و به نظر می‌رسد بار زیادی به دوش مردم تحمیل نشود که در صورت بدعهدی بیمه‌ها این بار روی داروخانه‌ها قرار می‌گیرد.

همراهی نکردن سازمان‌های بیمه گر در نظام تأمین و پخش داور در کشور چالش اصلی و مهم در زمینه توسعه دسترسی راحت و قیمت مصوب به شهروندان شده به گونه‌ای که اقلام مختلف دارویی همواره با این چالش مواجه بود که باری رفع آن باید برنامه ریزی منطقی صورت بگیرد.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید