تنظیم بازار شب عید و ماه رمضان نیازمند افزایش عرضه کالاهای اساسی است
رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران گفت: تغییر بازار تامین ارز واردات از نیما به بازار ارز توافقی سبب شده تا تولیدکنندگان و واردکنندگان در عرضه کالاهای اساسی با احتیاط عمل می کنند درحالی که تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان نیازمند افزایش عرضه است.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران با تاکید بر اینکه کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در حال حاضر تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم ، افزود: اقدام واردکنندگان و تولیدکنندگان در عرضه قطه چکانی کالا به بازار می تواند به کمبود کالاهای پرمصرف در سبد خرید خانوار منجر شود.
کنگری خواستار برگزاری نشست مشترک با وزارتخانه های ذی ربط شد و افزود: به نظر می رسد که واردکنندگان و تولیدکنندگان منتظر هستند تا نرخ ها تثبیت شود تا کالاهای خود را با قیمتهای جدید روانه بازار کنند.
وی در این رابطه به بازار چای داخلی اشاره کرد و گفت: در ماههای اخیر محدودیت واردات چای باعث شده که این محصول از اردیبهشت ماه نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران درباره وضعیت روغن خوراکی در بازار نیز گفت: با تغییر نرخ ارز نیمایی به توافقی، شاهد افزایش ۱۵ تا ۲۱ درصدی قیمت روغن خوراکی در بازار هستیم.
وی تصریح کرد: طبق قانون باید تولیدکنندگان حاشیه سود ۳ درصدی بنکداران، سود ۱۰ درصدی خردهفروشیها و ۲ درصد هزینه حمل و نقل را رعایت کنند تا توزیع کالا انجام شود.
به گفته وی، نباید کالا با ۳ درصد زیر قیمت مندرج شده به دست مصرفکنندگان برسد در این حالت حاشیه سود بنکداران، خردهفروشیها و حمل و نقل رعایت نشده است.
وی افزود: زمانی که کالاها با نرخهایی بیش از قیمت مندرج روی کالا خرید و فروش می شوند، نهادهای نظارتی ورود می کنند و از واحدهاص صنفی فاکتور رسمی می خواهند اما به دلیل تخلفات موجود به واحدهای صنفی فاکتور ارایه نمی شود که این امر نیازمند ساماندهی از سوی دستگاههای ذیربط است.
دیدگاهتان را بنویسید