مزایای شیر مادر
شیر مادر موهبتی است الهی که می تواند از تولد تا پایان زندگی، ضامن تندرستی و شکوفایی فرزند باشد. شیر مادر با مواد حفاظتی و ایمنی بخش فراوانی که دارد به عنوان غذایی کامل و منحصر به فرد برای رفع نیازهای شش ماه اول زندگی کافی است و از آن پس تا پایان سال دوم زندگی، تامین کننده بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز اوست. تغذیه با شیر مادر که در قرآن کریم و احادیث هم توصیه شده به گونه ای روز افزون مورد تایید و تاکید تمام مجامع علمی معتبر دنیاست.
تغذیه کودک با شیر مادر، علاوه بر تامین رشد و تکامل مطلوب او، سبب تقویت ارتباط عاطفی مادر و کودک، رشد ذهنی و روانی مناسب، افزایش ضریب هوشی و قدرت یادگیری شده و بروز یا شدت بسیاری از بیماری های گوارشی، تنفسی، آلرژی، بعضی از سرطان های دوران کودکی، مرگ ناگهانی شیرخوار، بیماری های مزمن دوران بزرگسالی مانند دیابت، چاقی، پرفشاری خون و بیماری های قلبی و عروقی را نیز کاهش می دهد.
کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند از رشد و تکامل مطلوب تری برخوردار بوده و سالم تر و باهوش ترند. همچنین در مادرانی که فرزندشان را با شیر خود تغذیه می کنند، احتمال بروز مشکلاتی نظیر چاقی، ابتلا به سرطان پستان و تخمدان، بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و افسردگی بعد از زایمان کمتر بوده و عود میگرن و بیماری MS نیز در آنها کاهش می یابد.
آغوز یا شیر چند روز اول، زرد رنگ و غلیظ تر بوده، بسیار مغذی و حاوی عناصر و مواد حفاظتی و ایمنی بخش فراوانی است لذا مصرف آن به منزله اولین و مهم ترین اقدام جهت ایمن سازی و کمک به حفاظت نوزاد علیه بسیاری از بیماریهاست. آغوز همچنین ملین است و موجب دفع سریع تر قیرک(مکونیوم) و سبب پیشگیری و کاهش زردی نوزاد می شود. رنگ زرد آغوز به دلیل وجود مقادیر زیاد ویتامین A است و ارتباطی با زرد شدن نوزاد ندارد.
منبع: انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر جمهوری اسلامی ایران
دیدگاهتان را بنویسید