عدم پایبندی به اجرای قانون علت تاخیر در اجرای برنامه پزشک خانواده است

پزشک خانواده

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عدم تمکین و اجرای قانون را علت اصلی تاخیر در اجرای برنامه پزشک خانواده دانست و گفت: وزارت بهداشت ریالی اعتبار بیشتر از آنچه در قانون برای اجرای این برنامه تصریح شده، مطالبه نمی کند، اگر بودجه پیش بینی شده در قانون را دریافت کنیم مشکلی برای اجرای پزشک خانواده نداریم.

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری در ستاد وزارت بهداشت ضمن بیان این مطلب، گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه بودجه پیش بینی شده برای پزشک خانواده نشان دار شده و اگر همین بودجه اختصاص یابد این برنامه اجرایی می شود.

وی افزود: سرانه سلامت هر ایرانی با عدد مشخص در قانون آمده ولی متاسفانه سازمان برنامه پیش بینی بودجه لازم برای آن را نکرده است تا مطابق قانون برنامه اجرایی شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که در سال 1402 باید ۱۵۶ همت به بیمه سلامت اختصاص می یافت ولی فقط ۵۶ همت تخصیص یافت، گفت: اعتبار ۸۰ همتی که مطالبه وزارت بهداشت است برای جبران همین مورد است.

دکتر رئیسی با یادآوری این که سال گذشته کل اعتبارات حوزه سلامت 309 همت بود که این رقم فقط 48 درصد از کل بودجه ای بود که باید به سلامت اختصاص می یافت، گفت: متاسفانه ما را در یک سیکل معیوب می اندازند، ما یک ریال هم پول اضافه نمی خواهیم، بلکه اگر همان پول خودمان که در قانون پیش بینی شده را اختصاص دهند می توانیم برنامه ها را اجرایی کنیم.

وی با بیان این که با افزایش بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی، کم تحرکی، چاقی و افزایش وزن و سرطان ها در سال های آتی شاهد افزایش هزینه های بسیار زیادی خواهیم بود، اظهار داشت: اکنون فقط توجه به سلامت فرد کافی نیست، سلامت فرد را باید در محیطی که زندگی می کند ارزیابی کرد زیرا محیط می تواند بسیار آسیب زا باشد.

وی گفت: زمانی که در کنار فرد سیگاری قرار می گیرید آسیب زاست. سموم باقی مانده مواد غذایی اگر بالاتر از استاندارد باشد، آسیب زاست. بنابراین همه دستگاه ها باید به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت توجه کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که ارتقای سواد سلامت جامعه بسیار مهم است، ابراز داشت: توجه به ارتقای سواد سلامت و آموزش مهارت هایی که باعث تغییر رفتار در جهت سلامت در برابر مخاطرات می شوند بسیار مهم هستند زیرا تاب آوری افراد در قبال ناخوشی ها را افزایش می دهند.

دکتر رییسی افزود: مساله مهم بعدی استفاده از تکنولوژی ها در سلامت است. اگر از تکنولوژی های جدید استفاده نکنیم تا ۵ سال آینده قطعا از حوزه سلامت دنیا عقب می مانیم. امروزه توسط یک گوشی همراه از بحث خودمراقبتی تا چک اصالت کالاها یا تایید و رد مواد غذایی قابل انجام است.

وی تکنولوزی را تیغ دولبه دانست و گفت: البته تکنولوژی دچار اینفودمی است و متاسفانه در جهت انتشار اطلاعات غلط هم از آن بهره برداری می شود. باید بتوانیم به کمک رسانه ها سامانه پاسخگویی به مسائل سلامت و شایعات بی اساس را راه اندازی کنیم تا آخرین اطلاعات حوزه سلامت در آن منتشر شود.

ادامه دارد …

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید