میزان مرگ نوزادان در چابهار افزایش نداشته بلکه کاهش داشته است

چابهار

پیرو مطالب مطرح شده در فضای مجازی درخصوص افزایش شدید آمار مرگ و میر نوزادان در شهر چابهار، دکتر صابر جباری فاروجی رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گزارشی این موضوع را با آمار و ارقام رد کرد.

به گزارش وبدا، در این گزارش اشاره شده است که متاسفانه میزان مرگ و میر نوزادی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نسبت به میانگین کشوری بالاتر است به نحوی که در سال 1400 عدد 13.7 در مقایسه با عدد 8.22 میانگین کشوری در آن سال، در سال 1401 در این منطقه عدد 12.1 در مقایسه با میانگین کشوری 8.22  و در سال 1402 میانگین 12.8 در مقایسه با عدد کشوری 8.28 می باشد که این امر ناشی از مسائل متعدد چندگانه است و تلاش های کلان در حوزه کاهش این آمار در حال انجام است.

رییس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت در این خصوص آمار مرگ نوزادان در هشت ماهه اول سال 1403 گفت: تعداد متولدین تحت پوشش این دانشگاه عدد 14 هزار و 637 مورد بوده که از این تعداد 149 نوزاد متاسفانه فوت کرده اند که البته 95 مورد مربوط به نوزادان پره ترم (متولد شده قبل از 37 هفته بارداری یا همان زایمان زودرس) بوده است.

دکتر جباری گفت: این آمار بیانگر میزان مرگ نوزادی 10.3 است که کمتر از متوسط ایام مشابه سال‌های گذشته است و از این جهت ادعاهای مطرح شده در فضای مجازی مردود است.

رییس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت، مرگ حتی یک نوزاد را هم اتفاقی فاجعه بار و غیر قابل جبران دانست و تاکید کرد: باید در جهت کاهش این مرگ و میر اقدامات جدی انجام شود.

دکتر جباری در ادامه، ارتقا مراقبت های بارداری مادران باردار در جهت کاهش عوارض نوزادی، جذب تعداد بیشتر فوق تخصص نوزادان و متخصصین کودکان در این دانشگاه، توانمندسازی و مهارت آموزی ارائه دهندگان خدمت اعم از پزشکان و پرستاران و ماماها، شناسایی مادران نیازمند مراقبت ویژه، ارتقا کیفیت انتقال داخل رحمی و همچنین انتقال ایمن نوزاد و افزایش پوشش نظارت ها به ویژه بر ارائه خدمات به گروه هدف مادر و نوزاد را از مهم ترین راهکارهای کاهش مرگ و میر نوزادان دانست.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید