برای همه آن ها که تعطیلی ندارند؛ ایستاده غذا می خورند و نوبتی نماز می خوانند/ خوابارفروش ها عید نوروز را در واحدهای خود جشن گرفته و روزه را با تاخیر افطار می کند

پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران| کار کردن در این صنف شب و روز، جنگ و صلح، کرونا، شب عید و ماه رمضان نمی شناسد. رضا پاشابیگی داریانی، رئیس اتحادیه خواربارفروشان تهران که سال ها در این صنف تجربه ای کارشناسانه دارد از اهالی صنف خود قدردانی می کند؛ آن ها که حتی اغلب نتوانسته اند در مراسم های خانوادگی خود هم حاضر شوند و همیشه مشغول خدمت رسانی به شهروندان هستند. اهالی محل کلید خانه و ناموسشان را به دست این صنف اصیل می سپارند و در این میان دولت به جای تقویت این ظرفیت به رشد فروشگاه های زنجیره ای با تخفیف های کاذب دامن زده است.

این واحدهای صنفی در بحرانی ترین شرایط هم مشغول خدمت رسانی به مردم بوده و کالا و خدمات ارائه می دهند؛ رضا پاشابیگی داریانی، می گوید از زمان بعد از انقلاب، در بحبوحه انقلاب، زمان جنگ تحمیلی، وقتی کوپن دست مردم بود و همه دوره های بحرانی و شرایط عادی یا غیر عادی دیگر این واحدهای صنفی به صورت مویرگی درهمه جای شهر در بحث تنظیم بازار و رساندن کالاهای اساسی به دست مردم فعال بوده اند.

ساعت کار این صنف که از ۶ صبح تا ۱۲ شب به صورت یکسره است و حتی برای ناهار و نماز مغازه بسته نمی شود؛ یکی به نماز می ایستد و دیگری مغازه را اداره می کند تا نوبت به دیگری برسد و ناهار را سرپا می خورند و شاید کسی باور نکند که  زمان افطار یک تا یک ساعت و نیم بعد از اذان روزه خود را افطار می کند. رئیس اتحادیه صنف خواربارفروشان تهران با بیان این جملات، تاکید می کند که واحدهای صنفی او پای کار ایستاده اند و مردم به آن ها اعتماد دارند به این دلیل که هر روز با آن ها در ارتباطند؛ همسایه ها و اهالی محل کلید خانه خود و ناموس خود را به دارندگان این واحدهای صنفی می سپارند چیزی که برای اعضای اتحادیه صنف خواربارفروشان تهران بسیار با ارزش بوده و اصلا نمی توان روی آن قیمت گذاشت.

کمبودی نیست؛ قیمت ها بالا هستند/ در ایران به کسب و کارهای خرد و متوسط زیاد توجه نمی شود

رئیس اتحادیه صنف خواربارفروشان تهران در حوزه تنظیم بازار توضیح داده است که هیچگونه کمبودی وجود نداشته و تمام فروشگاه ها برای مدت زمان مناسبی کالای دپو در اختیار دارند و تنها مشکل موجود بالا بودن قیمت است؛ به گفته پاشابیگی داریانی، قیمت ها تا حدودی متعادل نبوده و با درآمد اقشار کم درآمد و متوسط به پایین جامعه هم خوانی ندارد که اکثر مردم ما همین متوسط به پایین هستند. او به بحث تورم و یکسان نبودن درآمد با گرانی کالاها اشاره و تاکید می کند اگر درآمد هم به همان اندازه بالا می رفت این گرانی احساس نمی شد.

از رئیس اتحادیه صنف خواربارفروشان تهران، می خواهیم با درنظر گرفتن این شرایط و با توجه به کارشناس بودن در این حوزه راهکاری در این زمینه اعم از افزایش تولید داخلی، ارائه داده و بگوید دولت برای تقویت این صنف مردمی و معتبر در رقابت با فروشگاه های زنجیره ای چه کند؟

پاشابیگی داریانی، می گوید مشکل ما مشکل کسب و کار واحدهای صنفی خرد و متوسط یا smeهاست؛ باید گفت که در کل دنیا نگاه حاکمیت به کسب و کارهای خرد و متوسط است به این دلیل که در عین دارا بودن کمترین تخلف، بیشترین مالیات، بیمه و اشتغال زایی را داشته و با مردم در یک رابطه خدمتگذاری شفاف هستند؛ متاسفانه در ایران به کسب و کارهای خرد و متوسط زیاد توجه نمی شود.

او تصریح می کند که باید ببینیم کشورهای پیشرفته در این زمینه چه مسیری را طی کرده اند؛ برای نمونه در المان بیشترین معافیت ها، وام ها و خدمات به کسب و کارهای کوچک بوده به دلیل خدماتی که انجام می دهند.

رئیس اتحادیه صنف خواربارفروشان تهران در خصوص تخلفات فروشگاه های زنجیره ای و تقلبی و کاذب بودن تخفیفات ان ها و نیز کیفیت کالاها نکاتی کلیدی مطرح کرده که در بخش دوم و نهایی این گفتگو منتشر خواهیم کرد.

 

 

 

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید