انتقاد وزیر علوم از تحریمهای علمی-تحقیقاتی در نشست جهانی یونسکو

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران در نشست جهانی یونسکو در پاریس از تحریمهای علمی انتقاد کرد و آن را در تضاد با شعار یونسکو مبنی بر دسترسی آزاد به منابع تحقیق دانست.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حسین سیمایی در این نشست که با موضوع دیپلماسی علمی در جهان از پنجم تا هفتم فروردین در مقر یونسکو برگزار شد، بر معافیت فعالیتهای علمی و تحقیقاتی از تحریمها تأکید کرد.
موضع وزیر علوم ایران موجب اصلاح نظر معاون علمی یونسکو در این باره شد و شرکتکنندگان موضوع را واجد بررسی بیشتر دانستند. سیمایی در عین حال تأکید کرد که ایران به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ تحت هیچ تحریمی از سوی شورای امنیت سازمان ملل قرار ندارد و تحریم فعالیتهای علمی نیز به صورت کلی فاقد وجاهت قانونی است.
سیمایی افزود: اصولاً تحریم حوزه علم با شعار یونسکو مبنی بر علم باز و دسترسی آزاد به منابع تحقیق منافات دارد. آمریکا از سویی دانشگاه صنعتی شریف را در ایران تحریم میکند و از سوی دیگر در کمین فارغالتحصیلان دانشگاههای ما برای جذب در آن کشور نشسته است.
وزیر علوم همچنین گزارشی از خدمات آموزشی در ایران به بیش از ۶۰۰ هزار دانشآموز افغان و نیز توانمند کردن زنان افغان برای تدریس و آموزش ارائه داد که مورد استقبال قرار گرفت.
سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود از مواضع یونسکو در قبال کشتار مردم غزه تقدیر کرد و خواستار اقدامات مؤثرتر و فشار بینالمللی برای توقف جنایت علیه ملت بیدفاع فلسطین شد.
وزیر علوم همچنین یادآوری کرد ایران تنها کشوری است که هم با خاورمیانه و هم با آسیای میانه اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی فراوان دارد و بیش از سایر کشورها شایسته راهاندازی دفتر منطقهای یونسکو در تهران است. گفتنی است یونسکو موافقت کرد که تا تصمیمگیری در این باره، از اجرای برنامههای منطقهای در ایران حمایت خواهد کرد که دستاورد مهمی است.
این اولین حضور وزیر علوم ایران در نشست جهانی یونسکو پس از سال ۱۳۹۷ بود که با استقبال گستردهای روبهرو شد تا جایی که بیش از دو سوم بیانیه نهایی، تکرار و تأکید بر مواضعی بود که از سوی وزیر علوم در این نشست جهانی بیان شده بود.
دیدگاهتان را بنویسید