شاید های ایران و ترامپ

دکتر علیرضا چیذری سلمان
استراتژیست، فعال صنفی و کارفرمایی و اقتصادی و تولید:
باید برداشت صحیحی از اهداف و رفتار ترامپ داشته باشیم تا بتوانیم سناریوهای احتمالی مورد انتخاب دشمن حدس زد.

دکتر علیرضا چیذری سلمان
استراتژیست، فعال صنفی و کارفرمایی و اقتصادی و تولید:

باید برداشت صحیحی از اهداف و رفتار ترامپ داشته باشیم تا بتوانیم سناریوهای احتمالی مورد انتخاب دشمن حدس زد.

اهداف و وضعیت کنونی ترامپ‌:

جنگ تعرفه ایی ، حل سریع جنگ اوکراین و موضوع گرینلند و غزه،به نتایج مورد نظر آمریکا و رئيس جمهورش نرسیده است .

آمریکا و ترامپ در جنگ اقتصادی با رقبای اصلی خود یعنی چین و اروپا،با تعرفه نتیجه نخواهد رسید اصلی ترین تلاش برای موفقیت، ایجاد بحران در بازار انرژی است تا هم بتواند بورس را کنترل کند و تقاضای دلار را افزایش دهد و هم هزینه های تولید رقبای خود را افزایش دهد.
ایجاد بحران لازمه اش ایجاد آشوب در خلیج فارس و خاورمیانه است.

ترامپ نیازمند یک شوی بزرگ است،نیاز به برگشت تمرکز افکار از غزه دارد،نیاز به گرفتن نسخ کشیدن از دنیا دارد میخواهد ثابت کند حرف در جهان حرف کدخداست.

در خواسته هایش از ایران علنا اعلام کرده که هدفش ،مقدمات لیبی سازی ایران است .

با توجه به موارد بالا ، امتیازات منطقی قابل پذیرش ، بازرسی های بیشتر،کاهش سطح غنی سازی و خروج یا رقیق سازی ذخایر ۶۰ درصدی مواد هسته ای است. مشخص است که نتیجه این مذاکرات به کجا خواهد رسید.

انتخاب های ما در این شرایط عبارتند از:

۱_قبول لیبی شدن (با درایت رهبری غیر ممکن است)

۲_ جنگ با ترامپ و ایجاد خسارات و حمله متقابل ما و ایجاد بحران انرژی( که خواست ترامپ است و بین ما و همسایگان تضاد منافع ایجاد میکند) و بعد از خسران‌ ، بلا تردید به سمت تغییر سیاست هسته ایی و افزایش بازدارندگی قدم برمیداریم.

۳_بهتر است با تغییر سیاست هسته ایی و افزایش قدرت بازدارندگی ، قبل از بروز خسارات وسیع و ایجاد بحران انرژی که آمریکا بدنبال آن است به دست بالا دست یابیم و پس از آن با قدرت بیشتر و تغییر سطح مذاکرات به سمت توافق پایدار حرکت کنیم.

با دست خالی، قدرت چانه زنی در هیچ معامله و مذاکره ای نداریم. شایسته است سعی کنیم بازار نفتی که درحال حاضر تا حد زیادی در سیطره‌ی آمریکا و اقمار آن است با جذبه در سرمایه گذاری و بهره برداری از ذخایر بی بدیل ایران ، به کمک اروپایی ها، چینی ها ، ژاپنی ها و هندی ها و … از حالت شبه انحصاری خارج کنیم. سیاستی که می تواند مورد وثوق دیگر کشورها و درگیر شدن منافع اقتصادی آنها در منطقه بشود.

در شرایط فعلی‌نباید از تلاش بلادرنگ در حذف کانون ایجاد بحران و بی ثباتی اقتصادی و کاهش ارزش ریال ، یعنی وجود دارایی های مالی بی نام(ارز بازار قاچاق و مسکوکات طلا) و عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات با مشوق به صادر کنندگان که هر چه دیرتر ارز در کشور بیاوری اولا مهلتت برای بازگشت تمدید شده و سپس گران تر می فروشی یا با مبلغی اندک رفع تعهد مینمایی، غفلت کنیم. ضربه ای که از نارضایتی اقشار در داخل خواهیم خورد در این شرایط بسیار سنگین و سخت جبران خواهد بود.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید