«اخلاق و سبک زندگی در هوش مصنوعی» در اولویت دانشگاه علوم پزشکی هوشمند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند از پیگیری این دانشگاه برای ورود مباحث اخلاق و سبک زندگی به حوزه هوش مصنوعی خبر داد و گفت: مسایل اخلاقی باید در کنار پدیده های جدید مدنظر قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، دکتر حسن بختیاری گفت: یکی از مسایلی که همیشه در بروز و ظهور پدیده های جدید مطرح می شود، مسایل اخلاقی است که باید در کنار پدیده های جدید مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه هر پدیده تکنولوژیک برای خود مسایلی را به همراه دارد که هوش مصنوعی نیز از این قاعده مستثنی نیست، افزود: در حال حاضر با توجه به فراگیر شدن هوش مصنوعی و اینکه این پدیده به سرعت شگرفی درحال در نوردیدین تمام عرصه هاست، ضروری است که به مسایل اخلاقی مرتبط با هوش مصنوعی توجه ویژه ای صورت گیرد.
بختیاری ادامه داد: امروزه هوش مصنوعی تمام سطوح زندگی افراد مختلف را تحت تاثیر قرار داده، کمتر کسی است که برای انجام کارهای عادی از هوش مصنوعی استفاده نکند. همچنین این فناوری در سطوح تخصصی در حال استفاده است.
وی با یادآوری اینکه حوزه سلامت یکی از حوزه هایی است که با ورود هوش مصنوعی به آن در کل دنیا مورد توجه ویژه ای قرار گرفته که کشور ما از آن مستثنی نیست، تاکید کرد: حال این پرسش مطرح می شود که وقتی هوش مصنوعی وارد حوزه سلامت و با آن عجین می شود و خدمات حوزه سلامت به کمک هوش مصنوعی در حال ارائه است، آیا مسایل اخلاقی که در این حوزه اتفاق می افتد، رعایت خواهد شد؟
رییس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: به عبارتی باید دنبال این پاسخ باشیم که وقتی هوش مصنوعی وارد بخش های مختلف زندگی از جمله حوزه سلامت شده است، موضوع اسرار مردم و رازداری چه خواهد شد؟ پرسش دوم در ارتباط با موضوع ارتباط خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان از کانال هوش مصنوعی و مسایل متعاقب آن است.
وی با اشاره به اینکه اینها مسایلی است که نیازمند پاسخگویی است و باید هر چه سریع تر برای آنها پاسخ پیدا کرد، افزود: در جلسات و پیش رویدادهایی که با حضور اندیشمندان داخل و خارج کشور در ارتباط با برپایی «دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی» داشتیم، یکی از موضوعات مطرح شده، بحث اخلاق در هوش مصنوعی و سلامت بود.
موضوع اخلاق در هوش مصنوعی در دست پیگیری دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
بختیاری گفت: به همین منظور دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در راستای رسالتی که دارد، موضوع اخلاق در هوش مصنوعی را در دست پیگیری داشته، قرار است، کمیته ای به همین منظور تشکیل و از استادان و اندیشمندان حوزه اخلاق در هوش مصنوعی خواسته شود که این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.
وی ابراز امیدواری کرد با فراهم کردن زیرساخت های اخلاقی هوش مصنوعی از این تکنولوژی بسیار مفید و موثر به نحوه احسن استفاده شده تا حداکثر رعایت مسایل اخلاقی را در این حوزه داشته باشیم و تا حد امکان از مسایل حاشیه ای و مسایل غیر اخلاقی آن پرهیز شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند با تاکید بر اینکه هر تکنولوژی با خود سبک زندگی متناسب با آن را به همراه می آورد، گفت: به طور قطع سبک زندگی با ورود هوش مصنوعی متفاوت خواهد شد، گفت: از آنجا که سبک زندگی مسئله ای است که به سلامت و رفتارهای مردم بر می گردد و کل زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد در ارتباط با موضوعاتی مانند فناوری های نوین و هوش مصنوعی ضروری است تا اندیشمندان این حوزه تکنولوژی از هم اینک در این زمینه فکر، چاره جویی و بحث کنند.
وی افزود: همچنین لازم است تا مسئولان اجرایی بر اساس صحبت هایی که عقلای کشور و اهل علم و اندیشه ارایه می دهند، دستور العمل های لازم را تدوین کرده، اقدام های ضروری را انجام دهند تا پدیده هوش مصنوعی تاثیرگذاری منفی بر سبک زندگی ما نداشته باشد. لذا اینکه سبک زندگی با ورود AI چه خواهد شد و برای دوری از تبعات منفی آن چه کارهایی را باید انجام دهیم و چه اقداماتی را تسریع کنیم. همچنین بررسی اینکه چه کارهایی را برای پیشگیری از بروز عوارض این تکنولوژی باید انجام دهیم، از موضوعاتی است که دانشگاه علوم پزشکی هوشمند به صورت جدی به این مساله خواهد پرداخت.
بختیاری اظهار کرد: هوش مصنوعی مثل تمام تکنولوژی ها یک ابزار است که می شود، خوب یا بد از آن استفاده کرد؛ بنابراین از هوش مصنوعی نباید گریزان بشویم. همچنین نباید در برابر آن مقاومت کنیم. بلکه ضروری است، آن را خوب شناخته، اخلاقیات را در ارتباط با آن رعایت کنیم. همچنین باید بیاموزیم، چگونه زندگی و سبک زندگی مان را با آن هماهنگ کنیم که در این صورت به جای آنکه نگران باشیم که چه اتفاقی خواهد افتاد، می توانیم از هوش مصنوعی به عنوان ابزار در خدمت سعادت مردم بهره بگیریم.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ابتدا به عنوان یک دانشگاه مجازی آغاز به کار کرد که رسالتش در راستای توسعه عدالت آموزشی و آموزش مجازی بود و سپس با توجه به تغییر نام و اهدافی که پس از آن داده شد به دانشگاه هوشمند تغییر نام پیدا کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند افزود: هوشمند سازی در حوزه های آموزش، پژوهش، درمان و بهداشت جزو رسالت های این دانشگاه است که در راستای سیاستگذاری و در هماهنگی با سایر دانشگاه های علوم پزشکی و توانمندی هایی که در حوزه سلامت کشور وجود دارد، به دنبال این هستیم که همسو با فرمان های وزارت بهداشت بتوانیم، رسالت هوشمند سازی حوزه سلامت و علوم پزشکی را به نحو احسن انجام دهیم.
ارائه آخرین یافته ها در حوزه AI در «دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند وزارت بهداشت با اشاره به پیشرفت های شگرف و روز افزونی که امروزه در حوزه هوش مصنوعی در دنیا در حال اتفاق افتادن است از یک سو و از سوی دیگر با توجه به اینکه در کل دنیا حوزه سلامت یکی از حوزه های مهمی است که هوش مصنوعی در آن وارد شده است، گفت: همان طور که می دانیم، هوش مصنوعی می تواند، نقش های مفیدی را در ارتقای سلامت و کاهش هزینه های آن داشته باشد.
وی افزود: به دنبال برپایی موفقیت آمیز اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی، همکاران ما به این نتیجه رسیدند که کنگره دوم را همسو و در ادامه کنگره دو سال قبل برگزار کنند که خوشبختانه کنگره امسال تاکنون با استقبال بی سابقه ای از سوی اندیشمندان و اهل علم مواجه شده است.
بختیاری اظهار کرد: یکی از تفاوت هایی که سعی کردیم در کنگره دوم ایجا کنیم، ارایه یافته ها و دستاوردهای جدید در حوزه هوش مصنوعی، سلامت و حوزه علوم پزشکی است، چون همان طور که می دانیم، تحولات در حوزه AI به سرعت در حال رخ دادن است.
وی افزود: از دیگر مسایل مهم در این حوزه، مسایل قانونی مرتبط با هوش مصنوعی است؛ زیرا همان طور که می دانیم، وقتی یک تکنولوژی وارد جامعه ای می شود، به طور قطع ضروری است تا قوانین، دستورالعمل ها و مسایل اخلاقی مرتبط با آن متناسب با شرایط آن جامعه تدوین شود؛ در غیر این صورت با توجه به فراگیر بودن هوش مصنوعی در همه ابعاد زندگی و به ویژه حوزه سلامت همین ابزار مفید(هوش مصنوعی) می تواند به ابزاری مضر تبدیل شود.
رییس دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی تصریح کرد: با توجه به اهمیت موارد فوق علاوه بر به روز رسانی موضوعات مربوط به AI در کنگره امسال و نیز طرح مباحثی در زمینه سیاستگذاری و تدوین آیین نامه های هوش مصنوعی نگاه ویژه به مسایل اخلاقی حوزه AI خواهیم داشت.
وی با تاکید بر نقش اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه در غنای هر چه بیشتر این کنگره خاطر نشان کرد: همچنین سعی کردیم با توجه به اهمیت موضوعات تا حد امکان علاوه بر اندیشمندان و دانشمندان بزرگی که در کشور داریم و باعث افتخار هستند از استادان و اندیشمندان خارج از کشور اعم از افرادی که تبعه کشورهای خارجی هستند یا ایرانیان مقیم خارج از کشور که در حوزه هوش مصنوعی دستاوردهایی داشته اند، برای مشارکت در این کنگره دعوت کنیم.
به گفته دکتر بختیاری، حضور اندیشمندان خارج کشور در این کنگره سبب ایجاد ارتباطات میان متخصصان داخل و خارج از کشور در حوزه هوش مصنوعی خواهد شد و ترجیح ما بر حضور فیزیکی مهمانان خارجی در این کنگره است؛ اما برای افرادی که حضور درکنگره برایشان امکانپذیر نباشد، نیز تمهیداتی فراهم شده تا بتوانند به صورت برخط مشارکت کنند.
وی از تمامی علاقه مندان به حوزه هوش مصنوعی دعوت کرد تا در دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی که به مدت سه روز از ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت ماه امسال در تهران و در مرکز همایش های ایران (نورالرضا) برگزار می شود، حضور به هم رسانند.
دیدگاهتان را بنویسید