خسرو حیدری: «تجهیزات پزشکی مثل بچه سر راهی نظام سلامت شده است»

خسرو حیدری در نشست کمیسیون بهداشت مجلس خواستار ثبات مدیریتی، حمایت از بخش خصوصی تجهیزات پزشکی و بازنگری جدی در آییننامههای حوزه تولید و صادرات شد.
خسرو حیدری، فعال صنف تجهیزات پزشکی، در جلسه کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی که با دعوت مهدی فلاح، نماینده رشت و رئیس کمیته تجهیزات پزشکی مجلس شورای اسلامی و با حضور جمعی از تولیدکنندگان و نمایندگان تشکلهای صنفی تجهیزات و ملزومات پزشکی برگزار گردید، گفت:
تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در دوران کرونا با تأمین کیفی، کافی و بهموقع برای کشور مزیتی استراتژیک ایجاد نمودند.
در برنامه هفتم توسعه، قانونگذار تکلیف کرده که میبایست زمینه صادرات یک میلیون یورو تجهیزات پزشکی فراهم گردد. این هدف دور از ذهن نیست و محقق شدنی است، به شرط اینکه برای تحقق این هدف، با محوریت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و جلب همکاری وزارت صمت، بانک مرکزی و سایر دستگاههای ذیربط آییننامه اجرایی تهیه، تدوین و ابلاغ شود.
از طرفی، سال سرمایهگذاری برای تولید را نیز در پیشرو داریم. از سال ۹۲ تا کنون که ۱۲ سال میگذرد، ما تأمینکنندگان تجهیزات پزشکی ۹ دوره مدیریت کلی را در اداره کل تجهیزات پزشکی تجربه کردهایم. تغییرات با فاصله کم بس است؛ خواستار ثبات هستیم.
وی افزود: با توجه به اینکه آقای دکتر شاهمرادی به هیچ وجه تعارض منافعی ندارند و از طرفی در صنف تولید و تأمین تجهیزات پزشکی دارای مقبولیت هستند و به تعبیر دکتر فلاح با دلسوزی پای کار هستند، برای نشان دادن علامت ثبات مدیریتی، خواستار صدور ابلاغ ابقای ایشان هستیم. آقای دکتر محقق از معاونت درمان اینجا تشریف دارند؛ چند روز قبل یکی از مدیران کل معاونت درمان ابقا گردید. پس ابقا در دوره جدید وزارت بهداشت، مسبوق به سابقه و عرف است.
خسرو حیدری گفت: امیدواریم با کمک و حمایت کمیسیون بهداشت، جایگاه بخش خصوصی تجهیزات پزشکی با حضور نمایندگانی از تشکلهای صنفی، همانند سندیکای دارو باشد.
وی افزود: همه همکاران در این جمع تأیید میکنند که تجهیزات پزشکی همواره و از سالها قبل تاکنون که ذیل سازمان دارو قرار گرفته است، همواره تحتالشعاع دارو بوده است. بهعبارت برخی از همکاران، تجهیزات پزشکی مثل بچه سر راهی نسبت به دارو برای سازمان یا نظام سلامت میماند. اینکه نماینده سندیکای دارو برای پیگیری مطالبات و تسهیل امور و سرعت تخصیص ارز و دریافت تسهیلات بانکی و رفع موانع و مشکلات اعضای سندیکا، با حمایت و در هماهنگی رئیس سازمان غذا و دارو فعالیت و دلسوزی مینماید و به بانک مرکزی، سازمان مدیریت، گمرک و سایر دستگاههای ذیربط مراجعه مینماید و دسترسی دارد و یا در سیاستگذاریها و برخی جلسات سازمان حضور فعال دارد، بسیار پسندیده است.
وی تاکید کرد: باید دست این نماینده بخش خصوصی یا نمایندگان را بوسید که در این شرایط تحریم و انواع محدودیتها برای پیشبرد اهداف صنعت و سندیکای دارو از وقت و اعتبار خود مایه میگذارند. انتظار داریم برای حوزه تجهیزات پزشکی هم همین شرایط رقم بخورد و مهیا گردد.
تجهیزات پزشکی بیش از پانصد هزار کد کالا دارد. آییننامه تجهیزات پزشکی، بر اساس تجارب جهانی و عقل جمعی و دریافت نقطهنظرات و مشارکت تشکلهای صنفی، میبایست مورد بازنگری قرار گیرد و حتماً تغییر کند. برخی مواد و تبصرههای این آییننامه تناسبی با سال سرمایهگذاری برای تولید ندارد.
خسرو حیدری در ارتباط با وضعیت نمایشگاه افزود: ایرانهلث بهعنوان مهمترین رویداد ملی و بینالمللی تجهیزات پزشکی ایران، یک زمانی از عربهلث پیشتاز بود. سال آینده، عربهلث با عنوان بزرگترین رویداد جهانی بهداشت و سلامت در دبی برگزار خواهد شد، در حالیکه ایرانهلث در کشور ما ضعیف شده است. کمیسیون بهداشت کمک کند اجرای ایرانهلث از بخش دولتی خارج شود و با مشارکت بخش خصوصی به جایگاه اصلی خود بازگردد.
وی در ارتباط با آییننامه ارزیابی بالینی اشاره کرد: آیین نامه ها برای تسهیل در تولید تجهیزات پزشکی اصلاح گردد و این ارزیابی به اداره کل تجهیزات پزشکی بازگردد؛ ولی معاونت درمان در زمینه نقش نظارتی برای اطمینان از کیفیت و تداوم کیفیت و خدمات پس از فروش، نظارت مؤثرتر و مطالبه مقتدرانهتری داشته باشد تا از کیفیت تجهیزات پزشکی تولیدشده و رضایتمندی پزشکان متخصص و کاربران اطمینان حاصل شود و حیات بیماران به مخاطره نیفتد.
موضوع تأمین نقدینگی، پرداخت مطالبات و ایجاد مانع جدی برای قاچاق برخی اقلام تجهیزات پزشکی نیز توسط همکاران مورد تأکید قرار گرفت و مطالبه ما و همه همکاران است.
خسرو حیدری در انتها افزود: آقای دکتر فلاح، از اینکه این جلسه را ترتیب داده و شنونده مؤثری بودید و از همه تشکلهای صنفی با عناوین و سلایق مختلف در کمیسیون گرد هم آوردید، سپاسگزارم.
دیدگاهتان را بنویسید