سید حسین صفوی: تولیدکننده قربانی سالها تصمیمگیری پراکنده شده است

سید حسین صفوی، رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی، در معالجه بیماران در نشست کمیته تجهیزات پزشکی مجلس با تأکید بر ضرورت تسهیل مسیر تولید، خواستار پرهیز از نگاه تکبعدی به اداره کل تجهیزات پزشکی و اصلاح سازوکارهای ارزی و حمایتی شد.
سید حسین صفوی، رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران، در این نشست اظهار کرد: «من از حضورم در جمع نمایندگان تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در نشست کمیته تجهیزات پزشکی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خوشحال هستم. آنقدر گرفتاری دارم که مدتها بود در چنین جمعی حضور پیدا نکرده بودم.»
وی افزود: «محتوای جلسه بسیار مفید بود و دغدغهها بین اکثریت تولیدکنندگان مشترک است؛ مشکلاتی که امروزه همه ما با آنها دستوپنجه نرم میکنیم.»
صفوی ادامه داد: «اینکه ما راهحل تمامی مشکلات را به اداره کل تجهیزات پزشکی ارجاع دهیم، منصفانه نیست. اگر اکنون مشکلاتی وجود دارد، دلیل آن ناشی از مجموعهای از نتایج عملکردها در سنوات قبل است؛ چه در وزارت بهداشت و چه در دستگاههای ذیربط دیگر.»
حسین صفوی با اشاره به مسائل ارزی تصریح کرد: «اینکه ارز باید تکنرخی شود، حتماً هدف خوبی است و شرایط باید به گونهای باشد که در بازار، رقابت انجام شود. قبلاً اصلاً موضوع قیمتگذاری، سهمیهبندی، تخصیص ارز و… مطرح نبود؛ اما وقتی در قانون بودجه نرخ ارز ترجیحی مصوب میشود و از آنسو ما نرخ ارز مرکز توافقات (ارز غیرترجیحی) و ارز بازار آزاد را داریم، اداره کل تجهیزات پزشکی مجبور است در تخصیص ارز، سیاستدهی یا سهمیهبندی را رعایت کند و قیمتگذاری را هم لحاظ کند. قبل از اینکه تفاوت نرخ ارز به میان بیاید، هیچ صحبتی از قیمتگذاری و سهمیهبندی وجود نداشت.»
رئیس هیأت امنا در ادامه اظهار کرد: «مجموعه مشکلاتی که این روزها گرفتار آن هستیم، باعث شده تولیدکننده نتواند مسیر توسعه را پیش ببرد و موانعی که در این مسیر ایجاد شده، باعث محدودیت میشود. بخشی از مشکلات موجود میتواند با ساده شدن فرآیندها حل شود و امیدوارم قانونگذاران کمک کنند تا مسیر توسعه و تولید تسهیل شود.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش هیأت امنا گفت: «در ارتباط با هیأت امنا، قانون تکالیف را مشخص کرده است. یکی از اهداف هیأت امنا، تسهیل شرایط معالجه در داخل کشور است و هیأت امنا باید طوری عمل کند که بیمار برای درمان و بهبود سلامتی، مجبور نشود به مراکز درمانی خارج از کشور مراجعه کند. همچنین هیأت امنا باید خدمات درمانی ارزانقیمت در داخل کشور برای بیماران تأمین کند و صرفهجویی ارزی اتفاق بیفتد.»
صفوی در پایان خاطرنشان کرد: «وظیفه دیگر هیأت امنا، خریدهای تجمیعی است که پس از طرح تحول سلامت، هیأت به دلایل شرایط جدید ایجادشده در کشور، به سمتی رفت که برای وزارت بهداشت، خرید تجمیعی انجام دهد؛ بهگونهای که هم بتواند از تولید داخل حمایت کند و هم تجهیزات سرمایهای را با قیمت مقرونبهصرفه برای نظام سلامت تأمین کند.»
دیدگاهتان را بنویسید