حضور ایران در اجلاس عمومی کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک
کمیته فنی الکترونیک چاپی ایران به عنوان یکی از ۱۲۳ کمیته فنی ذیل IEC، در هشتاد و هشتمین اجلاس عمومی کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک (IEC) به صورت آنلاین حضور یافت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد نانو، هشتاد و هشتمین اجلاس عمومی کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک (IEC) پس از گذشت ۱۱۸ سال از تأسیس این سازمان و به مناسبت دویستمین سالگرد تولد لرد کلوین، نخستین رئیس این کمیسیون در شهر محل سکونت وی ادینبرو برگزار شد.
این اجلاس به میزبانی مؤسسه استانداردهای بریتانیا (BSI) از ۲۱ تا ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴ (۳۰ مهر تا ۴ آبانماه جاری) و با حضور ۱۵۰۰ کارشناس جهانی و مقامات ملی، تحت عنوان «به سوی یک جامعه تمام الکتریکی و متصل» در مرکز کنفرانس بینالمللی ادینبرو برگزار شد. شایان توجه است ادینبرو بهعنوان شهری که به دنبال تبدیل شدن به یک شهر هوشمند و پایدار با خدمات قابل دسترس برای همه است انتخاب مناسبی برای برگزاری رویداد فوق محسوب میشد. با توجه به این مهم که استانداردها و ارزیابی انطباق در انتقال جهانی به یک جامعه کاملاً الکتریکی و متصل اهمیت بیشتری پیدا کردهاست، در این رویداد، بر این موضوع که چگونه استانداردها میتوانند تغییرات مثبت را تسریع بخشیده و تأثیر واقعی بر صنایع الکتروتکنیک، الکترونیک و دادهمحور داشته باشند، تأکید شد.
از آنجایی که هدف اصلی عضویت ایران در IEC و فعالیت ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو بهعنوان دبیرخانه کمیته فنی متناظر الکترونیک چاپی (INEC TC۱۱۹)، تأمین منافع کشور از طریق مشارکت در سیاستگذاریها و فعالیتهای این کمیسیون مانند تدوین استانداردهای بینالمللی و فعالیتهای ارزیابی انطباق میباشد؛ این کمیته با حضور مؤثر در نشست مذکور، در سطح فنی مشارکت فعال داشت.
با عنایت به اینکه کمیته فنی الکترونیک چاپی ایران یکی از ۱۲۳ کمیته فنی ذیل IEC و عضو فعال TC۱۱۹ است، اعضای کارگروههای پنجگانه این کمیته بهصورت آنلاین در جلسات حضور یافتند. در این راستا کارشناسان خبره هر کارگروه با نمایندگانی از دوازده کشور دیگر عضو به تبادل نظر و ارائه تحلیلهای فنی در خصوص بهبود و توسعه استانداردهای مرتبط پرداخته و نظرات و پیشنهادات خود را بهمنظور ارتقاء کیفیت و کارایی استانداردها مطرح نمودند.
در روز اول، کارگروه ۳ تحت عنوان Equipment به بررسی مستندات سابق و رفع ابهام از بعضی از نظرات اعضا پرداختند. در روز دوم، دو کارگروه ۴ با عنوان Printability و ۵ با عنوان Quality Assessment پیرامون مستندات بحث و تبادل نظر کردند. در روز بعد کارگروه ۲ با عنوان Material در بازبینی استانداردهای مربوطه به مشارکت با سایر اعضا پرداختند و در روز پایانی نیز کلیه اعضا با در جمعبندی موارد مطرحه همراهی نمودند. در نهایت این اجلاس که شامل نشست، نمایشگاه و فضایی تعاملی نیز بود؛ فرصتهای متعددی و مغتنمی را برای تعامل و شبکهسازی میان اعضای کمیتههای فنی فراهم آورد.
لازم به ذکر است هدف اصلی این رویداد، تسهیل انتقال به یک جامعه دیجیتال و الکتریکی بود که در آن بخشهای مختلفی چون انرژی، تولید صنعتی، مراقبتهای بهداشتی و حملونقل، الکتریکی و دیجیتالی شوند تا شرایط زندگی پویایی برای همه فراهم شود. از اینرو جامعه IEC با دعوت از کلیه ذینفعان شامل فعالان صنعت جهانی و محلی، مصرفکنندگان، دانشگاهیان و نهادهای عمومی و خصوصی و با بهرهمندی از این پتانسیل و به اشتراکگذاری ایدهها و راهحلها بر پایه دیدگاههای پیشگامانه لرد کلوین، بر آن شد تا مسیری روشنتری برای شکلدهی به آیندهای بهتر ترسیم کند.
در واقع، این همکاریها نشاندهنده اهمیت بالای استانداردسازی در صنعت الکترونیک و نقش کلیدی کشورها در پیشبرد اهداف جهانی است. امید است نتایج این جلسات منجر به بهبود مستمر استانداردهای الکترونیک چاپی و توسعه فناوریهای نوین در این حوزه شود.
دیدگاهتان را بنویسید