راه اندازی سامانه نرمافزاری مدیریت پایش منابع آلاینده محیطزیست
مدیر کل محیط زیست شهرداری تهران از راه اندازی سامانه نرمافزاری مدیریت پایش منابع آلاینده محیطزیست خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصابر باغخانی پور مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: بازچرخانی و مدیریت منابع آب مناطق ۲۲ گانه و نظارت بر طراحی، احداث و بهرهبرداری از ۱۴ تصفیهخانه محلی با هدف تأمین منابع آبی پایدار به منظور آبیاری فضای سبز، حفظ و گسترش سبزینگی شهر تهران به منظور مقابله با آلودگی هوا، جزایر گرمایی و دیگر کارکردهای مؤثر فضای سبز، کاهش برداشت از منابع آبهای زیر زمینی و کمک به تزریق آب به سفره آبهای زیرزمینی، با همکاری سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران در دستور کار است که تا به امروز تدوین و نظارت بر اجرای دستورالعمل نگهداشت تصفیهخانههای محلی در مناطق ۲۲ گانه و ایجاد و راهاندازی پنج تصفیه خانه با ظرفیت ۱۷ هزار متر مکعب در مناطق ۱۹،۸،۳،۲ در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ صورت پذیرفته است.
وی در ادامه به موضوع سامانه نرمافزاری مدیریت پایش منابع آلاینده شهر تهران اشاره کرد و گفت: سازماندهی راهی کوتاه برای بهتر شدن شرایط موجود با هزینه کم، زمان کوتاه و اثربخشی بالا است. در حال حاضر فقدان یک سامانه پایش که کلیه اصناف و مشاغل شهری در آن ثبت شود و بهصورت بانک اطلاعاتی در دسترس مدیران شهری قرار گیرد، محسوس است. با پیگیری و برگزاری جلسات با سازمان حفاظت محیط زیست و حوزههای تابعه در خصوص افزایش تعاملات، سامانه «نرمافزاری مدیریت پایش منابع آلاینده محیطزیست» تدوین و در حال اجرا است.
به گفته باغخانی پور این سامانه با قابلیت دسترسی و بارگذاری اطلاعات از سوی ادارات محیط زیست مناطق ۲۲ گانه شهر تهران و نظارت و احصای اطلاعات بارگذاری شده توسط اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران میتواند در نظارت و کنترل منابع آلاینده سطح شهر تهران بسیار مؤثر باشد.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه موضوع حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی در عصر حاضر که دوران مبارزه با آلودگیهای زیست محیطی است، یک ضرورت حیاتی است، گفت: اجرای طرح ثبت آثار طبیعی و نظارت بر شش مرکز نگهداری حیات وحش و دو سایت پرندهنگری توسط این اداره کل، منافع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار زیادی دارد و به عنوان عاملی مؤثر نقش خود را در ایجاد و برقراری توسعه پایدار ایفا میکند.
باغخانی پور در پایان اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح حفاظت از منابع حیات وحش، انعطاف پذیری اکوسیستمها، جلوگیری از تخریب زیستگاه، مهار آلودگی و مبارزه با تجارت غیرقانونی حیات وحش است. از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه ثبت اثر «کوه ارواح سنگی» با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، پیشنهاد ثبت درخت چنار کهنسال در امامزاده ابوطالب محله فرحزاد، نظارت بر جابجایی سه رأس مرال متعلق به بوستان ملت و سه رأس گوزن زرد ایرانی متعلق به پارک ارم و جابجایی این گونهها با حضور نمایندگان طرفین، هماهنگی و پیگیری لازم جهت افزودن پنج گونه حیات وحش در بوستان شهر شامل طاووس، شترمرغ، قرقاول، بز پاکستانی و لاما است.
دیدگاهتان را بنویسید