درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پولهای سیاه استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان ضمن آسیبشناسی مسئله سقطجنین در کشور اظهار کرد: سقط اساساً پدیدهای ناپسند و در اکثر مذاهب رد شده است. بسیاری کشورهای بیدین هم سقطجنین را غیرقانونی کردهاند و سوگندنامه بقراط نیز به این مهم اشاره دارد و میگوید پزشکان وسیله سقط را در اختیار زنان قرار ندهند.
وی ادامه داد: غیرمجاز بودن سقط جهانشمول است و در ایران نیز همواره غیرقانونی بوده است و منظور اصلی ما هم زنانی هستند که جنین سالم دارند؛ ولی خانواده به دلایلی درخواست سقط میدهند.
کاظمی با بیان این که هر کار غیرقانونی بستری را برای جابهجایی پولهای کلان پیدا میکند، ادامه داد: دولت اقدامات بسیاری صورت داده و قانون جوانی جمعیت بندهای محکمی برای مقابله با سقط دارد. پیشتر چنین قوانینی وجود نداشت.
کاظمی افزود: قانون در اجرا به نقاط مبهمی برخورد میکند؛ اما افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پولهای سیاه استفاده میکنند.
وقتی سقط درآمد یک ماه را وارد جیب برخی افراد میکند، خاطیان بسیاری را وارد این فضا خواهد کرد. همچنین برخی صفحات اینستاگرامی داروی سقط را تبلیغ میکنند و متأسفانه دراسرعوقت هم در اختیار نیازمندان، قرار میگیرد.
رئیس انجمن متخصصین زنان با اشاره به وجود سقط جنسیتی در جامعه گفت: این نوع سقط پیشتر زیاد بود؛ ولی با افزایش فرهنگ جامعه موضوع جنسیت کمرنگتر شده که هنوز در برخی قومها وجود دارد. افراد شیاد بسیاری مادران را به سمت سقط سوق میدهند، ادامه داد: این مجاری باید قطع و آسیبشناسی شود. وقتی سقط را عملی مجرمانه برای خانواده در نظر بگیریم، باعث میشود چنین مادرانی از چشم مددکاران پنهان بمانند؛ پس بهتر است امکان مشاوره برای این مادران باز شود و کادر پزشکی در این حوزه کمککننده خواهد بود.
وی مسئله اقتصادی و جامعهشناسی را از دیگر دلایل سقطجنین عنوان کرد و افزود: وقتی این کار زیر زمینی صورت میگیرد و آمارها شفاف نیست، با مشکل روبهرو میشویم. با توجه به آمار موجود ۴۰ درصد موارد سقط به دلیل عدم خواست فرزند از سوی خانواده است و عوامل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی درصدهای دیگر را در بر میگیرد.
وی همچنین درباره همپوشانی سقط با غربالگری گفت: در این زمینه بزرگنمایی شده است؛ چون سقط در بستر غربالگری بسیار اندک است. ضمن این که فیلترهای بسیاری برای این کار گذاشته شده و بهواقع برای جنینهایی که امکان حیات ندارند، مسئله سقط مطرح شده است.
کاظمی در پایان مصاحبه با رادیو گفتوگو خاطر نشان کرد: درگذشته خانوادهها فرزندان معلول را دارای ارزش میدانستند؛ ولی امروز چنین رویهای وجود ندارد، گفت: خانواده معتقد است امکانات لازم برای فرزندان معلول آماده نمیشود. خانوادههایی که یک فرزند معلول دارند، اصلاً برای آوردن فرزند دیگر مجاب نمیشوند.
دیدگاهتان را بنویسید