شفافیت، تفویض اختیار و حمایت از تولید؛ سه راهبرد اصلی سازمان غذا و دارو
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست مشترک با فعالان صنعت داروسازی ضمن تقدیر از مدیران پیشین این سازمان به مهمترین مسائل و چالشهای صنعت داروسازی کشور پرداخت و بر لزوم تقویت نقش رگولاتوری سازمان تأکید کرد.
به گزارش وبدا، دکتر مهدی پیرصالحی در این مراسم که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: تلاش کردیم سازمان غذا و دارو را به سمت یک نهاد رگولاتوری هدایت کنیم، اما هنوز به آنچه میخواستیم نرسیدهایم. با این حال، در چارچوب قانون برای تقویت این مسیر تلاش میکنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی دخل و تصرفهای غیرضروری در سازمان وجود دارد که تمام اهتمام ما معطوف به پیشگیری از آنهاست. هدف ما حل مشکلات مردم است و شرکتهایی که به سازمان مراجعه میکنند نیز این هدف را دنبال می کنند، نه منافع خود را.
معاون وزیر بهداشت وی با تأکید بر ضرورت شفافیت در عملکرد این سازمان، گفت: بحث شفافیت با ارائه آمارهای واقعی در دستور کار ما قرار گرفته است. همچنین به دنبال گسترش همکاریها با دانشگاهها هستیم و انتقادهای سازنده را از هر جا که باشد، میپذیریم. برای جلوگیری از سوءتفاهم، همه افراد در سازمان موظف به پاسخگویی هستند، هرچند که در اجرا مستقل عمل میکنیم اما تلاش خواهیم کرد امور غیردولتی را با توجه به محدودیت نیروی انسانی و زمان محدودی که داریم به بخشهای مرتبط تفویض کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو به برنامههای آتی نیز اشاره کرد و گفت: روش قیمتگذاری باید تغییر کند تا بتوانیم از کمبود دارو جلوگیری کنیم. دارو باید برای تولیدکننده سودآور باشد تا تولید با کیفیت و توان ادامه یابد. همچنین به شرکتهای داروسازی تأکید میکنیم که استانداردهای GMP را جدی بگیرند، چراکه هر خط تولیدی که مشکل داشته باشد، متوقف خواهد شد.
دکتر پیرصالحی با تأکید بر لزوم همکاری و اتحاد مؤثر همه اهالی حوزه دارو، تصریح کرد: دیپلماسی با نهادهای بالادستی و موازی باید تقویت شود تا وفاق ملی ایجاد گردد. اطلاعرسانی شفاف از اقدامات سازمان به ذینفعان و شرکای کاری از اولویتهای ماست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در هفتههای آتی بحث بودجه اهمیت ویژهای دارد و باید تعامل بیشتری با نمایندگان مجلس داشته باشیم تا با همکاری تمامی دستاندرکاران، مشکلات فعلی کمبود دارو به سرعت برطرف و از تکرار این چالشها در آینده نیز جلوگیری شود.
دیدگاهتان را بنویسید