چشم انداز روشنی برای بازارِ شب یلدا نداریم/ در سخت ترین شرایط و گران ترین قیمت ها کنار مردم می مانیم

پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران| ایام و سنت هایی که ریشه در آیین ها، مناسک و آداب ملی و مذهبیِ ایرانی دارد با فعالیت برخی صنوفِ شهر درارتباطی تنگاتنگ هستند؛ قنادانِ شهر یکی از همین واحدهای صنفی هستند و محصولاتشان لااقل تا به امروز پای ثابت سفره های یلدا و دورهمی ها و جشن هایی چون گرامیداشت روز مادر و روز پدر بوده؛ مناسبت هایی که در شرف وقوع آن ها هستیم و به نظر نمی رسد با توجه به گفته های علی بهره مند، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران، شاهد رونق این بازار در ایام مذکور باشیم.

براساس آداب و سنت های ایرانی و اسلامی باید انتظار رونق در بازارقنادی را داشته باشیم و به گفته علی بهره مند، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران «قنادانِ شهر به امید رونق و براساس ساختار و اهداف صنفی همواره آماده پاسخگویی به نیازهای شادمانیِ شهروندان و هموطنان عزیز هستند.»

علی بهره مند، می گوید که «این واحدهای صنفی برای جلب مشتریانِ بیشتر همواره در تلاشند تا محصولات جدید و متنوعی را با طعم‌ و شکل‌های جذاب ارائه و با توجه به تنوع سلیقه‌ها، محصولاتشان را با نیازهای مختلف مشتریان تطبیق دهند.»

با این حال، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران، اظهار تاسف می کند که «تورم ناشی از کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت مواد اولیه داخلی و وارداتی، هزینه‌های تولید مانند اجاره، دستمزد و انرژی و در کنار ان، عملکرد بسیاری نهادهای پولستانِ دولتی، منجر به افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خرید عده کثیری از هموطنان شده است.»

البته او در کنار این موارد به تغییرات در سبک زندگی و الگوی مصرف نیز اشاره می کند که موجب کاهش تقاضا برای شیرینی شده هرچند که به نظر نمی رسد در کنار افزایش قیمت ها و هزینه ها، دلیل اصلی و پررنگی باشد.

در نتیجه عوامل پیش گفته و جمع بندی نکات مذکور چشم انداز مثبت وروشنی درمورد رونق بازارشب یلدا و روز مادر که تصادفاً باهم قرین شده اند وجود ندارد.

در سخت ترین شرایط و گران ترین قیمت ها همراه شما هستیم

از رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران، می پرسیم که پیش بینی او از قیمت های اعیاد و مناسبت های امسال چیست و آیا تعادلی برای خرید همه اقشار جامعه وجود دارد؟

بهره مند، توضیح می دهد که «قطعاً تعادل بین قیمت شیرینی‌ها و قدرت خرید طبقات مختلف با توجه به درجه بندی واحدهای صنفی فعال و تحت پوشش اتحادیه قناد، شیرینی فروش و کافه قنادی وجود دارد و هموطنان علیرغم افزایش سرسام آور قیمت مواد اولیه می توانند نیازهای خود را در واحدهای صنفی با درجه های صنفی ممتاز، یک و دو که آماده ارائه خدمات هستند، تامین کنند.»

او تاکید می کند که «بازرسان اتحادیه در این ایام با توجه به درجات صنفی، نظارت کامل، دقیق و وسیعی بر قیمت ها دارند و امیدواریم تمام هموطنان با در نظرگرفتن بودجه خانوار از یکی از این کیفیت های سه گانه، مایحتاجِ ایام شادی خود و خانواده را تامین کنند؛ همکاران من افتخاردارند همواره، همراه ایام شاد هموطنان باشند.»

در نهایت  به گفته رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران: حفظ تعادل میان  قیمت شیرینی و قدرت خرید، نیازمند همکاری تمامی ذی نفعان از جمله تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است و در این میان تنها حاکمیت و نهادهای پولستان هستند که در هیچ مناسبتی هوای کسبه و افراد جامعه را ندارند و تمامی تلاش های احتمالی منجر به این همدلی را نادیده گرفته و خنثی می کنند.»

حاکمیت به هیچکدام از کمک و معافیت های وعده داده اش از دوران کرونا عمل نکرد/ آینده هنر قنادی را با تهدید جدی مواجه شده

صنعت شیرینی‌پزی، به عنوان یکی از صنایع غذایی اشتغالزا و پرطرفدار با چالش‌های مختلفی روبرو است؛ علی بهره مند، توضیح می دهد که «این چالش‌ها در شرایط اقتصادی و اجتماعی سال های اخیر، با شیبِ تند، شدت بیشتری پیدا کرده.»

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران، می گوید: بعد از آسیب جدی که به همکاران من در دوران همه گیری کرونا وارد شد و حاکمیت به هیچکدام از وعده های کمک و معافیت های داده شده در آن دوران عمل نکرد، هرگز دوران رونق را تجربه نکرده ایم.

بهره مند، معتقد است که «تحلیل بسیاری از مشکلات موجود وظیفه اقتصاددان ها است؛ شرایطی که  تابع ناپایداری اقتصادی ناشی از تحریم ها و ناترازی قدرت خرید هموطنان با هزینه های جاری زندگی است.»

به گفته او: انباشت بسیاری عوامل منفی تاثیر گذار بر اقتصاد و کارگاه های  قنادی توام با افزایش هزینه های زندگی عاملی برای کمبود نیروی کار نیمه ماهر، ماهر و متخصص در زمینه شیرینی‌پزی شده است و همین عامل به تنهایی آینده هنر قنادی را با تهدید جدی مواجه کرده است. رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادیِ تهران، تصریح می کند که «نوسانات در نیروی کار و جابه‌جایی‌های شغلی، باعث افزایش هزینه‌های آموزش و کاهش بهره‌وری می‌شود.»

در کل به گفته علی بهره مند، صنعت شیرینی‌پزی با چالش‌های متعددی روبرو است که پایداری این صنعت نیازمند حمایت دولت و راهکارهای نوآورانه و خلاقانه است.

 

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید