ارتباط افسردگی با خطر بیماری قلبی در زنان
یک تحقیق توسط محققان استرالیایی نشان داد زنانی که در معرض خطر ژنتیکی بالای افسردگی قرار دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا دادههای ژنتیکی و سلامتی بیش از ۳۴۰۰۰۰ نفر را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند زنانی که خطر ژنتیکی بالایی برای ابتلاء به افسردگی دارند، حتی در صورت عدم تشخیص افسردگی، در معرض خطر بالای بیماری قلبی نیز هستند.
«سونیا شاه»، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «در مطالعه ما، ارتباط بین خطر ژنتیکی افسردگی و ابتلاء به بیماری قلبی عروقی حتی در میان زنانی که هرگز افسردگی در آنها تشخیص داده نشده بود یا داروهای روانپزشکی مصرف نکرده بودند، مشاهده شد.»
با این حال، این ارتباط در مردان مشاهده نشد، علیرغم اینکه درصد بیشتری از مردان مبتلا به بیماری قلبی هستند.
شاه گفت: «تفاوت بین مردان و زنان را نمیتوان با تفاوت در شاخص توده بدنی (BMI)، سیگار کشیدن، فشار خون یا کلسترول، که همه عوامل خطر اصلی بیماری قلبی هستند، توضیح داد.»
بیماری قلبی به مشکلاتی اطلاق میشود که قلب و عروق خونی را تحت تأثیر قرار میدهد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، این بیماری عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است که ۳۲ درصد از کل مرگ و میرها در سال ۲۰۱۹ را شامل میشود.
تحقیقات قبلی نشان داده است که خطر بیماری قلبی برای زنان پس از یائسگی افزایش مییابد، اما مطالعه جدید نشان میدهد که خطر مرتبط با افسردگی صرف نظر از اینکه زنان قبل یا بعد از یائسگی بودهاند، وجود دارد.
شاه در ادامه افزود: «یافتهها نشان میدهد که زنان با سابقه افسردگی باید به طور مکرر از نظر خطر بیماری قلبی بدون در نظر گرفتن سن یا مرحله یائسگی مورد ارزیابی قرار گیرند.»
دیدگاهتان را بنویسید