ثبات قیمت ها به کمتر از ۱۰ روز رسیده/ مردم دست خالی از مغازه ها بیرون می آیند/ هنوز کالا را وارد بازار نکرده متضرر می شویم

پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران| رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران با اشاره به این گفته مقام معظم رهبری که امر به ورزش امر به معروف است، می گوید: الان کودکی که می خواهد پا در یکی از رشته های ورزشی بگذارد از تامین ابتدایی ترین لوازم ورزشی هم محروم است و این یعنی باز ماندن از راه. ابوالقاسم توسلی نوروزی با بیان اینکه ثبات قیمت ها به کمتر از 10 روز رسیده، می گوید دست و دل تولیدکننده و فروشنده به کار نمی رود و هنوز جنس را وارد بازار نکرده، متضرر شده اند!

این روزها واحدهایِ صنفی نیمه تعطیل لوازم ورزشی، حوالی ظهر یکی یکی، مغازه ها را باز کرده و هنوز شب نشده کرکره ها را پایین می کشند.

رکود شدید بازار صنف لوازم ورزشیِ تهران

کالاهای لوازم ورزشی به این جهت که با سلامت شهروندان در ارتباط هستند، پیش از بیماری های مربوطه و گرفتاری های جسمی، باید در اختیار آن ها قرارگیرد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران که پیش از این جایگاه کالاهای تولید و توزیعی صنف خود را تقریبا در رده بیستم اجناس خریداری شده توسط شهروندان قرار داده بود حالا می گوید که این کالاها به صورت کاملا مشهود در حال خارج شدن از اولویت خانواده ها هستند. دلیل آن هم واضح است؛ بالا بودن هزینه های زندگی، منجر شده مایحتاج روزانه شهروندان در وهله نخست قرار بگیرند.

ابوالقاسم توسلی نوروزی، توضیح می دهد که بودجه های دولتی کمتر شده و خانواده ها هم به دلیل تورم و همان ملزومات اصلی زندگی شان که گفتیم، کمتر سراغ لوازم ورزشی می روند. به گفته او: معمولا از اواخر تابستان و مهر ماه به این سو باید فصل رونق  و اصلِ فروش محصولات ورزشی می بود اما امسال رونقی نداشته و در رکود کاملی به سر بردیم.

بحث عدم ثبات قیمت ها و گران بودنِ پارچه و نخ و دیگر ملزومات تولیدات کالاها و بحث نیروی انسانی ماهر را هم به گفته های توسلی نوروزی، اضافه کنید؛ او می گوید:  با دستمزدهای فعلی، کسی حاضر نیست در کارگاه ها مشغول به کار شود.

با این اوصاف، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران حال و احوال کسبه اعم از تولیدی و فروشگاه ها از چند جهت خوب برآورد نکرده و می گوید: هزینه های کارگاه ها، اجاره ها و انرژی، گران بودن مواد اولیه و ملزومات وکارگاه هایی که نیمه فعال هستند، همگی منجر شده اند واحدهای صنفی ما به سختی در حال گذران روزگار باشند.

دست ها به کار نمی رود و دل ها برای تولید می لرزد/ تورم، سرمایه را بلعیده/ اعتمادِ بازار از بین رفته

اما عدم ثبات قیمت ها  باعث شده که هر روز تولیدکننده مواد اولیه خود را  با قیمت دلار وفق بدهد و همین معضلاتی ایجاد می کند. رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران، می گوید: به واردات بسیاری از کالاهایی که مورد نیاز است، مجوز نمی دهند و حتی واردکننده خودش هم بخواهد تهیه کند باز هم مشکل واردت مواجه می شود؛ یک بخشی از کالاهای وارداتی اصلا در ایران تولید نمی شوند یعنی مقرون به صرفه نیست که اصلا بخواهد تولید شود.

در نتیجه به گفته توسلی نوروزی: دولت باید بیشتر به فکر محصولات و مواد اولیه تولید داخلی باشد تا واحدهای صنفی بتوانند در برابر کمبود واردات بایستند و ما می خواهیم تولید داخلی رونق بگیرد، هم تولید باکیفیت و هم ارزش افزوده آن و ارزی که در مملکت می ماند و کارگر و نیروی انسانی ما از بیکاری نجات پیدا کنند؛ الان کارها رونق ندارند اما بیکاری هم در جامعه بسیار است؛ اکثر تولیدی های ما تعدیل نیروهای انسانی داشته اند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران، تصریح می کند که مواد اولیه خصوصا تولیدی های پوشاک و کفش، ورودشان ممنوع است و فروشگاه ها از این جهت مورد مواخذه و کالایشان مورد جمع آوری قرار می گیرد و در نتیجه تولیدی های داخلی هم با گرانی مواد مواجه هستند به این معنا که وقتی مواد اولیه را تهیه می کند و هنوز وارد بازار نکرده متضررمی شود و این با همان عدم ثبات قیمت مواد اولیه که تاثیرپذیر از عدم ثبات ارز است، ارتباط پیدا می کند.

توسلی به به بحث دارایی، بیمه وهم در کنار سایر هزینه ها هم اشاره کرده و می گوید: قیمت ها حداقل ثبات داشته باشند؛ کمتر تولیدی هست که بتواند اعتماد داشته باشد قیمت ها در ۱۰ روز آینده ثبات داشته باشند؛ در واقع ثبات قیمت ها به کمتر از ۱۰ روز رسیده.

او با توضیح اینکه تولیدکننده باید بداند که می تواند مواد اولیه خود را تهیه کند چون همیشه هم مواد اولیه او تامین نیست و او اصولا توان تهیه ندارد چراکه الان سرمایه او آب رفته و تورم سرمایه را بلعید ه و از آن طرف هم به بازار اعتماد ندارد از طرف دیگر دست و دل فروشنده و تولیدکننده می لرزد و شهروندان هم که ظاهرا کسی به سلامت آن ها اهمیت نمی دهد همانطور که به کسب و کار و رونق تولید، دست خالی از مغازه ها و واحدهای صنفی بیرون می روند.

صنوف گرانفروش نیستند

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران، با بیان اینکه سود تولیدکننده و فروشنده ما به منراتب کمتر از سال های قبل است، به این نکته هم اشاره می کند: اینکه بعضا فروشنده ما را به گرانفروشی متهم می کنند اصلا چنین چیزی وجود ندارد. به جهت اینکه قیمت ها ثابت نیستند، شما جنسی را یک ماه پیش خریده اید و مغازه کناردستی شما امروز، یعنی یک ماه اختلاف خرید با هم دارید و نوع جنستان هم یکی است اما قیمت ها ممکن است کمی اختلاف داشته باشند و این هم به دلیل ان است که این افراد با اختلاف قیمت، جنس را خریداری کرده اند که به همان عدم ثبات قیمت ها و بالارفتن آن با سیری تند ارتباط پیدا می کند.

یا ابطال جواز داریم یا صدور مجوز حراج

توسلی نوروزی با اشاره به این گفته مقام معظم رهبری که امر به ورزش امر به معروف است، می گوید: الان بچه ای که می خواهد پا در یکی از رشته های ورزشی بگذارد از تامین ابتدایی ترین لوازم ورزشی هم مستاصل است و این خود نوعی یاس و بازماندن از راه را برایش به همراه می آورد.

به گفته او: با اینکه فروشنده ها علی رغم ضرر و زیان، چندین بار اجناس خود را در معرض حراج قرار می دهند، باز هم خریدار دست خالی بیرون می آید و همه این ها نشانگر همان رکود شدید بازار است که مورد اشاره قرار گرفت.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم ورزشیِ تهران، تصریح می کند که در حال حاضر، یا باطل کردن جواز داریم یا صدور مجوز حراج!

برای بازار پررونقی در تهران جایی مثل منیریه که روزگاری جای سوزن انداختن نبود حالا خالی از مشتری باشد واقعا جای تاسف دارد. توسلی نوروزی، می گوید: ساعت ۱۱ و نزدیکی های ظهر مغازه ها تک تک باز می کنند و شب هم که معمولا تا ۱۱ باز بودند تا ۹ و نیم همه تعطیل کرده و رفته اند.

 

 

 

 

 

 

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید