اهمیت و ضرورت پژوهش در پاسخگویی به مشکلات نظام سلامت

مشاور و سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) با تأکید بر اهمیت کیفیت پژوهش‌های حوزه سلامت، از ایجاد شاخه جدید پژوهشی در این حوزه پس از همه‌گیری کرونا خبر داد و گفت: پژوهش‌های انجام‌شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام سلامت، با مدیریت وزارت بهداشت ارزیابی می‌شوند تا تأثیر مستقیم آن‌ها در رفع چالش‌های حوزه سلامت مشخص شود.

دکتر بیتا مسگرپور، مشاور و سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد)، در گفت‌وگو با کارشناس وبدا و به مناسبت هفته ملی پژوهش و فناوری تأکید کرد: دستیابی به پاسخ سوالات و رفع چالش‌ها، پژوهش را در تمامی حوزه‌ها به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل کرده است.

 

مخاطبان حوزه سلامت، مردم هستند

 

وی افزود: با توجه به اینکه مخاطبان ما در حوزه سلامت و علوم پزشکی، مردم هستند، برای پاسخگویی به سوالات و رفع مشکلات، به دانش کافی نیاز داریم که دستیابی به آن تنها از طریق انجام پژوهش‌های مکرر و متوالی امکان‌پذیر است.

 

اقدامات گسترده در مدیریت پژوهش‌های علوم پزشکی و سلامت

 

دکتر مسگرپور با اشاره به اقدامات گسترده در مدیریت پژوهش‌های علوم پزشکی و سلامت، اظهار کرد: مدیریت پژوهش و فناوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، هم به‌صورت مستقل و هم با هماهنگی ستاد وزارت بهداشت، بر روند انجام پژوهش‌های گوناگون نظارت و راهبری دارد.

 

وظیفه وزارت بهداشت، سیاست‌گذاری و مدیریت کلان پژوهش‌های علوم پزشکی در سطح کشور

 

مشاور و سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) با بیان اینکه این پژوهش‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت مدیریت و راهبری اعضای هیات علمی و با مشارکت فعال دانشجویان و محققان انجام می‌شود، افزود: وظیفه اصلی وزارت بهداشت، سیاست‌گذاری و مدیریت کلان پژوهش‌های علوم پزشکی در سطح کشور است.

 

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از هماهنگی‌ها، مدیریت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به تعیین اولویت‌ها و تطبیق پژوهش‌ها با این اولویت‌ها اختصاص دارد. بخشی دیگر نیز به ارزیابی و پایش پژوهش‌های در حال انجام مربوط می‌شود، چراکه کیفیت این پژوهش‌ها برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

 ایجاد شاخه جدید پژوهشی برای بررسی اثرات پژوهش های انجام شده

 

دکتر مسگرپور با اشاره به اینکه بخشی از اقدامات پژوهشی بر ارزیابی اثرات پژوهش‌های علوم پزشکی متمرکز است، عنوان کرد: در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از همه‌گیری ویروس کرونا، شاخه‌ای جدید در حوزه پژوهش در ستاد وزارت بهداشت ایجاد شده است که به بررسی و ارزیابی اثرات پژوهش‌های انجام‌شده در دانشگاه‌ها و حوزه نظام سلامت می‌پردازد.

 

مشاور و سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) تأکید کرد: پژوهش باید نقشی مؤثر در رفع مشکلات و پاسخگویی به چالش‌های نظام سلامت ایفا کند، هرچند که به نظر می‌رسد برای دستیابی به این هدف، مسیری طولانی در پیش داریم.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید