ضرورت تک نرخی شدن ارز برای جلوگیری از برخی انحصارها و عرضههای سلیقهای
رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران اظهار داشت: برای تنظیم بازار کالاهای اساسی و جلوگیری از سوءاستفاده برخی، لازم است ارز در کشور تک نرخی شود تا جلوی برخی انحصارها و عرضههای سلیقهای گرفته شود، در غیر اینصورت به دلیل ارز توافقی و نامشخص بودن قیمتها در بازار باید شاهد عرضه قطره چکانی کالاها و افزایش قیمتهای چشمگیر باشیم.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران درباره وضعیت توزیع و قیمت برنج ایرانی و خارجی در بازار توضیح می دهد.
کنگری با بیان اینکه برنج در کشور وجود دارد اما برخی آن را قطره چکانی به بازار عرضه می کنند، گفت: با توجه به تبدیل ارز نیمایی به توافقی لازم است دستگاه های مربوطه وارد عمل شوند و با افزایش عرضه، بازار این محصول را تنظیم کنند.
وی افزود: با توجه به تغییر ارز نیمایی به توافقی، توزیع برنج در بازار توسط برخی واردکنندگان یا شرکت ها به صورت قطرهچکانی انجام می شود که همین مسئله منجر به افزایش قیمت برنج در بازار شده است، زیرا برخی واردکنندگان و توزیع کنندگان به دنبال تامین و توزیع این کالا با نرخ های جدید هستند.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی اظهار کرد: سال گذشته در موضوع برنج واردکنندگان را ملزم کردند که به ازای واردات ۲ کیلوگرم برنج، یک کیلوگرم برنج ایرانی را به اجبار خریداری کنند و به فروش برسانند که سود خوبی هم نصیبشان شد، بنابراین امسال واردکنندگان مطرح خودشان زمان کاشت برنج قرارداد بستند و برنج ایرانی را به قیمت ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان خریداری کردند که با قیمت های بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به فروش برسانند که این اقدام منجر به انحصار این کالا برای برخی شده است.
وی تصریح کرد: تداوم کاهش عرضه برنج در بازار می تواند منجر به افزایش نجومی قیمت برنج ایرانی شود، همانگونه که اکنون برنجی که به قیمت ۱۰۰ هزار تومان به فروش می رسید ۱۴۵ هزار تومان فروخته میشود که ۴۵ درصد افزایش قیمت را نشان میدهد.
کنگری با بیان اینکه به دلیل حذف ارز نیمایی شاهد افزایش قیمت برنج خارجی در بازار هستیم، گفت: دو ماه قبل هر کیلوگرم برنج خارجی با نرخ ۴۷ هزار تومان توسط اتحادیه بنکداران در اختیار خرده فروشی ها قرار می گرفت تا این کالا با قیمت ۵۰ هزار تومان به دست مصرفکنندگان برسد اما اکنون نرخ این محصول در عمده فروشی ها بین ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان است.
به گفته وی، قیمت کالاها در عمده فروشی ها بین ۱۲ تا ۱۳ درصد کمتر از نرخ خرده فروشی هاست.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران پیشنهاد داد: برای تنظیم بازار کالاهای اساسی و جلوگیری از سوء استفاده برخی لازم است که ارز در کشور تک نرخی شود تا جلوی برخی انحصارها و عرضههای سلیقهای گرفته شود، در غیر اینصورت به دلیل ارز توافقی و نامشخص بودن قیمت ها در بازار باید شاهد عرضه قطره چکانی کالاها و افزایش قیمت های چشمگیر باشیم.
وی افزود: در صورتی که تعادل بین عرضه برنج داخلی و خارجی برقرار شود می توانیم شاهد ثبات بازار این محصول باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید