تدریس طب سنتی در 9 دانشگاه علوم پزشکی /مداخله عطاری ها در درمان ممنوع است

طب سنتی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از 100 برابر شدن مجازات افراد غیرمتخصص طب سنتی در این حوزه خبر داد.

به گزارش وبدا، دکتر نفیسه حسینی یکتا در نشست خبری خود در ستاد وزارت بهداشت گفت: مجازات نقدی افراد غیر متخصص طب سنتی در کشور ۱۰۰ برابر شده و مردم نباید از تبلیغات دروغین پزشک نماها فریب بخورند.

وی ادامه داد: عطاری ها از سال ها قبل در عرصه گیاهان فعالیت داشته اند ولی اکنون با ادعاهای عجیب و غریب در مورد درمان بیماری ها مواجه هستیم که موضوع مهمی است.

وی با بیان اینکه فقط متخصصان طب سنتی حق مداخله درمانی دارد، از تبلیغات سودجویان به خصوص در فضای مجازی انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر پرونده های زیادی در پزشکی قانونی وجود دارد که با مداخلات درمانی غیرتخصصی منجر به مرگ برخی افراد شده است و باید برخوردهای قانونی تشدید شود.

مداخله عطاری ها در درمان ممنوع

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تاکید کرد: عطاری ها محل عرضه گیاهان دارویی هستند ولی مداخله در درمان خارج از محدوده صنف آنها بوده و کسی که در امر درمان در حوزه طب سنتی می تواند دخالت کند باید پزشک عمومی یا متخصص طب سنتی باشد.

حسینی یکتا ادامه داد: مجوز عطاری ها از سوی وزارت صمت صادر می شود اما با توجه به اینکه در حوزه گیاهان دارویی ورود می کنند، سازمان غذا و دارو نظارت بر فعالیت آنها را بر عهده دارد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ایران در تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است، گفت: معاینه متخصصان طب سنتی و ۵۹ قلم داروی گیاهی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

دکتر حسینی یکتا افزود: در زمان حاضر طب سنتی و ایرانی در کشور جایگاه مناسبی پیدا کرده و در۹ دانشگاه علوم پزشکی کشور این رشته تدریس و حتی دانشجوی دوره phd نیز تربیت می شود.

تدریس طب سنتی در 9 دانشگاه علوم پزشکی

وی با بیان این که وزارت بهداشت با ادغام طب ایرانی در نظام سلامت سعی دارد از این ظرفیت بهره برداری کند، از ورود طب ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و اظهارداشت: در زمان حاضر در ۹ دانشگاه دروس طب ایرانی تدریس می شود و ورودی های دانشکده های طب ایرانی و مکمل برای پزشکان عمومی یا دارای تخصص در سایر رشته ها است.

حسینی یکتا با بیان اینکه نقش آفرینی در حوزه طب ایرانی در مجامع بین المللی ضروریست، اظهار داشت: رشته طب ایرانی در قالب PHD دانشجو تربیت می کند و رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل در دنیا را به خود اختصاص داده ایم.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از دستیابی ایران به رتبه سوم کارآزمایی طب سنتی در دنیا خبر داد و افزود: برای اینکه آموزه های طب سنتی علمی مستند باشد، نیاز به کارآزمایی هستیم و باید پنج درصد بودجه دانشگاه های علوم پزشکی کشور به پژوهش های طب سنتی اختصاص یابد.

وی تصریح کرد: طب ایرانی نگاه پیشگیری‌ محور دارد به همین دلیل این طب در نظام سلامت به خصوص در حوزه بهداشت ادغام شده و سبک زندگی را آموزش می دهد.
به گفته حسینی یکتا، طب ایرانی می تواند در حوزه بیماری های غیرواگیر کاربرد داشته باشد و بار این بیماری ها را کاهش می دهد.

آموزش مربیان بهورزی توسط متخصصات طب سنتی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود: آموزش مربیان بهورزی توسط متخصصان طب سنتی انجام شده و آنها به سایر عموم آموزش می دهند و شناسنامه سبک زندگی سالم برای مردم تدوین شده است.

حسینی یکتا یادآورشد: افراد می توانند با مراجعه به خانه ها و مراکز بهداشت از مزایای طب ایرانی سنتی بهره مند شوند.

وی با اشاره به ایجاد ۵۴ سلامتکده خصوصی و دولتی در کشور، گفت: اکنون در ۲۳ کلینیک ناباروری در کنار متخصصان زنان و زایمان، متخصصان طب ایرانی به زوجین خدمات ارائه می دهند.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت برای بهره مندی کشورها از طب سنتی و مکمل سند راهبردی دارد و برای ابلاغ این سند ایران نیز دست اندرکار است و این اتفاق مبارکی بوده و نشان دهنده نقش آفرینی ما در دنیاست.

صدور مجوز برای بیش از ۲ هزار فرآورده طبیعی و سنتی


مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به صدور مجوز بیش از ۲ هزار فرآورده طبیعی و سنتی در کشور، اظهار داشت: اکنون تعداد فارغ التحصیلان رشته طب سنتی ۵۱۶ نفر است و ۳۲۰ نفر در حال تحصیل هستند و برای اینکه بتوانیم در تمامی مراکز درمانی مشاوره و ارائه خدمت داشته باشیم نیاز به تعداد بیشتری متخصص داریم.


حسینی یکتا ادامه داد: باتوجه به تعداد متخصصان طب ایرانی موجود در کشور، تعداد قابل توجهی از بیمارستان‌ها هنوز متخصص طب سنتی ندارند و نیاز به تربیت نیروی بیشتری وجود دارد.


وی تصریح کرد: با توجه به اینکه میزان تقاضا در حوزه طب سنتی در کشور بالاست، برخی افراد غیرمتخصص به ویژه در فضای مجازی به حوزه طب سنتی ورود کرده اند که سلامت مردم را به خطر می اندازند.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید