رقابت نابرابر میان فرش ایرانی و خارجی/ با کمبود نیروی ماهر مواجهیم

مسعود سپهرزاد، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان فرش دستباف تهران گفت: رقابت با فرش‌های ماشینی یکی از چالش‌های ماست، فرش‌های ماشینی به دلیل قیمت پایین‌تر ، بازار فرش‌های دستبافت را تحت تأثیر قرار داده‌اند و همچنین مبارزه با واردات فرش‌های خارجی و قاچاق آن که متاسفانه صدمات جبران‌ناپذیری به این هنر اصیل ایرانی وارد ساخته یکی دیگر از موضوعات است.

 رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان فرش دستباف تهران در مورد وضعیت این بازار اظهار کرد: سعی ما حفظ و ارتقاء کیفیت فرش‌های دستبافت بوده است و تا امروز هم تلاش کرده‌ایم تا با همکاری تولیدکنندگان و هنرمندان، کیفیت فرش‌های دستبافت را حفظ کرده و در صورت امکان آنرا ارتقاء دهیم.

او ادامه داد: البته برنامه‌هایی نیز برای حمایت مالی و فنی از تولیدکنندگان کوچک و متوسط اجرا شده است تا آنها نیز بتوانند در بازار رقابتی باقی بمانند و فعالیتشان را ادامه دهند.

سپهرزاد تصریح کرد: ⁠همچنین اقداماتی نیز برای بازاریابی بهتر و افزایش صادرات فرش‌های دستبافت ایرانی به بازارهای جهانی انجام شده است. از آموزش و توانمندسازی آنها گرفته تا ⁠تشکیل انجمن صنفی کارفرمایان فرش استان تهران که بسیار اثربخش بوده است.

او در خصوص مشکلات این صنف نیز افزود: رقابت با فرش‌های ماشینی یکی از چالش‌های ماست، فرش‌های ماشینی به دلیل قیمت پایین‌تر ، بازار فرش‌های دستبافت را تحت تأثیر قرار داده‌اند و همچنین مبارزه با واردات فرش‌های خارجی و قاچاق آن که متاسفانه صدمات جبران‌ناپذیری به این هنر اصیل ایرانی وارد ساخته یکی دیگر از موضوعات است.

سپهرزاد با اشاره به کمبود نیروی کار ماهر خاطر نشان کرد: بسیاری از بافندگان قدیمی بازنشسته شده‌اند و جوانان تمایل کمتری به یادگیری این هنر دارند که این حوزه را با کمبود نیروی ماهر روبرو کرده است و باید تلاش کرد تا با جذب جوانان به صنعت فرش دستبافت از طریق برنامه‌های آموزشی و فرهنگی این معضل برطرف شود.

رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان فرش دستباف تهران در خصوص نوسانات ارزی و اوج گرفتن قیمت مواد اولیه نیز افزود: افزایش قیمت مواد اولیه مانند پشم و رنگ، هزینه‌های تولید را افزایش داده است، ضمن آنکه تحریم‌ها و مشکلات بانکی، صادرات فرش‌های دستبافت را با چالش مواجه کرده است.

سپهرزاد گفت: یکی از برنامه‌های ما در این حوزه توسعه بازارهای جدید و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی است. در کنار آن در تلاشیم تا با ارائه تسهیلات و حمایت‌های بیشتر به تولیدکنندگان برای کاهش هزینه‌های تولید قدم موثری برداریم.

او افزود: یکی دیگر از اقدامات همکاری با طراحان و هنرمندان برای ایجاد طرح‌های جدید و جذاب است که بتواند سلیقه بازارهای جهانی را جلب کند و نیز تلاش برای رفع موانع بانکی و قانونی است که متاسفانه صادرات فرش‌ دستبافت را با مشکل مواجه کرده است.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید