هشدار به بیماران قلبی؛ مراقب گرمای شبها باشید/تأثیر گرما بر بیماران قلبی

یک مطالعه جدید نشان می دهد که افراد بیشتری به دلیل مشکلات قلبی در طول موج گرما جان خود را از دست می دهند./تأثیر گرما بر بیماران قلبی
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که امواج گرمایی که در شب هیچ کاهشی ندارند- معروف به امواج گرمای مرکب- بسیار کُشنده تر از افزایش دمای روز به تنهایی هستند.
به گفته محققان، افراد ۸۶ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در طول موج گرمای مرکب هستند، در مقایسه با ۱۹ درصد افزایش خطر ناشی از امواج گرما در روز و ۱۶ درصد از امواج گرما در شب.
«رنجی چن»، محقق ارشد و استاد دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه فودان در شانگهای چین، در بیانیهای گفت: «تعریف سنتی موج گرما نمیتواند دامنه کامل این خطرات را نشان دهد.»
برای این مطالعه، محققان دادههای نزدیک به ۲.۴ میلیون مرگ ناشی از بیماری قلبی را که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ در چین رخ داده بود، تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با دمای ساعتی مقایسه کردند.
نتایج نشان داد که خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی به طور پیوسته در طول موج گرمای مرکب افزایش مییابد، در حالی که این خطر در طول موج گرمای روز یا شب به اوج خود میرسد و سپس کاهش مییابد.
محققان دریافتند که احتمال مرگ افراد در اثر ایست قلبی ناگهانی، حمله قلبی و نارسایی قلبی در طول موج گرمای مرکب بیشتر است.
به عنوان مثال، امواج گرمای مرکب ۸۶ درصد افزایش خطر مرگ ناشی از ایست قلبی ناگهانی را در مقایسه با ۳۷ درصد افزایش خطر در موج گرمای شب و ۲۴ درصد افزایش خطر در موج گرمای روز به همراه داشت.
به همین ترتیب، احتمال مرگ ناشی از حمله قلبی در طول موج گرمای مرکب ۸۸ درصد بیشتر بود در مقابل ۱۶ درصد در طول موج گرمای شب و ۱۳ درصد در طول موج گرمای روز.
و مرگ ناشی از نارسایی قلبی در موج گرمای مرکب ۹۷ درصد بیشتر بود، اما در موج گرمای روز یا شب فقط ۲۴ درصد بیشتر بود.
چن گفت: «با توجه به افزایش فراوانی و شدت امواج گرمای مرکب به دلیل تغییرات آب و هوایی، یافتههای ما نیاز به استراتژیهای پیشگیری خاص بیماری و دستورالعملهای بهداشت عمومی تجدیدنظر شده برای محافظت بهتر از جمعیتهای در معرض خطر را برجسته میکند.»
محققان قصد دارند تا پیشبینی کنند که در سناریوهای مختلف تغییرات اقلیمی چند نفر احتمالاً بر اثر مشکلات قلبی ناشی از موج گرما جان خود را از دست خواهند داد.
تأثیر گرما بر بیماران قلبی؛ مراقب افزایش دمای هوا باشید
با فرارسیدن فصل گرما و افزایش دمای شبانهروزی، کارشناسان سلامت نسبت به تأثیر گرما بر بیماران قلبی هشدار میدهند. گرمای هوا میتواند بهطور مستقیم عملکرد قلب را تحت تأثیر قرار دهد و در افرادی که سابقه بیماریهای قلبی و عروقی دارند، منجر به تشدید علائم، افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون و در مواردی حتی بروز حملات قلبی شود.
دکتر [نام متخصص]، متخصص قلب و عروق، میگوید: «در روزهای گرم بهویژه شبهایی که دمای هوا کاهش چندانی ندارد، بدن برای تنظیم دما انرژی بیشتری مصرف میکند و این فشار مضاعف میتواند برای بیماران قلبی خطرناک باشد.»
برخی توصیههای کلیدی برای کاهش خطرات گرما در بیماران قلبی عبارتند از:
پرهیز از فعالیتهای بدنی شدید در ساعات گرم روز
مصرف مایعات کافی برای جلوگیری از کمآبی
استفاده از لباسهای نخی و سبک
کنترل منظم فشار خون و ضربان قلب
ماندن در مکانهای خنک و تهویهدار، خصوصاً در شبها
دیدگاهتان را بنویسید